Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Zemgale","Mogo","Dinamo" vēlas zeltu, lietuvieši gatavi iekost latviešiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Zemgale","Mogo","Dinamo" vēlas zeltu, lietuvieši gatavi iekost latviešiem
Aigars Kalvītis, Daiņus Zubrus un Ģirts Ankipāns. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Šodien Rīgā norisinājās preses konference, kurā "Optibet" hokeja līgas komandas iepazīstināja ar sastāviem, mērķiem, budžetiem. Atklāšanas spēlē sestdien spēkosies čempione "Zemgale"/LLU un pērnās regulārās sezonas uzvarētāja "Mogo"/LSPA. Mači tiešraidē būs vērojami portālā Sportacentrs.com un kanālā TV4.

"Pēc 11 gadu pārtraukuma atkal esam kļuvuši par starptautisku līgu. Ceļš nebija viegls, tāpēc iznākums ir ļoti patīkams," preses konferences ievadā pauda Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis. "Tagad esam sešas Latvijas un trīs Lietuvas komandas, bet nākotnē ceram arī uz Igaunijas komandu pievienošanos."

Kalvītis atzina, ka diskusijas ar igauņiem bijušas jau pirms gada, tomēr nav izdevies nonākt pie kopsaucēja. Šajā sezonā Igaunijas klubu pievienošanos lieguši sarežģītie ekonomiskie apstākļi, bet federācijas prezidents pauda cerību, ka 2023. gada sezonā jau redzēsim Igaunijas klubus.

Arī Lietuvas Hokeja federācijas prezidents Daiņus Zubrus atzina, ka komandas, gatavojoties pievienoties Latvijas čempionātam, saskārušās ar problēmām. "Pat mūsu budžeti vēl tiek būvēti. Tagad mums ir jauns produkts, ko varam rādīt cilvēkiem, pilsētām, sponsoriem. Līmenis uzlabojas, un ceram, ka tas palielinās arī mūsu budžetus."

Lietuvu pārstāvēs čempione Viļņas "7Bet Hockey Punks", Kauņas "City", kuras galvenais treneris būs latviešu speciālists Sergejs Durdins, un Elektrēnu "Energija", kam tas būs jau trešais uznāciens uz Latvijas skatuves.

Visas dienvidu kaimiņu komandas pauda gatavību iekost latviešiem, bet savu konkurētspēju vēl nevērtēja. "Energija" norādīja, ka kluba budžets ir 80-90 tūkstoši eiro, bet summā neietilpst ledus izmaksas, ko sedz pilsēta. "7Bet Hockey Punks" budžets esot mazliet lielāks, taču Viļņā izmaksas pārsniedz Elektrēnus.

Gatavību cīnīties par pirmo vietu pauda Latvijas čempiones "Zemgales"/LLU galvenais treneris Artis Ābols, "Mogo"/LSPA galvenais treneris Ģirts Ankipāns, kā arī Mareks Jass, kurš pie Rīgas "Dinamo" stūres asistēs Leonīdam Beresņevam. "HS Rīga" galvenais treneris Oļegs Sorokins izteica cerību, ka gados jaunā komanda cīnīsies par labāko četrinieku.

"Mūsu komanda ir kļuvusi krietni jaunāka," pauda Ankipāns. "Centīsimies ne tikai iet pretī medaļām, bet arī ieguldīt darbu jaunajos hokejistos, lai nestu pienesumu Latvijas hokejam. Pirms gada laikam bijām pieredzējušākie, bet playoff pietrūka enerģijas. Nebijām tik izsalkuši. Šogad ir daudz 2003. un 2004. gadā dzimušu spēlētāju. Jaunāka komanda, bet arī agresīvāka, ātrāka un skatāmāka."

Arī Ābols norādīja, ka čempionu sastāvs kļuvis jaunāks. Prom devušies pirmās maiņas uzbrucēji Artūrs Ozoliņš un Roberts Jekimovs, savukārt Jelgavā atgriezušies Ričards Bernhards un Artūrs Homjakovs.

"Mēs zinām, ka Latvija ir Top10 hokeja valsts pasaulē. Mūsu mērķis ir reiz nonākt turpat," sacīja Zubrus, kurš pateicās Latvijas pusei par izrādīto vēlmi sadarboties. "Šis ir solis pareizajā virzienā. Mēs, lietuvieši, skatāmies uz Latviju kā piemēru, kas mums var dot padomus. Mūsu trīs komandas gatavojas, meklē labākus spēlētājus, ieskaitot ārzemniekus, runā ar sponsoriem. Darām visu, lai spētu cīkstēties pret Latvijas komandām."

Sezonas atklāšanas spēle norisināsies sestdien, 3. septembrī, Jelgavā starp "Zemgali"/LLU un "Mogo"/LSPA. Sākums pulksten 17:30, tiešraide Sportacentrs.com un TV4. Pirms spēles un pārtraukumos tiks piedāvātas intervijas.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-30 15:16, pirms 2 gadiem
Lietuviešiem jau 50% leģionārus vajag lai būtu konkurētspējīgi!!!!!!Lai jau veicas braļukām .

  +4 [+] [-]

, 2022-08-30 15:27, pirms 2 gadiem
ceļš nebija viegls, tāpēc iznākums ir ļoti patīkams," preses konferences ievadā pauda Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.

Kalvītis ir divas ļoti labas OHL latviešu komandas iemainījis pret trim OHLa pakaļgala leišu blicēm.
Neteikšu ka rezultāts ir patīkams.

  +4 [+] [-]

, 2022-08-30 15:30, pirms 2 gadiem
Lietuviešus sauc Hockey Punks, nevis PunkTs. Bez T.

  +3 [+] [-]

, 2022-08-30 16:05, pirms 2 gadiem
Resnā hļebereska sasēdies uz daudziem krēsliem, uz viena beņka tauku pikai pa maz. Saistībā ar LG neviens sazvanīt nevar a te lielās ka leiši būs

  -4 [+] [-]

, 2022-08-30 16:28, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: ceļš nebija viegls, tāpēc iznākums ir ļoti patīkams," preses konferences ievadā pauda Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.

Kalvītis ir divas ļoti labas OHL latviešu komandas iemainījis pret trim OHLa pakaļgala leišu blicēm.
Neteikšu ka rezultāts ir patīkams.
Interesanti kuras labas. Ja nebūtu lietuvieši, Liepāja būtu palikusi? Nebūtu? Zemgale spēlēs arī OHL.
Man daudz lielāka interese par OHL, jo ir lietuvieši.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-30 16:37, pirms 2 gadiem
Vai Volvo, Inbox un Mogo hallēs ledus ir uzliets? Šīs sezonas lielākie tēriņi noteikti iet gāzei, vai šie grandi to vispār spēs pavilkt bez valsts atbalsta privātuzņēmējiem?

  -2 [+] [-]

, 2022-08-30 16:51, pirms 2 gadiem
Kartejais-Wannabe-Eksperts rakstīja: Vai Volvo, Inbox un Mogo hallēs ledus ir uzliets? Šīs sezonas lielākie tēriņi noteikti iet gāzei, vai šie grandi to vispār spēs pavilkt bez valsts atbalsta privātuzņēmējiem?
Pie Mogo redzēju hokejistus ar lielām somām - droši vien, ka ir uzliets, bet jautājums par sezonas finansiālo slogu ir vietā.

     [+] [-]

, 2022-08-30 17:10, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Interesanti kuras labas. Ja nebūtu lietuvieši, Liepāja būtu palikusi? Nebūtu? Zemgale spēlēs arī OHL.
Man daudz lielāka interese par OHL, jo ir lietuvieši.
Tev daudz lielāka interese par OHL ir tamdēļ ka ģinamo nespēlēs khļ vot.

  -3 [+] [-]

, 2022-08-30 17:11, pirms 2 gadiem
Leišiem vieglāk būs iekost pašiem sev elkonī, nekā kādai no letiņu vienībām!
Slēpts komentārs: Aldis Br

     [+] [-]

, 2022-08-30 17:39, pirms 2 gadiem
Slogs privātuzņēmējiem? PRIVĀT? Lai paši tad risina. Kamēr tas ir privātajiem, lai ņemas

  +1 [+] [-]

, 2022-08-30 18:17, pirms 2 gadiem
kapéc visi noniecina lietuviesus,esmu parliecináts ka bus labas spéles ar viniem.un energija nemaz nebija tik svaka,un cik lietuviesu spéléja Latvijas klubos

  +1 [+] [-]

, 2022-08-30 18:46, pirms 2 gadiem
Zinot leišu kā sporta nācijas mērķtiecību, niknumu un neatlaidību, nebrinisos, ka pēc 5-8 IeM gadiem viņi būs krietni konkurētspējīgāki joki kā līdz šim. Vēl jau liels plus ir viņiem vairāk iedzīvotāju un demogrāfija labāka. Mums ir par ko padomāt.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-30 18:47, pirms 2 gadiem
Samsung līga bija LV vietējā hokeja augstākais punkts. Tagad izskatās, ka situācija pasaulē vienkārši piebeigs LV čempionātu līdz galam. Un esmu pārliecināts, ka 2 no 3 leišu komandām čempi nepabeigs, tāpat kā RD reanimētais klons, un varbūt vēl kāda vietējā komanda neizlvilks līdz beigām. Izskatās, ka Kalvīc visu palaidis pašplūsmā - Zemgale Somijā, leiši Latvijā, HS Rīga Igaunijā, pilnīgs bardaks, nekādas attīstības koncepcijas vai vīzijas. Uz šitā fona ļoti zolīdi izskatās Kurbads- distancējās no visa tā LHF murga. Kaut arī spēlē EST, bet vismaz spēles ir ineteresantas, ar līdzvērtīgām komandām. Ir sava fanu bāze, mājas spēles relatīvi labi apmeklētas. Sporta skolas piramīda augstā līmenī (jācer, ka Adamovičš, kurš visu sajāja Ogrē un tagad ielīda Kurbadā, nesajās arī tur visu kārtību), nav lēti, bet puikas trenējās, viss tiek nodrošināts. Jūt kārtīga saimnieka piegājienu (Pikāns)

     [+] [-]

, 2022-08-30 18:50, pirms 2 gadiem
Un arī igauņi malači - neskrien pēc pirmā svilpiena pie kalvīša, mierīgi iet uz priekšu pa savu ceļu, jūtama somu ietekme hokeja saimniecības organizēšanā.

     [+] [-]

, 2022-08-30 19:43, pirms 2 gadiem
viesvir rakstīja: kapéc visi noniecina lietuviesus,esmu parliecináts ka bus labas spéles ar viniem.un energija nemaz nebija tik svaka,un cik lietuviesu spéléja Latvijas klubos
Enerģija bij laba?? Savulaik, Samsunglīgā, kad bija spēlēs pret Eneģiju, nekad negāju - rezultāts tur vienmēr bija skaidrs (2007-2008 sezonā 42 spēlēs 41 zaudējums). Vienīgā intriga bija, vai leiši vispār ieradīsies un vai pieteikumā būs pietiekami daudz spēlētāju, lai vispār pielaistu spēlei.

     [+] [-]

, 2022-08-30 19:44, pirms 2 gadiem
ZORRO rakstīja: Zinot leišu kā sporta nācijas mērķtiecību, niknumu un neatlaidību, nebrinisos, ka pēc 5-8 IeM gadiem viņi būs krietni konkurētspējīgāki joki kā līdz šim. Vēl jau liels plus ir viņiem vairāk iedzīvotāju un demogrāfija labāka. Mums ir par ko padomāt.
padomāt par demogrāfiju??

  -1 [+] [-]

, 2022-08-30 20:16, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Dari kā gribi ,viss vienmēr būs slikti.
Es sezonu gaidu ar lielu interesi. 2 klubi Igaunijā , 1 klubs Somijā, 3 Lietuvas klubi pie mums - super. Ļoti interesanti.
papīrīši jau ir krāsaini, tik iepakojums tāds štruntīgs...
Nafig mums tas Mestis??? Lai baru nelikvīdu pa Somiju vadātu??? 3 leišu amatieru klubi OHL - wow, kruta, ne?
Un nafig HS Rīga pa valsts naudu vēl pa Igauniju braukāt?? Tev kā učukam to vajadzēja saprast, ka puikiem būtu skolas solos jāsēž nevis autobusā uz Igauniju regulāri jābraukā. Kurbads privāts klubs - tie lai dara, kā pašiem ērtāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-30 20:26, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: papīrīši jau ir krāsaini, tik iepakojums tāds štruntīgs...
Nafig mums tas Mestis??? Lai baru nelikvīdu pa Somiju vadātu??? 3 leišu amatieru klubi OHL - wow, kruta, ne?
Un nafig HS Rīga pa valsts naudu vēl pa Igauniju braukāt?? Tev kā učukam to vajadzēja saprast, ka puikiem būtu skolas solos jāsēž nevis autobusā uz Igauniju regulāri jābraukā. Kurbads privāts klubs - tie lai dara, kā pašiem ērtāk.
Tad jebkurā sporta veidā visiem skolēniem līdz 18 gadiem skolas solos jāsēž. Daudzi skolēni mācību gada laikā brauc uz sacensībām - vieglatlēti, hokejisti, basketbolisti utt.
Vismaz interese palielinās par spēlēm . Pazīstu vairākus cilvēkus kuriem beidzot parādās interese par Zemgali. OHL spēlē un... maz skatās, maz seko līdzi. Kaut kā OHL nav bijusi Latvijas izlase bāze. Kas slikts ja mēs spēlējam Metis, ka beidzot puiši, kas vēlas,var palikt Latvijā un spēlēt nopietnākā konkurencē. Kas slikts, ja 20 gadīgs puika var spēlēt Mestis.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-30 20:30, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Tad jebkurā sporta veidā visiem skolēniem līdz 18 gadiem skolas solos jāsēž. Daudzi skolēnu mācību gada laikā brauc uz secansībām - vieglatlēti, hokejisti, basketbilisti utt.
Vismaz interese palielinās par spēlēm . Pazīstu vairākus cilvēkus kuriem beidzot parādās interese par Zemgali. OHL spēlē un... maz skatās, maz seko līdzi. Kaut kā OHL nav bijusi Latvijas izlase bāze. Kas slikts ka mēs spēlējam Metis, ka beidzot puiši kas vēlas var palikt Latvijā un spēlēt nopietnākā konkurencē. Kas slikts, ja 20 gadīgs puika var spēlēt Mestis.
Nav nav, jāsēž solos - Maximai krāvēji vienmēr noder.

Kāda interese??? Par spēlēm, kur uzvarētājs jau zināms pirms spēles??
Par kādu izlases bāzi Tu runā???? Izlasei bāzes ir Daugavas hallē, pričom tur OHL???
Ja par palikšanu Latvijā, tad puišiem arī ēst gribas - ne velti šogad daudzi labprātāk prom brauc nekā riskē palikt Latvijā, kaut vai uz Vācijas 3. līgu.

     [+] [-]

, 2022-08-30 20:43, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Nav nav, jāsēž solos - Maximai krāvēji vienmēr noder.

Kāda interese??? Par spēlēm, kur uzvarētājs jau zināms pirms spēles??
Par kādu izlases bāzi Tu runā???? Izlasei bāzes ir Daugavas hallē, pričom tur OHL???
Ja par palikšanu Latvijā, tad puišiem arī ēst gribas - ne velti šogad daudzi labprātāk prom brauc nekā riskē palikt Latvijā, kaut vai uz Vācijas 3. līgu.
Ja tu zini uzvarētāju pirms spēlēm , tad labi nopelnīsi toto . Tu jau zini ka vienmēr visi Lietuvas klubi zaudēs Latvijas. Es to nezinu. Nesapratu Tavu komentāru. Vienmēr kaut kas nepatīk. Tad nepatika ka DR nerada kadrus izlasei, pat bojā tos. Tagad Mestis arī palēlinās ceļu uz izlasi?
Nespēju saprast kādēļ jaunu puišu spēlēšana Mestis ir slikta, bet ja kāds pats spēlē kādā somu klubā Mestis tad tas ir normāli.
Tad jau vajadzētu visiem pasaules sportostiem spēlēt savu valstu klubos.

     [+] [-]

, 2022-08-31 10:10, pirms 2 gadiem
ZORRO rakstīja: Zinot leišu kā sporta nācijas mērķtiecību, niknumu un neatlaidību, nebrinisos, ka pēc 5-8 IeM gadiem viņi būs krietni konkurētspējīgāki joki kā līdz šim. Vēl jau liels plus ir viņiem vairāk iedzīvotāju un demogrāfija labāka. Mums ir par ko padomāt.
Jā, jā kanādiešiem arī ir par ko padomāt, jo ASV ir 10 reizes labāka demokrātija. Stulbāku komentu grūti atrast.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-31 10:40, pirms 2 gadiem
Resnai cukai nevajag benki,bet sili,kur palicis azis...

  +1 [+] [-]

, 2022-08-31 19:11, pirms 2 gadiem
Silesruksis

     [+] [-]

, 2022-08-31 21:11, pirms 2 gadiem
Ruksim šņukurs apmierināts.