Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Kārlis Ozoliņš: "Playoff viss sākas no nulles. Te kļūdas nepiedod"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kārlis Ozoliņš: "Playoff viss sākas no nulles. Te kļūdas nepiedod"
Kārlis Ozoliņš. Foto: Mogo/LSPA

Šovakar sāksies "Optibet" hokeja līgas (OHL) izslēgšanas spēles, bet pirms tam portāls Sportacentrs.com mediju balsojumā noteica regulārās sezonas labākos hokejistus. Saņemot 93% balsu, par MVP tika atzīts "Mogo"/LSPA uzbrucējs Kārlis Ozoliņš. "Parasti nepievēršu uzmanību savai statistikai. Šosezon paskatījos vairāk. Laikam nevajadzēja," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Ozoliņš.

28 gadus vecais Kārlis Ozoliņš regulārās sezonas laikā neizlaida nevienu spēli (pirmās vietas ieguvējā "Mogo"/LSPA viņš bija vienīgais ar 32 mačiem) un iekrāja 77 punktus. Viņš bija ne tikai rezultatīvākais, bet arī labākais vārtu guvējs ar 38 precīziem metieniem. Divos mačos Ozoliņa kontā hat-trick, bet vēl trīs spēlēs viņš iemeta pat četrus vārtus.

"Ja skatos uz sezonu gan no komandas skatu punkta, gan no savas statistikas viedokļa, tad ir forši un patīkami. Protams, gribējās, lai pretinieki ir konkurētspējīgāki, lai būtu lielāks izaicinājums. Neviens īsti negaidīja, ka būs tik lieli rezultāti un ka sezona būs tik vienkārša. Taču – regulārā sezona ir beigusies. Tagad sāksies playoff, te viss sākas no nulles. Jāspēlē kārtīgi, jo te kļūdas nepiedod," pauda Ozoliņš.

Viņš kļuvis par trešo uzbrucēju, kurš Sportacentrs.com rīkotajā mediju balsojumā ticis atzīts par MVP. Iepriekšējās sezonās atzinību izpelnījās Gatis Gricinskis un Kirils Tambijevs. Kārlis Ozoliņš saņēma 13 no 14 balsīm, bet vienu viņam atņēma maiņas partneris visas sezonas garumā Rūdolfs Maslovskis. Tieši Maslovskis ar 63 punktiem bija Ozoliņa tuvākais sekotājs rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Sportacentrs.com rīkotā aptauja, nosakot OHL simbolisko izlasi un MVP

"Ja nebūtu viņa, nezinu, vai man būtu tāda statistika. Ļoti patīk spēlēt kopā ar viņu. Varētu kopā spēlēt visu savu karjeru. Kad reizē esam laukumā, nenormāli izbaudu hokeju," partneri slavēja Ozoliņš. Viņš vidēji spēlē guva 2,4 punktus, bet Maslovskis, kuram savainojuma dēļ gāja secen četri mači, vidēji atzīmējās ar 2,25 punktiem.

"Parasti nepievēršu uzmanību savai statistikai, vairāk skatos uz to, vai esmu lietderīgs savai komandai. Kad šosezon jau aizgāja runas par rekordiem, arvien vairāk skatījos statistikā. Laikam vajadzēja piebremzēt, jo tas viss iesēdās galvā. Gribējās sasniegt daudz, bet tad saproti, ka piedzen galvu, un tas traucē spēlēt mierīgu hokeju. Daudzi rakstīja, runāja par to. Pats sāku domāt, ka būtu forši, ja izdotos uzstādīt kādu rekordu. Labi, cik tas vispār ir reāli, ja ņemam vērā Baldera statistiku. Kamēr OHL nebūs 60 spēļu, tikmēr tas nebūs reāli. Bet – vajadzēja ignorēt uzmanību un maukt, varbūt kristu kāds pusrekords," vērtēja Ozoliņš.

Ozoliņa 77 punkti ir septītā rezultatīvākā sezona Latvijas čempionāta vēsturē, bet rekords kopš 1993. gada pieder Helmutam Balderim, kurš 22 spēlēs iemeta 76 vārtus un iekrāja 142 punktus. Neviens cits simtniekam nav pat īsti pietuvojies. No sešām Ozoliņam priekšā esošajām sezonām piecas sasniegtas līdz 1994. gadam. Vienīgais izņēmums ir Aigara Razgala 86 punkti 27 spēlēs 2004./05. gada sezonā ASK/"Ogre" rindās.

"Mogo"/LSPA sezonu sāka ar 21 uzvaru pēc kārtas, labojot Latvijas čempionāta rekordu, un 32 mačos tika piedzīvotas tikai divas neveiksmes. Abas – pret tuvāko sekotāju "Zemgali"/LLU, kas turnīra tabulā tika apsteigta par deviņu punktu tiesu.

Ja viņam pašam piederētu balss MVP izvēlē, Ozoliņš norādīja, ka izvēlētos starp trim komandas biedriem – maiņas partneri Maslovski, centra uzbrucēju un komandas kapteini Artūru Ozoliņu un pirmo vārtsargu Henriju Anču. "Par citām komandām negribu izteikties, bet OHL ir daudz meistarīgu hokejistu," pārliecināts bija Ozoliņš.

Pateicoties rezultativitātes rādītājiem, viņš sezonas laikā saņēmis zvanus no ārzemju komandām. Tuvojoties izšķirošajiem mačiem, piedāvājumi kļuvuši tikai lielāki. "Cipars auga, un vienā brīdī pats sāku brīnīties. Augstākais piedāvājums bija no Alpu līgas. Atnāca īsziņa no aģenta, bet uzreiz atbildēju, ka nekur nebraukšu. Ja sāktu par to domāt, tikai piedzītu galvu."

"Šeit esmu jau ceturto sezonu, un ar "Mogo" vienmēr bijušas labas attiecības. Uzmest komandu pašās sezonas beigās, aizbraukt prom… Uzskatu, ka komandai esmu vajadzīgs. Tā nav runa par naudu, bet gan par cilvēcību. Ja es tagad aizbrauktu prom, tas pateiktu daudz par mani kā par cilvēku… Cienu komandu, cienu komandas vadību. Esmu "Mogo" līdz galam."

Ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām "Mogo"/LSPA pretī stāsies astotajā vietā palikusī Viļņas "Hockey Punks", pagājušās sezonas Lietuvas čempione. Ja viesos lietuvieši sakauti ar 10:1 un 11:3, tad mājās nācies pacīkstēties – 7:2 un 6:2, atrāvienu veicot trešajā periodā.

"Man šķiet, pie vainas bija noskaņošanās… Viņiem ir pāris individuāli meistarīgi hokejisti, bet radās sajūta, ka viņus spiestu braukt spēlēt pret mums. It kā viņi negribētu atrasties laukumā. Taču playoff neko tādu nevaru iedomāties. Viņi būs gatavi atdot visu," pārliecinošos prognozētājus brīdināja Ozoliņš.

"Izslēgšanas spēļu pieredze saka, ka katra komanda ir gatava atdot visu – cīnīties par katru centimetru katrā nomaiņā. Vienalga, cik meistarīgs spēlētājs, bet – viņi cīnās. Playoff ir grūts laiks tiem, kuri nesaprot, ka maksimāli jākoncentrējas katram mačam. Pat, ja skaities labāks, pārāks, ir jābūt maksimālai atdevei. Ceturtdaļfinālā nevari pieļaut kļūdas. Nav tik daudz spēļu, lai labotos. Noroc vienu reizi, otro, un tad var gadīties izkrist. Taču – negribu par to pat domāt. Visas domas ir tikai par kausu."

Par Latvijas čempionu Kārlis Ozoliņš iepriekšējo reizi kļuva 2019. gadā, kad "Mogo"/LSPA ar 4-2 pieveica "Kurbadu". Zelta vārtus iemeta tieši Ozoliņš, turklāt viņš to paveica sestās spēles pagarinājumā.

OHL izslēgšanas spēles startēs šovakar. Pulksten 19:00 ceturto vietu ieguvusī "Prizma" savā laukumā uzņems piektās vietas īpašnieci HS "Rīga", tiešraide TV4 un Sportacentrs.com. Pulksten 19:15 regulārās sezonas uzvarētāja "Mogo"/LSPA uzņems astotajā vietā palikušo Viļņas "Hockey Punks", tiešraide Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2023-03-01 14:34, pirms gada
Uz kurieni runas aizgāja?