Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

MVP Gricinskis: "Daudzi paveica melno darbu, arī viņus vajadzētu izcelt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

MVP Gricinskis: "Daudzi paveica melno darbu, arī viņus vajadzētu izcelt"
Gatis Gricinskis. Foto: OHL

Par "Optibet" hokeja līgas (OHL) čempioni otro gadu pēc kārtas kļuvusi "Zemgale"/LLU, kas finālā ar 4-1 pārspēja regulārās sezonas uzvarētāju "Mogo"/LSPA. Izslēgšanas spēļu vērtīgākais hokejists Gatis Gricinskis norādīja, ka sērija izvērtusies saspringta un ka varējušas būt visas septiņas spēles.

Jelgavnieku kapteinis Gatis Gricinskis kļuva par izslēgšanas spēļu rezultatīvāko hokejistu, 12 mačos atzīmējoties ar sešiem vārtiem un 11 piespēlēm. "Zemgales"/LLU otrajā un trešajā uzvarā tieši pieredzējušais centra uzbrucējs guva izšķirošos vārtus.

"Sērija, kas varēja jebkurā brīdī pagriezties arī uz otru pusi. Spēles, kuras izšķīra vieni vārti. Pirmajā spēlē paveicās, ka viņiem neieskaitīja vārtus – būtu ripa lidojusi mazliet zemāk, un gols. Katrā spēlē varēja uzvarēt gan viņi, gan mēs. Labi, pēdējais mačs izvērtās ar lielāku rezultātu, bet sērija bija līdzīga. Varēja būt arī septiņas spēles," teica Gricinskis.

Noslēdzošajā mačā "Zemgale"/LLU izbraukumā bija pārāka ar 5:1. Liktenis tika izšķirts jau otrā perioda ievadā, kad Kristaps Kristiņš realizēja izgājienu pret Henriju Anču un panāca 3:0.

"Mums izkrita momenti. Viņi pārdega, gribēja ātri labot situāciju, atsist rezultātu atpakaļ. Atkal izveidojās pretuzbrukumi, atkal mēs iemetām," pauda talsenieks. Viņš izcīnīto čempiona kausu apņēmies aizvest un atrādīt arī dzimtās pilsētas hokeja faniem.

Gricinskis par Latvijas čempionu kļuvis ceturto reizi karjerā. Pirmā kausa izcīnīšanā gan viņš nepiedalījās, jo "Rīga 2000" pārstāvēja tikai regulārajā sezonā. 2018. gadā Gricinskis triumfēja kopā ar "Kurbadu", bet 2019. gadā titulu virs galvas cēla jau kā "Mogo"/LSPA uzbrucējs. Tagad finālā apspēlēta komanda, kurā viņš pavadīja četras iepriekšējās sezonas.

"Latvijā visu laiku spēlē pret zināmiem cilvēkiem. Jebkurā komandā būs gan bijušie komandas biedri, gan cilvēki, kuri ilgus gadus ir pretinieki. Cits citu zinām. Protams, ir emocijas par to, ka pagājušajā gadā kopā ar viņiem cīnījos par kausu, bet tagad bija jācīnās pret viņiem," stāstīja Gricinskis.

Viņš "Zemgali"/LLU papildināja pēc sezonas pirmajām spēlēm, un vēlāk Gricinskis kļuva par komandas kapteini. "Neesmu baigais runātājs ģērbtuvēs. Vairāk mēģinu rādīt laukumā. Ik pa laikam kaut ko pasaku, bet neizklīstu garos stāstos. Eju laukumā un rādu piemēru. Jāiet un jāsitās. Vai sanāks – tas ir cits jautājums. Bet – jāiet un jāsitās."

Gan ceturtdaļfināla, gan pusfināla laikā "Zemgale"/LLU paralēli bija aizņemta arī Somijas Mestis frontē. Taču Gricinska virknējums piedalījās visās izslēgšanas spēlēs. Pēteris Purmalis 12 spēlēs iekrāja 14 punktus, bet Ričards Fomins – deviņus. Viņi likumsakarīgi bija komandas trīs rezultatīvākie hokejisti playoff.

"Ja godīgi, pie sevis nodomāju, ka Ērikam [Vītolam] varētu iedot," par saņemto MVP balvu teica Gricinskis. "Arī Purmalim varēja iedot. Kopš viņš ieradās, visu laiku spēlējām kopā. Viņš ir tāds riktīgs motors – var iekurināt, sataisīt dūmus uzbrukuma zonā. Bija daudz labu spēlētāju – gan šodien, gan pārējos mačos. Daudzi paveica melno darbu, arī viņus vajadzētu izcelt."

Izmantotie resursi:
https://www.optibethokejaliga.com/j...