Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Cipruss: "Ja nāc, tad dari. Ja dari, tad gribi darīt. Visi redzam kopīgu mērķi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cipruss: "Ja nāc, tad dari. Ja dari, tad gribi darīt. Visi redzam kopīgu mērķi"
Renārs Cipruss. Foto: HK Kurbads

Šovakar jaunās "Optibet" hokeja līgas (OHL) sezonas pirmo spēli aizvadīs "Kurbads", kas turnīrā atgriežas pēc divu gadu pārtraukuma. Pēc izcīnītā Igaunijas zelta sastāvs papildināts ar citu komandu līderiem. Pievienojies arī 24 gadus vecais Renārs Cipruss, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda – visa komanda redz kopīgu mērķi, tāpēc vasarā ieguldīts neatlaidīgs darbs.

Renārs Cipruss pagājušo sezonu pavadīja Rīgas "Dinamo", izturot līdz galam un ar 29 spēlēs sakrātajiem 36 punktiem kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Laikā, kad sastāva caurumus vairs nebija iespējams aizlāpīt citādi, centra uzbrucējs pārvērtās par aizsargu.

"Pats personīgi drāmās centos neiesaistīties. Man arī nebija tādu nosacījumu, kādi bija atrunāti citiem spēlētajiem. No visas epopejas noteikti nebiju lielākais cietējs. Cilvēkus vērtēju pēc darbiem. Viņi izdarīja tā, bet es atcerēšos…" par pagājušajā sezonā piedzīvoto teica Cipruss. "Ja kādu uz ielas satikšu, tad sveicināšos. Nav tā, ka pārvilku krustu. Nejūtos apčakarēts. Ko piesolīja, to iedeva. Negāju un nespiedu ārā visu."

"Dinamo" vēsture noslēdzās OHL pusfinālā, bez variantiem piekāpjoties čempionei "Zemgalei" – 0:7, 1:11, 1:9, 3:0. Cipruss sarunas laikā pauda, ka hokejā viņš grib gūt baudu, ko nav iespējams sajust nekur citur. "Priecājos kaut vai par to vienu golu, ko iemetām. Centos palīst zem ādas, pakaitināt. Un tad sākās pigori. Viņi mūs apspēlē ar desmit ripām, bet pēc tam nespiež roku – apvainojušies."

"Jo vecāks palieku, jo vairāk gribas spēlēt. Jaunībā nenovērtē visu, ko sniedz hokejs. Protams, ka arī man sezonas laikā bija dusmas par notiekošo, bet – neesmu konfliktu cēlājs. Kad esi tajā zupā iekšā, tad divreiz ievelc gaisu un saproti, ka spēlē savai baudai," stāstīja Cipruss.

"Kad esmu laukumā – tie brīži man dod vislielāko prieku. Varu atslēgties no darbiem, no dzīves. Man gribētos, lai hokeja loma manā dzīvē būtu lielāka. Nevaru teikt, ka tas ir mans pamats, lai gan gribētos," norādīja Cipruss, kurš ikdienā nodarbojas ar nekustamo īpašumu pārvaldīšanu.

"Kurbads" treniņus aizvada pulksten 7:45. Pēc nokāpšanas no ledus Cipruss ap pusdienlaiku ierodas ofisā, lai tiktos ar klientiem un risinātu problēmjautājumus.

"Vairāk tā bija paša iniciatīva. Redzēju, ka komanda atgriežas Latvijas čempionātā, un gribēju tur būt, jo par organizāciju dzirdētas labas lietas. Jauns sākums, jauns starts," par nonākšanu "Kurbadā" teica Cipruss. Viņš izvēlēts kā viens no kapteiņa Artūra Ozoliņa asistentiem. Pirmās sarunas notikušas ar kluba menedžeri Deniju Romanovski, bet drīz vien iesaistījies arī galvenais treneris Toms Bluks.

Komandas uzbrukums papildināts ne tikai ar Ciprusu un Ozoliņu – no Francijas mājās atgriezies Artūrs Mickevičs, no "Mogo" pārnācis Aleksandrs Biškins, bet septembra ievadā tika paziņots arī par vienošanos ar Aleksandru Novikovu. Viņš 2022. gadā ar "Zemgali" kļuva par Latvijas čempionu, bet pagājušo sezonu sadalīja starp Itālijas un Francijas otrajām līgām.

"Mani priecē, ka treniņos ir redzama attieksme. Tas ir pats svarīgākais. Ja nāc, tad dari. Ja dari, tad gribi darīt. Visi redzam kopīgu mērķi, visi gatavojamies. Bez lozungiem. Ja uzliek nastu, var pārdegt. Ejam soli pa solim, gatavojamies grūtībām, jo zinām, ka nebūs viegli," teica desmit pasaules čempionātos spēlējušā Aigara Ciprusa dēls.

"Kad augustā sākām trenēties, varēja just, ka pieredzējušie iedod toni. Visiem ir vienādi nosacījumi. Nav tā, ka viņi var atļauties neaiziet uz zāli, ka viņi negrib. Mūsu komandā ir izvēlēti spēlētāji, kuri zina, kur atnākuši. Sēžamies vienā vilcienā un braucam kopā."

"Kurbads" šovakar pulksten 19:10 aizvadīs jaunās sezonas pirmo spēli, izbraukumā tiekoties ar Tallinas "Panter". Pērn tieši šīs komandas dalīja Igaunijas zeltu, virsroku ņemot Latvijas klubam. Savukārt pirmo mājas spēli "Kurbads" aizvadīs sestdien, pulksten 19:00 uzņemot "Prizmu".

  -2 [+] [-]

, 2023-09-13 16:35, pirms 8 mēnešiem
Kļuvis par amatieri?

  -1 [+] [-]

, 2023-09-13 19:47, pirms 8 mēnešiem
Sitas vēl atļaujas muti brakjet?

  -1 [+] [-]

, 2023-09-13 22:53, pirms 8 mēnešiem
Tāds sausums būs šosezon hokejā, pilnīgi skumji. Vienīgais kam varētu sekot līdzi ir NHL džeku piedzīvojumi.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-13 23:27, pirms 8 mēnešiem
edgefall23 rakstīja: Tāds sausums būs šosezon hokejā, pilnīgi skumji. Vienīgais kam varētu sekot līdzi ir NHL džeku piedzīvojumi.
Ar, ko šī sezona atšķiras no iepriekšējās? Top līgās latviešu nav? Vietējais čempis neeksistē?

     [+] [-]

, 2023-09-14 10:15, pirms 8 mēnešiem
Mjā, uz nākamo paaudzi māte daba atpūšas, fāters bija top špīlers, dēlenam jāsāk strādāt normālu darbu.