Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Zemgales/LLU" ripa šobrīd Somijas laukuma pusē

Rolands Eliņš

"Zemgales/LLU" ripa šobrīd Somijas laukuma pusē
Aivars Zeltiņš. Foto: Jelgavas Vēstnesis

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale/LLU" uzskata, ka no savas puses paveikusi visu nepieciešamo, lai varētu startēt Somijas pēc spēka otrajā līgā "Mestis", portālam Sportacentrs.com norādīja kluba direktors Aivars Zeltiņš. "Zemgale" turpina gaidīt galīgo atbildi no Somijas līgas, taču atzīst, ka Somijas klubu vidū par šādu scenāriju absolūtas vienprātības nav.

"Šobrīd ir tā, ka mums jāsagaida konceptuāla atbilde no Somijas, vai "Mestis" līgas klubi būtu gatavi braukt un spēlēt pie mums," sacīja "Zemgales/LLU" direktors Aivars Zeltiņš. "Principā vēl jāsagaida "jā" vai "nē". Protams, ka tas viss ir ievilcies ilgāk nekā gribētos, cerējām uz skaidrību jūnija sākumā. Tādām pārrunām bija jāsākas februārī, nevis maijā, bet nu kā ir, tā arī darbojamies."

"Zemgales" startam Somijā kā aktuāls jautājums iepriekš tika piesaukts arī komandas finansējums, kas dalībai "Mestis" līgā nepieciešams krietni lielāks nekā iepriekš. Zeltiņš nevēlējās piesaukt konkrētus budžeta apjomus, taču norādīja, ka šajā sakarā būtiskākie jautājumi ir sakārtoti: "Pilnīgi droši varu teikt, ka, ja beigās tomēr nepiedalīsimies "Mestis" līgā, tas nebūs tāpēc, ka mums nebija finanšu. Skaidrs, ka finansiālie jautājumi vēl ir aktuāli, tur norit darbs, kas iespaidos, cik plaši mēs varēsim atvēzēties ar sastāva pastiprināšanu, taču tas nebūs iemesls, kāpēc mēs nespēlējam Somijā."

"Lieta tāda, ka starts Somijas līgā ir papildu izmaksas ne tikai mums, bet arī pašiem Somijas klubiem," skaidroja Zeltiņš. "Līdz ar to arī somu klubiem tagad ir jāatbild uz jautājumu, vai viņi tam ir gatavi un vai tam piekrīt. Te ir daudzas iesaistītās puses, par kurām visām jātiek skaidrībā. Nav tā, ka divi vīri no katras puses apsēžas pie galda un uzreiz paspiež rokas."

Somijas medijos iepriekš vēstīts, ka "Mestis" līga ir devusi principiālu akceptu "Zemgales" ienākšanai līgā, taču daži klubi pret to tomēr iebilduši. Somijā gan tiek piesaukts variants, ka "Zemgale" aizvadītu tikai spēles viesos, turklāt neskaitītos līgas kopvērtējumā.

Zeltiņš savukārt uzsvēra, ka "Zemgale" vēlas vairāk: "Šāds piesauktais variants mums nav saistošs un interesējošs. Jā, tas vēl ir viens no pārrunu jautājumiem, taču mūsu pozīcija ir tāda, ka, ja ejam uz Somijas līgu, tad ejam kā vienlīdzīgs partneris un pilnvērtīga līgas dalībniece, kas aizvada spēles arī savā laukumā. Ja ar bērnu komandām viss skaidrs, tur spēlēsim tikai Somijā, tad ar pieaugušo komandu stāsts var būt tikai tāds, ka ir gan mājas spēles, gan viesos."

OHL nākamās sezonas formāts vēl nav apstiprināts, taču sagaidāms, ka pievienosies arī Lietuvas komandas. Iepriekšējā regulārajā sezonā OHL bija 36 spēles katrai komandai un, ja šosezon ir kopā deviņas komandas, tad loģiski ir četru apļu izspēle un 32 spēles katrai komanda. Tikmēr Somijas "Mestis" jau maija sākumā tika reģistrētas 14 komandas, kas iepriekšējā sezonā aizvadīja 52 spēles regulārajā sezonā. Vai "Zemgale" patiešām ir gatava apmēram 70-80 spēlēm regulārajā sezonā?

"Neteikšu, ka sezonu aizvadīsim ar diviem dažādiem sastāviem, taču nenoliedzami, ka mūsu klubam spēcīgā puse ir dziļāks sastāvs un esam gatavi aizvadīt vairāk kvalitatīvu spēļu," teica Zeltiņš. "Jau vairākkārt esmu teicis, ka Latvijas hokejā komandām nepieciešams vairāk spēļu. Iepriekšējā OHL sezonā bija 36 mači. Manuprāt, tas ir maz. Salīdzinām ar citām līgām Eiropā, un secinājumi acīmredzami. Tāpēc vēlamies nodrošināt vairāk spēles saviem hokejistiem, kuriem tas tieši ir vajadzīgs. Protams, ka OHL, "Mestis" un vēl Kontinentālo kausu ar 20 spēlētājiem sastāvā izspēlēt nevar, mums būs garāks spēlētāju soliņš, ko tad attiecīgi sadalīt pa spēlēm."

"Protams, arī mūsu komplektācija vēl atkarīga no tā, vai spēlēsim Somijā vai nē, taču šobrīd strādājam, lai būtu gatavībā," sacīja Zeltiņš. "Atsevišķus uzvārdus varbūt pirms izziņošanas vēl nesaukšu, bet teikšu šādi – šobrīd mums ir vairāk nekā 20 spēlētāji ar līgumiem uz nākamo sezonu. Nu, un arī treneru korpuss ar Arti Ābolu priekšgalā turpina darbu."

"Ik pēc pāris dienām atkal sazināmies un runājam ar Somijas pusi, bet nekāds konkrēts pārrunu termiņš nav nosprausts. No otras puses, vairs jau vasarā nav daudz laika palicis," sacīja kluba direktors. "Ceru, ka jau tuvākajās dienās būs skaidrība, jo, nu, godīgi sakot, no šī lēmuma ļoti daudz kas atkarīgs. Mums jau tāpat jāplāno treniņi un sastāvs vietējā čempionāta spēlēm un Kontinentālā kausa izcīņai, grafiks tāpat izskatās visnotaļ noslogots, tāpēc jo ātrāk būs skaidrība par Somiju, jo labāk."

  +1 [+] [-]

, 2022-07-05 16:37, pirms 2 gadiem
Nevar būt, ka mesties klubiem nafig negribas uz Rīgu kratīties un tērēt naudu te jau pilns ar komentētājiem bija, kam tas galīgi nepieleca.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 16:50, pirms 2 gadiem
Jebkurā gadījumā tas būs vairāk politisks nekā ekonomisks lēmums, tāpat kā pati ideja spələt pie somiem

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 16:52, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nevar būt, ka mesties klubiem nafig negribas uz Rīgu kratīties un tērēt naudu te jau pilns ar komentētājiem bija, kam tas galīgi nepieleca.
kaut kādiem funariniem un čurbaniem tik kaut kāda somu joberlīga var interesēt, kas necieš latvijas čempjus un klubus , kas spēlē savā sulā, kā viņi saka.
viens ir skaidrs, latvijas čempis ar šo soli tiek sajāts vēl vairāk ir zemgale tajā mestis vai nav.
p.s. varēs turpināt fanot par Kurbadu estu līgā

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 17:02, pirms 2 gadiem
Izskatās,ka tālāk par sarunām netiks.Somi jau arī māk skaitīt naudiņu un diez vai viņiem ir finansiāli izdevīgi Latvijas kluba dalība viņu čempionātā.

     [+] [-]

, 2022-07-05 17:06, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: Izskatās,ka tālāk par sarunām netiks.Somi jau arī māk skaitīt naudiņu un diez vai viņiem ir finansiāli izdevīgi Latvijas kluba dalība viņu čempionātā.
Nedrīkst tā uzmest sabiedrotos!
Vai tamperes maija nakšu mīlestība ātri zudusi kā jau pavasara kaisle

  +1 [+] [-]

, 2022-07-05 17:26, pirms 2 gadiem
Es jau no sākta gala biju skeptisks, vai pārējiem Mestis klubiem kkāda Zemgale ir vajadzīga. Liekas izmaksas vien iznāktu, viņiem tur pietiekami nopietna savstarpēja konkurence.
Labāk lai ar visu Zemgali attīsta LAČ gan ar leišiem gan ēstiem, lai sanāk 10 klubu čempis. Nav ko tam Ļurbadam braukāt pa igauņzemi

     [+] [-]

, 2022-07-05 17:50, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: kaut kādiem funariniem un čurbaniem tik kaut kāda somu joberlīga var interesēt, kas necieš latvijas čempjus un klubus , kas spēlē savā sulā, kā viņi saka.
viens ir skaidrs, latvijas čempis ar šo soli tiek sajāts vēl vairāk ir zemgale tajā mestis vai nav.
p.s. varēs turpināt fanot par Kurbadu estu līgā
Lai ari kāds nebūtu Latvijas čempis,bet nu uz tā fona piesaukt esti čempi ir smieklīgi

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 17:52, pirms 2 gadiem
Me 262 rakstīja: Lai ari kāds nebūtu Latvijas čempis,bet nu uz tā fona piesaukt esti čempi ir smieklīgi
kāpēc? čurbanu un funarinu galvenais arguments ir lai nevārītos savā sulā (čempī). Kurbads ir lielisks piemērs , kas nevārās savā sulā. lai seko Kurbadam, ja LČ neinteresē...

     [+] [-]

, 2022-07-05 17:52, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Es jau no sākta gala biju skeptisks, vai pārējiem Mestis klubiem kkāda Zemgale ir vajadzīga. Liekas izmaksas vien iznāktu, viņiem tur pietiekami nopietna savstarpēja konkurence.
Labāk lai ar visu Zemgali attīsta LAČ gan ar leišiem gan ēstiem, lai sanāk 10 klubu čempis. Nav ko tam Ļurbadam braukāt pa igauņzemi
Paskaties uz Est un LTU klubiem...un tad padomā kā viņi var attīstīt LV čempi hokejā.
Ir jau piemēri ar šo valstu pārstāvēto klubu dalību LČ.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 17:54, pirms 2 gadiem
Me 262 rakstīja: Paskaties uz Est un LTU klubiem...un tad padomā kā viņi var attīstīt LV čempi hokejā.
Ir jau piemēri ar šo valstu pārstāvēto klubu dalību LČ.
protams , ka nekā. tik daudzi jau no tā vien sit plaukstas un gavilē nemaz neidziļinoties uz to klubu līmeni.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-05 17:55, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: kāpēc? čurbanu un funarinu galvenais arguments ir lai nevārītos savā sulā (čempī). Kurbads ir lielisks piemērs , kas nevārās savā sulā. lai seko Kurbadam, ja LČ neinteresē...
Ja kā izeja tiek piesaukti LTU un EST mistiskie klubi,tad gribu dzirdēt argumentus,kāpēc tie pēkšņi radīs intrigu LČ

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 17:58, pirms 2 gadiem
Me 262 rakstīja: Ja kā izeja tiek piesaukti LTU un EST mistiskie klubi,tad gribu dzirdēt argumentus,kāpēc tie pēkšņi radīs intrigu LČ
domā funarins un čurbans kaut ko prātīgi atbildēs, izņemot to , ka tik lai nevārītos savā sulā?
tas, ka meistarības ziņā lietuvju un estu amatieru klubiem vieta JAHL nevis OHL, tas jau po.
p.s. Kurbads ja nemaldos JAHL pat medaļās netika, bet igauņos finālā spēlēja.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-05 18:06, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: domā funarins un čurbans kaut ko prātīgi atbildēs, izņemot to , ka tik lai nevārītos savā sulā?
tas, ka meistarības ziņā lietuvju un estu amatieru klubiem vieta JAHL nevis OHL, tas jau po.
p.s. Kurbads ja nemaldos JAHL pat medaļās netika, bet igauņos finālā spēlēja.
Par to jau ari stāsts...cilvēki kaut ko sapņo pat neiedziļinoties lietas būtībā.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 18:12, pirms 2 gadiem
Lai tur arī paliek.

  -2 [+] [-]

, 2022-07-05 18:52, pirms 2 gadiem
Atgādināsiet, kā vispār sākās šī Somijas fantāzija? Politisku iemeslu dēļ bija jāpierāda, ka Latvijai var būt starptautiska līmeņa klubs arī bez KHL? Un funkcionāru izvēle krita uz Zemgali?

  -2 [+] [-]

, 2022-07-05 19:11, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Atgādināsiet, kā vispār sākās šī Somijas fantāzija? Politisku iemeslu dēļ bija jāpierāda, ka Latvijai var būt starptautiska līmeņa klubs arī bez KHL? Un funkcionāru izvēle krita uz Zemgali?
Nē, Pļaviņš uzkāpa 5G tornī, uzvirpuļoja savu ūdeni kvintiljons reižu un izvēle krita uz Zemgali

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 19:31, pirms 2 gadiem
Čurbāns - Vīrs un vārds rakstīja: Nē, Pļaviņš uzkāpa 5G tornī, uzvirpuļoja savu ūdeni kvintiljons reižu un izvēle krita uz Zemgali
damoklis kaut kāds sauss un negaršīgs, kā perņa vai fuņa. čurbans tomēr atraktīvāks savos izteikumos

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 21:07, pirms 2 gadiem
Jau pašā sākumā muļķīgs un nevajadzīgs projekts, kas tikai palielinās izmaksas. Sivēns pavasara trakumā sadomāja šādu sviestu. Labāk pašmāju čempi būtu attīstijis kaut kādus sponsorus piesaistijis kā tas bija Samsung līgas laikā. Tagad pat somi (somu klubi) saprot, ka tas ir sviests un tikai palielinās visiem izmaksas un ceļošanu.

  -2 [+] [-]

, 2022-07-05 22:36, pirms 2 gadiem
Cerams ka izdosies , bet izskatās ka cerības ir uz 50/50.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 22:58, pirms 2 gadiem
Čurbāns - Vīrs un vārds rakstīja: Nē, Pļaviņš uzkāpa 5G tornī, uzvirpuļoja savu ūdeni kvintiljons reižu un izvēle krita uz Zemgali
Ha, ha, ha, pārrēcos! Gandrīz apmīzos no smiekliem! Pieņemu, ka esi kāds no vadošajiem stand up komiķiem? Varbūt pat esi bijis viesizrādēs aiz austrumu robežas kaut kādā "kameģi klab" vai tml.?

  -1 [+] [-]

, 2022-07-05 23:48, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Cerams ka izdosies , bet izskatās ka cerības ir uz 50/50.
Patīsim atpakaļ vecos Ģinama ierakstus un skatīsimies! Pret pītera SKA tīri normāli blokbāsteri. Hokejs tak nekur nav pazudis, tik pārvilcies ar tādu nobanota siera virskārtu.

     [+] [-]

, 2022-07-06 06:32, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Ha, ha, ha, pārrēcos! Gandrīz apmīzos no smiekliem! Pieņemu, ka esi kāds no vadošajiem stand up komiķiem? Varbūt pat esi bijis viesizrādēs aiz austrumu robežas kaut kādā "kameģi klab" vai tml.?
Iedod numuru, satiksimies, izstāstīšu kādu joku

     [+] [-]

, 2022-07-06 09:15, pirms 2 gadiem
Čurbāns - Vīrs un vārds rakstīja: Iedod numuru, satiksimies, izstāstīšu kādu joku
Man likās, ka Tev viss ir kļuvis skaidrs?

     [+] [-]

, 2022-07-06 16:09, pirms 2 gadiem
Sapko komandas bankrota dēļ jau liela iespēja ir, ka spēlēsim Mestis. Dīvainām sakritībām jābūt lai nespēlētu.

     [+] [-]

, 2022-07-06 19:44, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Man likās, ka Tev viss ir kļuvis skaidrs?
Es redzu, ka tev nekas tā arī nav pielecis!!!