Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Čehija mēnesi pēc pasaules čempionāta pieņem lēmumu atlaist Jalonenu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čehija mēnesi pēc pasaules čempionāta pieņem lēmumu atlaist Jalonenu
Kari Jalonens. Foto: Jan Beneš, Czech hockey

Čehijas Hokeja asociācijas padome pieņēmusi lēmumu no valstsvienības galvenā trenera amata atbrīvot somu Kari Jalonenu. Par viņa atlaišanu nobalsoja deviņi padomes locekļi, bet divi balsoja pret.

Kari Jalonens par Čehijas izlases galveno treneri kļuva pirms 2022. gada pasaules čempionāta. Ar Davidu Pastrņāku priekšgalā izdevās izcīnīt bronzu, pieliekot punktu desmit gadu periodam bez medaļām. Taču jau pirms šī gada pasaules čempionāta bija dzirdama viļņošanās, Jalonena atbalstītāju pulkam sarūkot.

Sniegums laukumā uzticību nevairoja. Zaudējot Latvijai, Šveicei un Kanādai, čehi Rīgas apakšgrupā ieņēma tikai ceturto vietu un ceturtdaļfinālā ar 0:3 bezzobaini piekāpās Amerikas Savienotajām Valstīm.

Jautājums par Jalonena nākotni tika vilkts garumā, padomei tikai trešajā sanākšanas reizē izšķiroties par somu speciālista atlaišanu. Viņam bija līgums līdz 2024. gada pasaules čempionātam, ko uzņems Prāga un Ostrava.

Pirms mājās gaidāmā pasaules čempionāta par Čehijas galveno treneri kļuvis 58 gadus vecais Radims Rulīks, kurš pēdējos divus gadus bija U20 izlases galvenais treneris, janvārī palīdzot izcīnīt pasaules sudrabu. Tāpat Rulīks vadīja Pardubices "Dynamo", kas bija Ekstralīgas labākā komanda regulārajā sezonā, taču playoff piekāpās pusfinālā.

Izmaiņas sekojušas arī ģenerālmenedžera postenī. Pēc gada pārtraukuma to atkal ieņems Petrs Nedvēds, bet šogad izlasi veidojušais Martins Havlāts būs viņa asistents.

Čehijas izlase 2024. gadā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, Šveici, Dāniju, Norvēģiju, Austriju un Lielbritāniju.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/necekany-comeb...