Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Vītols: "Žēl, ka zaudējām, bet savu pirmo KHL spēli noteikti izbaudīju"

Rolands Eliņš

Vītols: "Žēl, ka zaudējām, bet savu pirmo KHL spēli noteikti izbaudīju"
Ēriks Vītols. Foto: Dinamo Rīga

KHL kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā vakardien debitēja 19 gadus vecais vārtsargs Ēriks Vītols, kurš neglāba novājināto komandu no zaudējuma 0:3, taču tika galā ar 36 pretinieku metieniem. Kluba mājaslapā Vītols citēts, atskatoties uz savu debijas maču Kontinentālajā hokeja līgā.

"Sajūtas pirmajā spēlē bija tiešām lieliskas,"sacīja Ēriks Vītols. "Žēl, ka zaudējām, bet savu pirmo KHL spēli es noteikti izbaudīju. Atliek apturēt pirmo ripu un satraukums pāriet. Paldies treneriem par man doto uzticību sevi pierādīt. Ceru, ka būs vēl iespējas."

"Bija 36 metieni? Pirms spēles negaidīju, ka būs tik daudz. Bet es jutos labi – biju gatavs spēlei. Komandas biedri visu laiku atbalstīja un palīdzēja," jaunais vārtsargs izteicās par spēli Minskā.

"Salīdzinot ar MHL, pirmais, kas nāk prātā – spēlētāju gudrība laukumā. Katra kļūda tiek pamanīta, viss notiek ļoti lielā ātrumā," salīdzināja Vītols. "Ne mirkli nedrīksti atslābināties, jo tad sekos kļūda. Un šeit spēlētāji ir ļoti meistarīgi. Momenti tiek izveidoti zibenīgi. Vairākuma izspēlē piespēles ir precīzas un seko ļoti spēcīgs metiens. Bet maču es ļoti izbaudīju."

Vītolam šī ir pirmā sezona Rīgas "Dinamo" sistēmā, un viņš HK "Rīga" sastāvā 15 mačos izcēlies ar ļoti labu statistiku, atvairot 94.2% pretinieku metienu un vidēji ielaižot tikai 1.95 vārtus.

"Dinamo" četru spēļu izbraukumu sāka ar diviem vārtsargiem sastāvā – Vītolu un "Zemgales/LLU" pārstāvi Artjomu Ļeščenko. Taču komanda vēstīja, ka pirms 30. oktobra mača Čeļabinskā pret "Traktor" sastāvam būs pievienojies arī Aleksandrs Lazušins, viens no komandas četriem leģionāriem vārtsargu pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...

Slēpts komentārs: Shed

  +5 [+] [-]

, 2020-10-29 12:10, pirms 3 gadiem
Shed, Tu laikam neesi nekad spēlējis komandas spēles, ja nesaproti pirmā mača emocijas. Vārtsargs šoreiz komandu nenoraka. Glābt jau arī nebija ko. Statistika laba. Malacis.

     [+] [-]

, 2020-10-29 13:13, pirms 3 gadiem
Saprotams ka Polcveidīgie nemet golus, bet vecajiem pie tik lielas spēles laika bija kāds gols jāiegrabina.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-29 13:36, pirms 3 gadiem
Vilciens aizgājis miljoni podā kā varēja tādu klubu līdz bomžu līmenim nolaist

  +1 [+] [-]

, 2020-10-29 15:30, pirms 3 gadiem
Ar debiju!

Pie Rižaņinu uzbrukuma augstās rezultativitātes vārtsargiem ir unikāla izdevība apvienot labu statistiku ar bagātīgu zāģu kravu. Tieši tāpēc RD ir tik daudz vārtsargu!

     [+] [-]

, 2020-10-29 19:16, pirms 3 gadiem
Žēl ka hokejs pārvērties par nepārtrauktu grūstīšanās spēli,nav iespējams normāli saspēlēties ja 90 kg vecis tīšām triecas tev virsū. Nav Baldera ātro brīvo saspēļu,viss mačs ir nenormāla dauzīšanās pret apmalēm un uzvar fiziski spēcīgākie. Vakar mūsējie nospēlēja godam,tikai bail ka nepaliks atkal slimi jo skatītāji bija bez maskām un gandrīz 4 tūkstoši. Te viens rakstīja ka "miljoni podā"Atgādinu-tie ir krievu miljoni,tā kā nav jāuztraucas,bailes ir tikai par "korno"