Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Nav kauns zaudēt tādu spēli pret tādu komandu"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Skudra: "Nav kauns zaudēt tādu spēli pret tādu komandu"
Pēteris Skudra. Foto: Edijs Pālens/Xinhua via Zuma Press/Scanpix

Pēc piedzīvotā zaudējuma pret Omskas ''Avangard'' (1:2) Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Pēteris Skudra preses konferencē atklāja, ka gūtais savainojums uz kādu laiku izsitis no ierindas komandas kapteini Lauri Dārziņu. Savukārt vienīgo vārtu autors Mārtiņš Dzierkals atzina, ka esot vēl jāpiestrādā pie uzbrukumu noslēgšanas fāzes.

Pēteris Skudra, Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris

- Laba spēle sanāca, drusku mums beigās pietrūka. Bet čaļiem jau teicu - šodien viennozīmīgi pelnījām vairāk. Nesanāca spēle vairākumā, bet to plānu, ko mēs sastādījām uz spēli, čaļi izpildīja un labi izskatījās. Jau teicu, ka nav kauns zaudēt tādu spēli pret tādu komandu, tādiem spēlētājiem. Drusku beigās pietrūka, bija momenti un žēl, ka nespējām izvilkt. Neskatoties uz to, pelnījām daudz vairāk un čaļiem paldies par darbu.

- Kādus jaunumus variet iedot sakarā ar savainotajiem - Lauris Dārziņš, Džeisī Lipons, Jānis Voris?
- Es domāju, ka Lauri diemžēl šodien pazaudējām uz kādu laiku [Dārziņš guva savainojumu otrā perioda izskaņā]. Es ceru, ka uz nākošo spēli izies Lipons, [Džordans] Marejs. Es domāju, ka varbūt arī Voris būs sastāvā. Dārziņa trauma otrajā periodā diemžēl bija nepatīkams moments priekš mums. Nezinu, cik nopietni, bet viņš nespēja nospēlēt līdz galam, un redzēsim, kā būs tālāk. Uz Liponu un Mareju ceram jau nākamajā spēlē.

- Šodien vārtus guva Mārtiņš Dzierkals, arī Rihardam Bukartam un Jānim Švanenbergam ir arvien lielāka loma komandā. Jau iepriekš esat minējis par paaudžu maiņu, kas būtu nepieciešama komandai - vai tie ir džeki, ap kuriem komanda būtu nākotnē jāveido?
- Jā, viennozīmīgi. Jau teicu, ka dotajā brīdī strādājam ar domu par nākotni un dodam daudz vairāk jauniešiem spēlēt. Cenšamies tos čaļus, kas var spēlēt hokeju, baigos rāmjos nelikt. Gribam, lai viņi attīsta tās lietas, kuras ir grūti iemācīt. Jā, šis trijnieks viennozīmīgi ir tie cilvēki, kuriem, es uzskatu, jau nākamsezon ir jābūt lielākai, līderu lomai. Es ceru, ka klubs spēs viņus saglabāt. Redzam, ka tagad arī Ņikita Mateiko spēlē, arī [Ernests] Ošenieks pie mums spēlē visu sezonu. Paaudzes maiņai viennozīmīgi ir jābūt, un dotajā brīdī uz to strādājam.

Mārtiņš Dzierkals, Rīgas ''Dinamo'' uzbrucējs

- Sākām labi, tad ielaidām divus vārtus un esam zaudētājos. Šodien bija daudz momentu, arī daudz neprecīzu piespēļu, kad ripas leca pāri - nedaudz jocīga spēle, bet mums visiem ir vienādi apstākļi. Zaudējām, tā kā nekas labs nav, ko pateikt.

- Pretinieks bija ļoti spēcīgs, līdzvērtīga cīņa un arī beigās varējām spēli izlīdzināt - pietrūka veiksmes?
- Tāds ir hokejs. Protams, trešajā periodā mums bija trīs vairākumi, un šosezon vairākums nav slikts. Tādi momenti ir jāizmanto, lai uzvarētu spēles. Pēdējās sekundēs arī bija moments, kad varējām izlīdzināt, bet nedabūjām ripu pāri līnijai. Lai uzvarētu spēli, viens gols diemžēl ir nedaudz par maz.

- Pirms spēles analizējāt ''Avangard'' vairākuma, mazākuma izspēles - vai parādījās kādas līdzības ar to, kā pie Boba Hārtlija spēlējat izlasē?
- Cik esmu sapratis un bijis pie Boba, viņš nemaina savu stilu, kā trenē savas komandas. Tā, kā viņš to ir darījis no seniem laikiem, tā arī ir. Gan ar savu slaveno angling [pareiza pozīcijas ieņemšana aizsargājoties], gan arī tas, kā jāstrādā ar nūju - to mēs zinām. Protams, ka viņš trenē savas komandas pēc līdzīgiem principiem. Daudz gan tas neko [mums] nemaina, jo mums ir savas lietas, kuras esam atrunājuši.

- Par tavu vārtu guvumu - izejot vienatnē pret vārtsargu, kurā brīdī sāc domāt par to, ko un kā darīsi, apspēlēsi vai metīsi? Tā ir improvizācija, vai sāc jau domāt brīdī, kad saņem ripu un redzi ceļu uz vārtiem?
- Tas vairāk tiešām ir pēc sajūtām un situācijas. Tajā momentā likās, ka ir laiks un vieta, lai varētu izdarīt ko vairāk, ja tas vajadzīgs. Vārtsargs arī bija diezgan tālu izgājis no vārtiem, uztaisīju tādu māņkustību, jo apstākļi atļāva. Protams, ka vajadzēja bišķīt drošāk iemest ripu iekšā, jo viņš noticēja manai pirmajai kustībai. Apskatījos atkārtojumā, ka vārti bija diezgan tukši, bet ripa knapi iegāja pāri līnijai. Tā kā pie tā vajadzētu piestrādāt - labāku noslēgšanas fāzi.

     [+] [-]

, 2021-01-28 09:01, pirms 3 gadiem
Jurka teica mums ir apnicis zaudēt

     [+] [-]

, 2021-01-28 09:56, pirms 3 gadiem
Bļāviens katru spēli beigās pietrūkst .Idiots tiešām!Sezonu no sezonas maļ vienu un to pašu ,tiešām slikti jau paliek .Nez pašiem negribas beigt karjeras ?Vienigais ka nauda laba ,bet spēle kā es ar čomiem uz ezera!

     [+] [-]

, 2021-01-28 10:43, pirms 3 gadiem
Neredzu Mateiko kā daļu no paaudžu maiņas sastāvdaļas

  +1 [+] [-]

, 2021-01-28 13:09, pirms 3 gadiem
vai tad DINAMO kaunas par kādu zaudējumu?

ja zaudē - viss kā vienmēr, ja uzvar - jauks pārsteigums...

     [+] [-]

, 2021-01-28 15:41, pirms 3 gadiem
es domaju tagad primarais ir vai cekista resnajai tapai iedos organizet PC- siekalas notecejis abi ar azaa kaju un spragoni...

     [+] [-]

, 2021-01-29 08:50, pirms 3 gadiem
Kas tas par treneri kurš vienmēr zaudē