Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" turpina meklēt vārtsargu, Kivlenieku piesaistīt nav izdevies

Jānis Celmiņš

"Dinamo" turpina meklēt vārtsargu, Kivlenieku piesaistīt nav izdevies
Iļja Proskurjakovs. Foto: dinamoriga.lv

Rīgas “Dinamo” komanda rīt “Arēnā Rīga” turpinās trīs mājas spēļu sēriju, tiekoties ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala “Vityaz”. Rīgas komandas galvenais treneris Pēteris Skudra sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka klubs joprojām strādā pie vārtsargu līnijas pastiprināšanas.

Līdzšinējās 13 sezonas spēlē Rīgas “Dinamo” komanda izcīnījusi divus panākumus, Rietumu konferences turnīra tabulā ieņemot pēdējo vietu, bet visā līgā ir priekšpēdējā.

Komandas galvenais treneris Pēteris Skudra atzīst, ka sezonas ievadā jūtams iztrūkušais pirmssezonas darbs, kuru nevar uzskatīt par pilnvērtīgu, kā arī koronvīrusa ietekme. “Pamazām mēģinām likt kopā bildi. Sastāvā atgriežas tie, kuri ir izveseļojušies, taču esam spiesti saskarties ar dažādo spēlētāju sportisko formu. Gatavojamies gan treniņus, gan caur spēlēm, tāda diemžēl ir realitāte. Šobrīd treniņprocesā nepiedalās vairs tikai divi, pārējie jau ir paguvuši atsākt darbu un aizvadījuši pa pāris treniņiem. Ir cerības, ka drīz būsim pilnā sastāvā,” teic treneris.

Bez vārtu guvumiem šajā sezonā joprojām ir Miks Indrašis, ar kuru treneri rēķinās, kā ar vienu no uzbrukuma līderiem. Miks piedalījies deviņās spēlēs, gūstot vienu rezultativitātes punktu. “Viņš kļūst labāks, gan būs arī vārtu guvumi. Pēdējās divas spēles jau bija ļoti labas. Panikas noteikti nav, mēs visi zinām, ko no viņa varam sagaidīt, būsim pacietīgi,” klāsta Skudra.

Pirms neilga laika izskanēja informācija, ka “Dinamo” klubs varētu runāt ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsargu Matīsu Kivlenieku, taču viņu piesaistīt nav izdevies. “Joprojām cenšamies padziļināt sastāvu, vārtsargu pozīciju ieskaitot. Ar koronvīrusu būs jārēķinās, un jāsaprot, ka abi mūsu vārtsargi šobrīd vēl nav slimojuši. Nevēlamies situāciju, kad paliekam bez vārtsarga, tāpēc šobrīd darbs turpinās. Kolumbusa ir viena no tām organizācijām, kura savus spēlētājus izīrē nelabprāt, tāpēc ar Kivlenieku nekas nesanāca. Šobrīd meklējam vārtsargu, kurš varētu palīdzēt mums līdz pat sezonas beigām,” skaidro Skudra.

Par “Dinamo” pirmo numuru sezonas ievadā kļuvis Iļja Proskurjakovs, kurš aizvadījis deviņas spēles, vidēji spēlē kapitulējot 2,85 reizes, atvairot 89,9 % pretinieku metienu, bet viņa dublieris Staņislavs Gaļimovs piedalījies četrās spēlēs (4,58 un 86,6%).

Jau rīt rīdzinieki “Arēnā Rīga” uzņems Kasparu Daugaviņu un Maskavas apgabala “Vityaz” vienību, bet pirmdien samēros spēkus ar Magņitogorskas “Metallurg”.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!