Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Daugavpils sporta skolas direktora amatā ieceļ hokejistu Ševčenko

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Daugavpils sporta skolas direktora amatā ieceļ hokejistu Ševčenko
Ēriks Ševčenko savulaik spēlēja Rīgas "Dinamo". Foto: dinamoriga.eu

LETA. Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti šodien lēma Sporta skolas direktora amatā iecelt Ēriku Ševčenko.

Ševčenko atlases konkursā sniedza skaidrāko redzējumu par sporta skolas attīstības perspektīvām un profesionāli atbildēja uz komisijas jautājumiem, sēdē sacīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Ševčenko trūkstot iestādes vadītāja pieredzes, taču tādas neesot bijis arī citiem kandidātiem. Būs daudz jāmācās, rezumēja Isupova. Komisija bijusi vienisprātis, ka Ševčenko ir labākais šī amata kandidāts.

Sēdē Ševčenko informēja, ka darbu Daugavpils sporta skolas direktora amatā sāks ar komandas komplektēšanu, pēc tam tiks izvēlēti prioritārie sporta veidi un izstrādāts skolas darba plāns.

Ševčenko ir profesionāls hokejists, pauda Daugavpils pašvaldībā. Viņš absolvējis Daugavpils Universitāti, kur ieguvis bakalaura grādu Izglītībā ar kvalifikāciju sporta un sociālo zinību skolotājs, kā arī maģistra grādu izglītībā un vadības zinātnēs.

Ševčenko ir pārstāvējis Latvijas hokeja klubus Rīgas "Dinamo" un "Liepājas Metalurgs", kā arī dažādas hokeja komandas ārpus Latvijas robežām - Polijā, Norvēģijā, Kazahstānā, Baltkrievijā, Krievijā un ASV. Ševčenko ir bijis arī Latvijas hokeja izlases spēlētājs, no 2014. līdz 2021. gadam valstsvienības rindās aizvadot 26 pārbaudes spēles. Pieredzi ieguvis arī, strādājot par sporta konsultantu un treneri Latvijā, Ķīnā, Krievijā un Polijā.

32 gadus vecais daugavpilietis šosezon pārstāvēja Polijas meistarsacīkšu klubu "GKS Jastrzębie", aizvadītajās 46 spēlēs nopelnot 13 (4+9) rezultativitātes punktus, kā arī kopumā 30 soda minūtes un lietderības koeficientu +12.

Kopš 27. marta bija iecelts par Daugavpils Ledus sporta skolas direktora pienākumu izpildītāju. Jaunā amata pienākumus Ševčenko sāks pildīt no 1. jūnija.

Kā jau ziņots, februāra sākumā Daugavpils pilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu par profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu apvienošanu, reorganizējot Individuālo sporta veidu skolu, Ledus sporta skolu un Bērnu un jaunatnes sporta skolu, tās apvienojot un izveidojot jaunu profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādi.

     [+] [-]

, 2023-05-18 18:51, pirms 11 mēnešiem
Tas tak tas chalis kas kandideja kaa "Saskanas Centrs" biedrs. Nav briinums ka Dpilii tika pie amata.