Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Liela pāreja Eiropas hokejā: Šveices līgas labākais aizsargs dosies uz Zviedriju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Liela pāreja Eiropas hokejā: Šveices līgas labākais aizsargs dosies uz Zviedriju
Henriks Tommerness. Foto: Genève-Servette Hockey Club

Zviedrijas hokeja klubs Gēteborgas "Frolunda" paziņojis, ka parakstīts līgums uz četriem gadiem ar aizsargu Henriku Tommernesu. Līgums spēkā stāsies no nākamās sezonas.

Henriks Tommerness uz Šveici devās 2017. gadā, kad pievienojās Ženēvas "Servette". Viņš pēdējās trīs sezonas pēc kārtas atzīts par līgas labāko aizsargu, bet pagājušajā sezonā, 51 spēlē sakrājot 58 punktus, saņēma arī MVP balvu.

Pērnajā februārī Tommerness pārstāvēja Zviedrijas valstsvienību Pekinas olimpiskajās spēlēs un ar sešām spēlēs gūtajiem pieciem punktiem kļuva par turnīra rezultatīvāko aizsargu. Viņš izlasi pārstāvējis arī pēdējos divos pasaules čempionātos, un Rīgā bija komandas kapteinis.

"Frolunda" rindās Tommerness spēlēja pirms došanās uz Šveici, kļūstot par Zviedrijas čempionu, uzvarot Čempionu līgā un tiekot atzīts par Zviedrijas gada aizsargu.

Savulaik Tommerness aizvadīja pusotru gadu Ziemeļamerikā, tomēr augstāk par Amerikas Hokeja līgu netika.

     [+] [-]

, 2023-01-03 20:01, pirms 2 gadiem
Kāds zin kādēļ viņš nav NHL?

     [+] [-]

, 2023-01-03 22:39, pirms 2 gadiem
tommy90 rakstīja: Kāds zin kādēļ viņš nav NHL?
tāpec, ka spēlējot AHL tā arī pusotras sezonas laikā nespēja pārliecināt Vankuveras Kenekus par savu lietderību, viņu tā arī ne reizi uz augšu nepacēla