Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dānija uzvar Skandināvijas duelī un nosargā pasaules čempiones titulu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dānija uzvar Skandināvijas duelī un nosargā pasaules čempiones titulu
Dānijas handbola izlase svin pasaules čempiones titula nosargāšanu. Foto: Khaled Elfiqi/EPA/Scanpix

Ēģiptē notikušajā pasaules čempionātā handbolā vīriešiem otro reizi pēc kārtas uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpuši Dānijas handbolisti, kas saspringtā finālspēlē ar 26:24 pārspēja citu Skandināvijas komandu Zviedriju. Savukārt bronzas medaļas otro reizi vēsturē pasaules čempionātā ieguva Spānija.

Abu komandu savstarpējās spēles jau tradicionāli izvērtušās saspringtas - pēdējo 20 gadu laikā Dānijas un Zviedrijas mačos tikai vienreiz fiksēta lielāka rezultāta starpība par septiņiem vārtiem. Šajās pasaules meistarsacīkstēs aizvadītajās astoņās spēlēs dāņi bija tikuši pie astoņiem panākumiem, kamēr zviedriem bez uzvarām vēl nācās divreiz cīnīties neizšķirti.

Šovakar pirmajā puslaikā neviena no komandām nespēja iekrāt lielāku pārsvaru par diviem vārtiem, pārtraukumā rezultātam esot neizšķirtam - 13:13. Turpretim spēles otrajā cēlienā Dānija spēja veikt trīs vārtu izrāvienu, vienubrīd panākot vadību ar 23:20. Atlikušajā laikā Zviedrija pretiniekus panākt vairs nespēja, Dānijai nosargājot 2019. gadā pirmoreiz izlases vēsturē iegūto zeltu pasaules čempionātā. Vēl dāņu rēķinā pasaules čempionātos ir trīs sudraba un viena bronzas medaļa. Savukārt Zviedrijai pasaules čempionātos ir pa četrām zelta, sudraba un bronzas godalgām.

Par Dānijas komandas galveno varoni finālā kļuva turnīra vērtīgākais spēlētājs Mikels Hansens, kurš zviedru cietoksni iekaroja septiņas reizes. Zviedrijas sastāvā pieci vārtu guvumi Hampusam Vannem.

Spēlē par bronzas medaļām Spānijas izlase visnotaļ droši ar 35:29 apspēlēja Franciju, ceturto reizi pasaules čempionātā kāpjot uz goda pjedestāla un pārtraucot francūžu medaļu sēriju pasaules meistarsacīkstēs. Ar astoņiem vārtu guvumiem Spānijas valstsvienībā izcēlās Alekss Dujšebajevs Dovičebaeva, savukārt Francijas komandā ar septiņiem rezultatīviem metieniem labākais bija Igo Deskats.

Pasaules čempionātu handbolā "top 4" (2005. - 2021. gads)

GadsUzvarētāja2. vieta3. vieta4. vieta
2021DānijaZviedrijaSpānijaFrancija
2019DānijaNorvēģijaFrancijaVācija
2017FrancijaNorvēģijaSlovēnijaHorvātija
2015FrancijaKataraPolijaSpānija
2013SpānijaDānijaHorvātijaSlovēnija
2011FrancijaDānijaSpānijaZviedrija
2009FrancijaHorvātijaPolijaDānija
2007VācijaPolijaDānijaFrancija
2005SpānijaHorvātijaFrancijaTunisija

Izmantotie resursi:
https://www.ihf.info/competitions/m...

  +3 [+] [-]

, 2021-01-31 20:32, pirms 3 gadiem
LHF personāls mainās, bet handbolu popularizēt kā nemāk, tā nemāk. Vai arī negrib? Nevar noorganizēt, lai TV pārraidītu vismaz finālu. Kauns.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-31 20:41, pirms 3 gadiem
pasaules gals rakstīja: LHF personāls mainās, bet handbolu popularizēt kā nemāk, tā nemāk. Vai arī negrib? Nevar noorganizēt, lai TV pārraidītu vismaz finālu. Kauns.
go3 handbola čempis tika raidīts .
p.s. kāds sakars handbola pederācijai ar PČ raidtiesībām? šoreiz uzbrauciens nevietā.

     [+] [-]

, 2021-02-01 10:54, pirms 3 gadiem
pilnigi piekritu-kauns darboniem,kur tolans