Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Argentīna PČ handbolā šokē Horvātiju, Ungārija un Spānija izslēdz Vāciju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Argentīna PČ handbolā šokē Horvātiju, Ungārija un Spānija izslēdz Vāciju
Argentīnas izlases handbolistu prieki. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionātā handbolā, kas norisinās Ēģiptē, pārsteidzošu panākumu šovakar svinēja Argentīnas izlase, kas pēc 18 gadu pārtraukuma savstarpējā spēlē pieveica Horvātiju, sperot platu soli iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Savukārt cerības uz ceturtdaļfinālu pēc Ungārijas un Spānijas gūtajām uzvarām zaudēja Vācijas valstsvienība.

Argentīnieši šovakar svinēja uzvaru ar 23:19. Dienvidamerikāņiem izdevās lieliski iesākt spēli, gūstot pirmos piecus vārtus. Līdz pirmā puslaika beigām horvātiem gan izdevās atgūt līdzsvaru uz tablo (12:12), tomēr Argentīna pēc pārtraukuma atkal pārņēma iniciatīvu savās rokās, novedot cīņu līdz uzvarai. Horvātus šovakar neglāba Ivana Čupiča septiņi gūtie vārti.

Otrā posma pēdējā spēļu kārtā Argentīna spēkosies pret Kataru, kas šodien ar 28:23 pārspēja pastarīti Bahreinu - argentīniešiem iekļūšanai ceturtdaļfinālā pietiks arī ar neizšķirtu. Savukārt horvātiem pēdējā spēlē pret Dāniju derēs tikai un vienīgi uzvara. Paši dāņi šovakar ar 34:27 sakāva Japānu, nodrošinot pasaules čempionāta labāko astotnieku. Dānijas rindās dominējošu sniegumu nodemonstrēja Emīls Jakobsens, kurš guva 12 vārtus.

1. grupā vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja gan tās līdere Ungārija, kas, pateicoties astoņiem Mates Lekaja rezultatīvajiem metieniem, ar 30:26 apspēlēja Poliju, gan Spānija, kas ar 38:23 sagrāva pēdējā vietā esošo Urugvaju. Spāņiem visus savus astoņus metienus realizēja Maksimo Estebans Kasio Kasass.

Vācieši pēc izredžu cīnīties par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu zaudēšanas ar 31:24 uzveica Brazīliju. Septiņi vārti Johanesam Gollam.

Pasaules čempionāts handbolā, otrais posms

GrupaSpēleRezultāts
1.Urugvaja - Spānija23:38
Polija - Ungārija26:30
Vācija - Brazīlija31:24
2.Katara - Bahreina28:23
Argentīna - Horvātija23:19
Japāna - Dānija27:34

Krievijas izlasei aizliegts spēlēt zem valsts vārda, tādēļ tā piedalīsies ar nosaukumu Krievijas Handbola federācijas (FGR) izlase.

Otrā posma grupas

Vieta1. grupa2. grupa3. grupa4. grupa
1.Ungārija (8)Dānija (8)Francija (8)Zviedrija (6)
2.Spānija (7)Argentīna (6)Norvēģija (6)Ēģipte (6)
3.Polija (4)Horvātija (5)Portugāle (6)Slovēnija (5)
4.Vācija (4)Katara (4)Šveice (2)FGR izlase (5)
5.Brazīlija (1)Japāna (1)Islande (2)Baltkrievija (2)
6.Urugvaja (0)Bahreina (0)Alžīrija (0)Ziemeļmaķedonija (0)

Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.ihf.info/competitions/m...