Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Francijai salds revanšs pret Portugāli, mājiniece Ēģipte iekļūst PČ 1/4 finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Francijai salds revanšs pret Portugāli, mājiniece Ēģipte iekļūst PČ 1/4 finālā
Francijas izlases handbolists Igo Deskats. Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptē notiekošajā pasaules čempionātā handbolā vīriešiem vietu ceturtdaļfinālā nodrošinājuši mājinieki ēģiptieši, kuri savā pēdējā otrā posma mačā atspēlējās un cīnījās 25:25 pret Slovēniju. Savukārt revanšu par zaudējumu 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā guva Francijas izlase, kas ar 32:23 sagrāva Portugāli, atstājot to ārpus ceturtdaļfinālistu skaita.

Francūžiem šajā turnīrā šī bija sestā uzvara sešās spēlēs. Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar astoņiem vārtu guvumiem bija Igo Deskats. Francija ceturtdaļfinālā spēkosies ar otrā posma 1. grupas otro vietu, kas noskaidrosies rītdien paredzētajā Ungārijas un Spānijas savstarpējā duelī. Savukārt ar 1. grupas uzvarētāju spēlēs Norvēģija, kas šodien sarežģītā cīņā ar 35:33 pieveica latviešu izcelsmes handbolista Aleksandra Pētersona pārstāvēto Islandes valstsvienību. Norvēģu sastāvā astoņas reizes rezultatīvi izcēlās turnīra labākais vārtu guvējs Sanders Sagosens.

4. grupā Ēģipte spēja atgūties pēc neveiksmīga pirmā puslaika, kurā laukuma saimnieki vienubrīd atradās iedzinējos pat ar piecu vārtu deficītu (7:12). Ēģiptieši atspēlējās un mača pret Slovēniju izskaņā atradās vadībā ar 25:23. Slovēņi spēja panākt neizšķirtu, taču obligāti nepieciešamos uzvaras vārtus Slovēnijai iemest neizdevās. Pa sešām reizēm pretinieku nvārtsargus pārspēja slovēnis Blažs Jancs un ēģiptietis Jahija Omārs, bet rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem bija Mohamads Sanads. Ēģipte ceturtdaļfinālā spēkosies pret pašreizējo pasaules čempioni Dāniju.

Savukārt ar 2. grupas otro spēcīgāko vienību "play-off" pirmajā kārtā spēlēs zviedri, kuri šodien ar 34:20 samala miltos Krievijas Handbola federācijas (FGR) komandu. Visus savus astoņus metienus pa vārtiem realizēja Lukass Pellass.

Pasaules čempionāts handbolā, otrais posms

GrupaSpēleRezultāts
3.Alžīrija - Šveice24:27
Islande - Norvēģija33:35
Portugāle - Francija23:32
4.Baltkrievija - Ziemeļmaķedonija30:26
Slovēnija - Ēģipte25:25
FGR izlase - Zviedrija20:34

Krievijas izlasei aizliegts spēlēt zem valsts vārda, tādēļ tā piedalīsies ar nosaukumu Krievijas Handbola federācijas (FGR) izlase.

Otrā posma grupas

Vieta1. grupa2. grupa3. grupa4. grupa
1.Ungārija (8)Dānija (8)Francija (10)Zviedrija (8)
2.Spānija (7)Argentīna (6)Norvēģija (8)Ēģipte (7)
3.Polija (4)Horvātija (5)Portugāle (6)Slovēnija (6)
4.Vācija (4)Katara (4)Šveice (4)FGR izlase (5)
5.Brazīlija (1)Japāna (1)Islande (2)Baltkrievija (4)
6.Urugvaja (0)Bahreina (0)Alžīrija (0)Ziemeļmaķedonija (0)

Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.ihf.info/competitions/m...

     [+] [-]

, 2021-01-25 00:20, pirms 3 gadiem
Zviedrija aizvadīja lielisku spēli, cerams spēs saglabāt šādu līmeni arī izslēgšanas spēlēs.
Žēl slovēņu, kas otrā puskaika visū dažu minūšu laikā izsēja piecu vārtu pārsvaru, vairākas reizes rupji kļūdoties un ielaižot tukšos vārtos.