Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta handbolā finālā gaidāms Skandināvijas duelis

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pasaules čempionāta handbolā finālā gaidāms Skandināvijas duelis
Zviedrijas handbola izlases līderis Hampuss Vanne. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionāta handbolā finālā pēc 20 gadu pārtraukuma izdevies iekļūt Zviedrijas valstsvienībai, kas pusfināla mačā ar 32:26 apspēlēja Franciju, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju savstarpējās spēlēs. Turnīra noslēdzošajā spēlē zviedriem pretī stāsies cita Skandināvijas komanda Dānija, dāņiem savā pusfinālā ar 35:33 sīvā cīņā pieveicot Spāniju.

Jau pirmo puslaiku veiksmīgāk aizvadīja Zviedrijas handbolisti, kas pusfinālā bija iekļuvuši pēc pārliecinošas uzvaras pār Kataras izlasi ar rezultātu 35:23. Lai gan puslaika vidū vēl rezultāts bija neizšķirts, tā noslēgumu zviedriem izdevās nospēlēt labāk, pirmo puslaiku noslēdzot ar trīs vārtu pārsvaru (16:13).

Arī otro puslaiku Zviedrijas handbola izlase nospēlēja veiksmīgāk. Jau puslaika beigu daļā bija jūtams, ka Francijas izlasei vairs neizdosies atgūties. Vien piecas minūtes pirms spēles beigām zviedri bija vadībā ar piecu vārtu pārsvaru. Kā cerība Francijas handbolistiem bija Zviedrijas spēle mazākumā, tomēr viņiem neizdevās izmantot epizodes šī noraidījuma laikā. Līdz ar to, Zviedrija spēlē guva visnotaļ drošu uzvaru. 11 vārtus skandināvu labā iemeta Hampuss Vanne.

Savukārt otrā pusfināla mačā dramatisku panākumu septiņu metru metienu sērijā pār mājinieci Ēģipti ar rezultātu 39:38 iepriekš izcīnījusī Dānija vadībā pret spāņiem atradās teju visu spēli. Pašreizējiem pasaules čempioniem dāņiem spēles gaitā neizdevās iegūt lielāku pārsvaru par četriem vārtiem, taču skandināvi veiksmīgi noturējās priekšgalā līdz pat spēles beigām. 12 vārtus Dānijas komandas labā iemeta ceturtdaļfinālā sarkano kartīti nopelnījušais Mikels Hansens.

Zviedrija pasaules čempionātu finālturnīros kopumā triumfējusi četras reizes, bet dāņi - vienu.

Spēles par godalgām norisināsies 31. janvārī.

Pusfināli

SpēleRezultāts
Francija - Zviedrija26:36
Spānija - Dānija33:35

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija
https://www.ihf.info/competitions/m...

     [+] [-]

, 2021-01-29 23:19, pirms 3 gadiem
Ļoti stabili noturējās priekšgalā līdz spēles beigām? Es laikam citu spēli skatījos, no kuras pēdējās minūtes pārliknis spāņiem šonakt gan jau neļaus iemigt.
Cerams, svētdien fināls būs tik pat dramatisks, kā šodien otrs pusfināls.