Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Borodovskim 7 vārti, bet "Follo" izkrīt no trijnieka

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Borodovskim 7 vārti, bet "Follo" izkrīt no trijnieka
Elvijs Borodovskis gada pēdējā spēlē "Follo" rindās guva 7 vārtus, bet jau trešdien vakarā viņš spēlēs Latvijas izlases rindās pret Lietuvu.
Foto: no personīgā arhīva

Norvēģijas handbola virslīgas čempionātā šā gada pēdējās spēlēs zaudējumus piedzīvoja visi trīs Latvijas spēlētāju pārstāvētie klubi. No mūsu handbolistiem otrdien izcēlās Elvijs Borodovskis, kurš "Follo" labā guva 7 vārtus, taču tas nepalīdzēja uzvarēt un palikt pirmajā trijniekā pirms gadu mijas.

"Follo" komanda savā laukumā "Trykk Arena" laukumā tikās ar Stavangeras "Viking", kam "uz papīra" ir gandrīz vai spēcīgākais sastāvs virslīgā, bet kas savu potenciāli līdz šim nekādi nespēja realizēt. Kā par nelaimi "Follo" handbolistiem "vikingi" tieši viņu laukumā aizvadīja savu, iespējams, šosezon labāko spēli un sagādāja mājiniekiem zaudējumu - 28:35 (15:20). Elvijs Borodovskis laukuma saimnieku labā guva 7 vārtus, bet šodien viņš jau ir ceļā uz Rīgu, lai vakarā jau iekļautos Latvijas izlases rindās spēlē pret Lietuvu Rīgas Domes kausa izcīņā. No "Viking" komandas savukārt uz Rīgu steidz 23 gadus vecais un 193 cm garais Lielbritānijas izlases ārējais spēlētājs Martins Hare (pret "Follo" vārtus neguva), tā ka ceturtdien Borodovskis un hare savā starpā tiksies atkal, tikai tagad jau valstu izlašu rindās.
Andreja Kuzmina pārstāvētais HK "Herulf Moss" viesos ar 27:30 zaudēja "Runar" handbolistiem, bet Ulda Līberga pārstāvētais "Sandefjord" savā laukumā ar 24:31 piekāpās BSK/NIF komandai.

Turnīra tabulā līderis ar 21 punktu 13 spēlēs ir "Elverum", "Haslum HK" ir 19 (13), bet "Runar" un "Viking" komandām - pa 17 (14) punktiem. "Follo" ar 16 punktiem 14 spēlēs ieņem 5. vietu. Turnīra tabulas augšgalā komandas ir sarindojušās ļoti blīvi - piemēram, 8. vietu no trešās šķir tikai 3 punkti.
HK "Herulf Moss" ar 7 punktiem (14) ieņem 11., bet "Sandefjord" ar 2 punktiem (13) atrodas 12. vietā un abām komandām būs ļoti jāpapūlās, lai paliktu virslīgā.