Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolisti izcīna otro vietu, uzvar - Igaunija

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latvijas handbolisti izcīna otro vietu, uzvar - Igaunija
Raimonds Emuliņš pasniedz kausu Helmutam Tihanovam
Foto: Romualds Vambuts

Ar 25:23 (17:9) pieveicot Lielbritānijas handbolistus, Latvijas izlase Rīgas Domes kausa izcīņā nodrošināja sev otro vietu. Visā triumfēja Igaunijas izlase.

Latvijas izlase maču pret Lielbritāniju iesāka perfekti - pretinieki uzbrukumā pieļāva elementāras kļūdas, kuras mūsējie pārvērta vārtu guvumos. Pēc piecām aizvadītajām minūtēm 4:0 mūsu labā, kas viesiem jau liek pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Turpinājumā britiem izdevās gūt vārtus, tomēr rezultāta starpība turpināja augt mūsu komandas labā. Nedaudz izrāvienu apstādināja maiņas abos sastāvos, tomēr labi vārtos spēlēja Raimonds Šteins. Uzbrukumā droši darbojās Dainis Krištopāns un Elvijs Borodovskis, līdz pārtraukumam iekrājot astoņu vārtu pārsvaru - 17:9. Mūsu veiksmīgā spēle ļāva Artim Laganovskim gūt pirmos vārtus Latvijas izlasē (17. minūtē panākot 13:5), bet debiju beidzot piedzīvoja arī Roberts Freibergs (neguva vārtus no divos labos spēles momentos).

Otrajā puslaikā Lielbritānijas handbolisti pamainīja aizsardzību, kas mūsējiem vairs neļāva tik viegli spēlēt uzbrukumā. Visā puslaikā guvām tikai astoņus (!) vārtus, tomēr bīstami tuvu pietuvoties rezultāta starpībā viesiem izdevās vien pašā mačā izskaņā. Astoņas minūtes pirms spēles beigām mūsējiem bija +6 (24:18), bet divas minūtes pirms beigu sviles vairs tikai +2 (24:22). Tomēr iegūto pārsvaru mūsējiem izdevās noturēt, izcīnot uzvaru ar 25:23.

Rezultatīvākais mūsu komandā ar septiņiem gūtajiem vārtiem bija Elvijs Borodovskis, bet sešas reizes precīzs bija Jānis Pavlovičs. Pretiniekiem pa pieciem vārtiem guva Sebastians Prieto un Džons Pīrss.

Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts Elvijs Borodovskis, kurš, piedaloties tikai divās spēlēs, guva kopā 18 vārtus, kļūstot arī par rezultatīvāko Rīgas Domes kausa izcīņas spēlētāju.

Līdz ar izcīnīto uzvaru Latvijas izlase Rīgas Domes kausa izcīņā finišēja otrajā vietā, Igaunija uzvarēja, Lietuva palika trešā, bet Lielbritānija - ceturtajā pozīcijā.

Rīgas Domes kauss 2011.
29. decembris.
Latvija - Lielbritāija 25:23 (17:9)

Latvija: Borodovskis 7, Pavlovičs 6/3, Politers, Krištopāns, M. Lībergs un Grišanovs 2, Laganovskis, Tuminskis, Šteinbergs un Borisenko 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

     [+] [-]

, 2011-12-29 16:34, pirms 13 gadiem
2 VIETA RII LABI, TIK ZEEL KA PRIEKSAA LEENIE

  +2 [+] [-]

, 2011-12-29 17:31, pirms 13 gadiem
kaa nospeeleeja igaunija ar lietuvu...rezuultaats ,rezuultatiivaakie...nedaudz vairaak informaacijas gribeetos. paldies...

     [+] [-]

, 2011-12-29 21:52, pirms 13 gadiem
ja godīgi, es nesapratu kāpēc Tihanovs stāvēja šortos, bikses aizmirsa? dīvains gājiens... kā nekā pārstāvi LATVIJU!

     [+] [-]

, 2012-01-02 16:34, pirms 13 gadiem
Vai tiešām kkur ir noteikts, ka vārtusargs nedrīks spēlēt šortos?! Ar ko viņš atšķiras no laukuma spēlētāja? Man šķiet tikai ar formas krāsu! Vai spēlētājam, kas uzvelk vārtsarga formu, lai panāktu uzbrukumā vairākumu arī būtu jāuzvelk garās bikses?!
Labāk nāc spēles skatīties klātienē... tad vairs neradīsies dīvaini jautājumi.
ainars_m rakstīja: ja godīgi, es nesapratu kāpēc Tihanovs stāvēja šortos, bikses aizmirsa? dīvains gājiens... kā nekā pārstāvi LATVIJU!