Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolisti turpina cīņu ar maču pret Lietuvu

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbolisti turpina cīņu ar maču pret Lietuvu
Jānis Grišanovs
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Turpinot dalību Rīgas Domes kausa izcīņā, Latvijas izlase šovakar OSC Rīga plkst. 19:30 aizvadīs otro maču turnīrā, tiekoties ar Lietuvas handbolistiem.

Turnīra pirmajā spēlē Lietuvas handbolisti ar 34:30 pieveica Lielbritāniju, savukārt mūsējie ar 28:31 atzina Igaunijas vienības pārākumu.

"Pirmkārt jau pašiem bija jānospēlē labāk," laikrakstam "Diena" atzina Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis. Viņš arī laikrakstam atzina, ka vietējiem spēlētājiem pauze pēc Latvijas čempionāta beigām atņēmusi asumu. Šādā sastāvā komanda spēlēja pirmo reizi, tāpēc bija daudz tehniskā brāķa un spēlētāji slikti sapratās. Tāpat treneris norādīja uz dažādām disciplīnas kļūdām, laicīgu neatgriešanos aizsardzībā, bumbas pieturēšanu, kurām nav attaisnojuma. Spēlētāji slikti pildīja iepriekš treniņos atstrādātās sadarbības.

Pēc diviem gadu pārtraukuma atkal Latvijas izlases kreklu mugurā vilka Jānis Grišanovs, kurš vakardienas mačā ar Igauniju guva sešus vārtus. "Sāku labi, taču tad vairāk sāku mainīties uz aizsardzību, tāpēc pazuda ritms", laikrakstam "Diena" pauda Grišanovs. "Neesam vēl īsti saspēlējušies, visi ir jauni. Jāsajūt, kad var uzskriet, kā arī jāpiestrādā pie ātrajiem uzbrukumiem. Pagaidām tie, kuriem tās individuālās meistarības vairāk, uzšauj pa vārtiem, taču kopspēles nav."

Abās atlikušajās spēlēs mūsējiem palīdzēs Elvijs Borodovskis, kurš vakardien Norvēģijas augstākās līgas mačā guva septiņus vārtus, bet viņa pārstāvētā "Follo" ar 28:35 atzina "Viking" vienības pārākumu.

Uz Rīgu Igaunijas izlase, gatavojoties četrām svarīgām pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm, bija ieradusies gandrīz ar spēcīgāko sastāvu. Vakardienas spēlē mūsējiem bija iespēja aizķerties, taču mačiem ar Lietuvu un Lielbritāniju jābūt vieglākiem. Pirms mūsu spēles plkst. 17:30 Igaunijas handbolisti spēlēs ar Lielbritāniju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija