Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pēc sirdstriekas 32 gadu vecumā miris Portugāles izlases vārtsargs Kintana

Agris Suveizda

Pēc sirdstriekas 32 gadu vecumā miris Portugāles izlases vārtsargs Kintana
Alfredo Kintana. Foto: AFP/Scanpix

Portugāles rokasbumbas klubs "Porto" šodien paziņojis par sēru vēsti, mūžībā pavadot savu vārtsargu Alfredo Kintanu, kurš dzīvību zaudējis tikai 32 gadu vecumā.

Pirmdien Kintana, gatavojoties komandas treniņam, "Dragao" arēnā piedzīvoja sirdstrieku, bet šodien sportists slimnīcā mira. "Starptautiskā handbola sabiedrība ir zaudējusi vienu no tās mīļākajām personām," teikts starptautiskās federācijas mājaslapā. "Dzīvespriecīgs un lojāls, 201 centimetru garais kubietis kopš ierašanās Eiropā 2010. gadā bija nozīmīga "Porto" sastāvdaļa. Handbola sabiedrība Kintanu atcerēsies kā izcilu vārtsargu laukumā un pazemīgu personu ārpus tā."

Kubas galvaspilsētā Havanā dzimušais Kintana vēl 2009. gada pasaules čempionātā pārstāvēja Kubas valstsvienību, bet 2010. gadā pievienojās Portugāles grandam un 2014. gadā jau debitēja Portugāles izlase. Portugāle ar Kintanu ierindā kļuva par 2020. gada Eiropas čempionāta sensāciju, jau pirmajā grupu turnīrā aiz borta atstājot Franciju un izcīnot sesto vietu. Šā gada janvārī Portugāle lieliski sāka arī pasaules čempionātu, izcīnot trīs uzvaras pēc kārtas, bet beigās ieņēma desmito vietu.

Kintana 2020. gada Eiropas čempionātā atvairīja 84 no 271 metiena jeb 31,0%, bet 2021. gada pasaules čempionātā tika galā ar 34 no 140 metieniem jeb 24,3%. Čempionu līgā "Porto" spēlē vienā apakšgrupā ar Daiņa Krištopāna pārstāvēto PSG. Kintana "Porto" rindās kļuva par seškārtēju Portugāles čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.fcporto.pt/pt/noticias/...
https://www.eurohandball.com/en/new...