Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Bīriņa par EČ handbolā U18 zēniem: ''Rekomendējam apmeklēt visas Latvijas spēles''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Bīriņa par EČ handbolā U18 zēniem: ''Rekomendējam apmeklēt visas Latvijas spēles''
LHF ģenerālsekretāre Līga Bīriņa. Foto: Latvijas Handbola federācija

Ir atlikušas tikai dažas nedēļas līdz Rīgā - ''Rimi Olimpiskajā centrā'' norisināsies Eiropas Handbola federācijas (EHF) Eiropas čempionāts U18 vecuma grupā zēniem. Savukārt 16 labāko Eiropas komandu čempionāts (M18 EHF EURO) šajā vecuma grupā norisināsies no 4.-14. augustam Melnkalnē.

Šobrīd Latvijas Handbola federācijā norit aktīvs darbs, lai no 8.-14. augustam visiem čempionāta dalībniekiem un viesiem tiktu nodrošināts viss nepieciešamais un atliktu vien izbaudīt radītos svētkus.

Savu komentāru par to kā norit gatavošanās Eiropas čempionātam, sniedza Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretāre Līga Bīriņa.

''Esam priecīgi, ka Eiropas Handbola federācija mums atkal ir uzticējusi organizēt šādu handbola pasākumu Rīgā. Organizatoriskie procesi rit pilnā sparā un esam gatavi uzņemt ne tikai komandas, bet arī visus handbola viesus. Noteikti rekomendējam apmeklēt visas Latvijas izlases spēles. Būsim parūpējušies arī par aktivitātēm skatītājiem, kurās būs iespēja laimēt Latvijas izlases spēlētāju kartiņas, kā arī kreklus.''

Tāpat Līga uzsver, kā šādi čempionāti ir svarīgi ne tikai LHF kā organizācijai, bet arī visam Latvijas handbolam un katram spēlētājam individuāli.

''Šie jauniešu čempionāti, ko organizē EHF ir ļoti nozīmīgi. Mūsu jaunajiem handbolistiem tā ir lieliska iespēja gūt pieredzi, spēlēt pret laba līmeņa komandām. To pierādīja arī Latvijas U20 vīriešu izlase, kura nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Bulgārijā. Šādi čempionāti ir lieliska iespēja tikt pamanītiem - ne tikai spēlētājiem individuāli, bet arī mums kā valstij, kurā spēlē handbolu. Tāpat liels bonuss ir tas, ka mums tiek dota iespēja čempionātu organizēt Latvijā un izmantot mājas sienu priekšrocības, tādā veidā arī popularizējot handbolu. Mēs, kā federācija, esam tikai par šādu notikumu norisi Latvijā un izmantosim katru iespēju, lai radītu handbola svētkus Latvijā.''

LHF ģenerālsekretāre aicina ikvienu gan pieredzējuši handbola līdzjutēju, gan tādu, kurš tikai iepazīst šo sporta veidu apmeklēt čempionātu, jo īpaši Latvijas izlases spēles.

''Ir lieliski organizēt šādus pasākumus un mēs esam gandarīti būt viena no valstīm, kurai uzticas un, kura var izdzīvot šo pasākumu arī no organizatoriskā skatu punkta. Ņemot vēra, ka šogad nav striktu Covid-19 ierobežojumu, priecājamies, ka mūsu ārvalstu viesiem būs iespēja izbaudīt Rīgu un iepazīt mazu daļu no mūsu valsts. Tāpat šobrīd plānojam skaistu čempionāta atklāšanas ceremoniju, tādēļ visi ir aicināti pievienoties mums un izbaudīt ne tikai handbolu laukumā, bet arī atmosfēru un Rīgu.''

Līdzjutēju atbalsts ir puse no uzvaras, tāpēc visi ir laipni aicināti atbalstīt Latvijas izlasi Rīgā gaidāmajos handbola svētkos.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/liga-birin...