Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Klešniks beidz karjeru Latvijas izlasē: "Griesti sasniegti, pietiek"

Rolands Eliņš

Klešniks beidz karjeru Latvijas izlasē: "Griesti sasniegti, pietiek"
Evars Klešniks Eiropas čempionātā. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpiz

Pieredzējušais handbolists Evars Klešniks portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka pieņēmis lēmumu beigt savu karjeru Latvijas handbola izlasē.

Evars Klešniks vairākus gadus bija viens no Latvijas izlases vadošajiem spēlētājiem un spēlēja augstākajā līmenī Vācijas Bundeslīgā. Pirms diviem gadiem viņš nolēma elites līmenī vairs nespēlēt un pievienojās Vācijas zemāko līgu komandai, kā arī šajā laikā palīdzēja Latvijas izlasei iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā arī pats piedalījās pirmoreiz. Tagad, 40 gadu vecumā, Klešniks apstiprināja, ka Latvijas izlasē vairs nespēlēs.

"Pat nevis neplānoju vairs to nedarīt, bet vairs nevaru," sarunā ar Sportacentrs.com teica Klešniks, apstiprinot portāla Jauns.lv publicēto informāciju. "Tā teikt, griesti jau ir sasniegti. Maksimums no sevīm ir izspiests, pietiek. Izlasē mans laiks ir beidzies, es vairs nevarēšu tik nopietni sagatavoties spēlēm."

Klešniks gan norādīja, ka pavisam no handbola kā sporta vēl neaiziet: "Tāpat kaut kas jau vēl būs jādara, ar sevi vēl jāstrādā. Tā uz sitiena nogriezt visu ciet arī nevar, jāpārtrauc pamazām, pakāpeniski samazinot treniņu slodzi. Kaut ko jau vēl kustēšos, kaut ko jau vēl darīšu."

Latvijas handbola izlasei nākamā gada sākumā paredzēts aizvadīt Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles. Mači pret Itāliju paredzēti jau janvāra sākumā, martā sekos spēles pret Norvēģiju un Baltkrieviju, ar kurām būs jātiekas arī aprīļa beigās un maija sākumā. Tāpat janvāra sākumā Latvijas izlasei paredzēta dalība Rīgas Domes kausā, un Klešniks decembra sākumā bija iekļauts izlases kandidātu lokā.

"Līdz šim lēmumam noveda visu apstākļu kopums," skaidroja Klešniks, kurš pavasarī izteica sajūsmu par dalību EČ un pauda cerību palīdzēt izlasei arī nākotnē. "Šobrīd nav treniņu, pats neesmu aizvadījis treniņus jau labu laiku, tāpat kā visa Vācijas trešā līga. Vēl darbs un ģimene... tagad pustrenētam sākt skriet un mēģināt kaut ko augstā līmenī izlasē, tas nebūtu pareizi. Plus vēl veselības lietas, iepriekš ar muguru bija problēmas. Tagad tieši ir laiks visu saārstēt."

Kā spilgtāko notikumu savā karjerā Latvijas izlasē Klešniks nosauca iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā: "Gan man tā bija pirmā reize, gan izlasei. Patiešām, vairāk es nevaru. Esmu ļoti priecīgs, ka mans ķermenis ļāva to paveikt un aizdzīvoties tik tālu. No savas puses vēl vēlos piebilst, ka novēlu Latvijas izlasei visu to labāko, jaunus panākumus un attīstību."

Klešniks Latvijas izlasē aizvadīja 70 spēles, kurās guvis 241 vārtus. Viņš savas karjeras pirmajos gados spēlēja "ASK/Rīga" rindās, bet 2003. gadā devās uz Vāciju, kur vairākus gadus pārstāvēja augstāko līgu komandas.
Attiecīgi 13. janvāra mačs pret Vācijas izlasi Eiropas čempionātā paliks kā Klešnika pēdējais mačs Latvijas izlasē.

     [+] [-]

, 2020-12-22 14:32, pirms 3 gadiem
Paldies, par karjeru izlasē!