Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempione Francija atkal iekļūst finālā un tiksies ar titulētajām norvēģietēm

Agris Suveizda

Eiropas čempione Francija atkal iekļūst finālā un tiksies ar titulētajām norvēģietēm
Francijas spēlētāja Poleta Fopā. Foto: EPA/Scanpix

Dānijā aizvadīta priekšpēdējā spēļu diena Eiropas handbola čempionātā sievietēm, noskaidrojot abas finālistes. Par tām kļuva pašreizējā Eiropas čempione Francija un septiņkārtējā Eiropas čempione Norvēģija.

Spēļu diena sākās ar 2016. gada olimpiskās čempiones un 2018. gada Eiropas vicečempiones Krievijas uzvaru, cīņā par piekto vietu apspēlējot 2019. gada pasaules čempioni Nīderlandi (33:27), bet par pirmo finālisti kļuva 2017. gada pasaules čempione un 2018. gada Eiropas čempione Francija, kas ar rezultātu 30:19 sakāva Horvātiju, kurai tā bija debija kādā no lielo turnīru pusfināliem. Horvātietes cīņas sākumā spēja trīsreiz iegūt minimālu vadību, taču tad savu gaitu sāka Francijas ātrvilciens – puslaiku francūzietes noslēdza jau ar 15:5, bet spēlē uzvarēja ar 30:19. Četras spēlētājas uzvarētājām guva pa četriem vārtiem.

Otrā pusfinālā tikās Eiropas čempionātu titulētākās izlases. Tiesa gan, ja Norvēģijas rēķinā ir septiņi Eiropas zelti, tad mājinieces Dānijas ziedu laiki bija gadsimtu mijā, kad tā dominēja trijās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Cīņu labāk sāka dānietes, kuras pirmajā puslaikā vairākkārt bija priekšā ar četriem vārtiem, tomēr Norvēģija otrā puslaika sākumā atguva vadību un aizvadīja lielisku galotni, uzvarot ar 27:24. Ar sešiem vārtiem Norvēģijai izcēlās Nūra Merka, bet dānietēm septiņus iemeta Mija Bidstrupa.

Fināls starp šajā turnīrā joprojām nezaudējušajām Franciju un Norvēģiju gaidāms svētdien plkst. 19:00 pēc Latvijas laika, bet bronzas spēle sāksies plkst. 16:30.

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Eiropas čempionāta vietu sadalījums

VIzlase
5.Krievija
6.Nīderlande
7.Vācija
8.Melnkalne
9.Spānija
10.Ungārija
11.Zviedrija
12.Rumānija
13.Serbija
14.Polija
15.Čehija
16.Slovēnija