Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vācija satriec Slovēniju, platu soli pretim Tokijai sper arī Francija, Norvēģija un Horvātija

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Vācija satriec Slovēniju, platu soli pretim Tokijai sper arī Francija, Norvēģija un Horvātija
Vācijas izlases handbolists Jūliuss Kūns svin vārtu guvumu. Foto: Annegret Hilse/Reuters/Scanpix

Ļoti tuvu ceļazīmei uz 2020. gada Vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā nonākusi Vācijas handbola izlase, kas šodien kvalifikācijas turnīrā savās mājās ar 36:27 pārliecinoši pieveica Slovēniju.

Slovēņi uzvaras gadījumā ceļazīmi uz Olimpiādi būtu ieguvuši jau šodien, tomēr visi Slovēnijas plāni tika sagrauti jau pirmajā puslaikā, kurā Vācija bija pārāka ar 22:12. Atlikušajā pusstundā slovēņi mājinieku pārākumu neapdraudēja. Vācijas izlases rindās ar septiņiem vārtu guvumiem rezultatīvākais bija Marsels Šillers, savukārt visus sešus metienus realizēja Jūliuss Kūns. Slovēnijas sastāvā pieci precīzi metieni Blažam Blagotinšekam.

Vācijai ceļazīmes nodrošināšanai pašiem saviem spēkiem būs nepieciešams vismaz neizšķirts pret kvalifikācijas 3. grupas pastarīti Alžīriju. Gadījumā, ja tomēr notiks sensācija un Vācija Alžīrijai mājas laukumā Berlīnē piekāpsies, tad vāciešiem derēs arī zviedru uzvara vai neizšķirts mačā starp Zviedriju un Slovēniju. Skandināvi šovakar ar 36:25 sakāva Alžīriju, pa sešām reizēm Zviedrijas labā izceļoties Niklasam Ekberjam un Emīlam Mellegārdam.

Kvalifikācijas 2. grupā pēc neveiksmīga pirmā puslaika (9:12) atguvās un dramatiskā spēles izskaņā panākumu ar 25:24 pār Portugāles valstsvienību izcīnīja Horvātija, kas tādējādi arī pietuvojās šovasar gaidāmajai Olimpiādei. Horvātu sastāvā izcilu sniegumu parādīja Ivans Čupičs, kura visi deviņi izdarītie metieni sasniedza mērķi. Portugāļus neglāba Viktora Ituricas pieci vārtu guvumi.

Kvalifikācijai olimpiskajām spēlēm horvātiem nepieciešams rītdien pašiem pieveikt Tunisiju, kā arī cerēt, ka Portugāle neizcīnīs nelielu panākumu pār Franciju, kas šovakar tunisiešus sakāva ar 40:29. Francūžu sastāvā ar sešiem vārtiem izcēlās Igo Deskā.

Visbeidzot 1. grupā tikai fatāla neveiksme ceļazīmi uz Tokiju var atņemt Norvēģijai, kuras uzvarā ar 38:23 pār pastarīti Čīli visus desmit raidījumus realizēja Kevins Māgero Gulliksens. Uzvara pār čīliešiem svētdien derēs Brazīlijai, kas ar 30:24 ļoti svarīgā cīņā salauza Dienvidkorejas pretestību. Septiņi vārtu guvumi Fabio Kjufas rēķinā.

Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs

GrupaSpēleRezultāts
1.Brazīlija - Dienvidkoreja30:24
Norvēģija - Čīle38:23
2.Horvātija - Portugāle25:24
Francija - Tunisija40:29
3.Vācija - Slovēnija36:27
Zviedrija - Alžīrija36:25

Kopvērtējums

V1. grupaPV2. grupaPV3. grupaP
1.Norvēģija41.Francija41.Zviedrija3
2.Brazīlija22.Horvātija22.Vācija3
3.Dienvidkoreja23.Portugāle23.Slovēnija2
4.Čīle04.Tunisija04.Alžīrija0

Izmantotie resursi:
https://www.ihf.info/competitions/m...