Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

papildināts Favorītes "Stopiņu NHK" un "LSPA" uzvar tikai pēcspēles metienu sērijās

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Favorītes "Stopiņu NHK" un "LSPA" uzvar tikai pēcspēles metienu sērijās
Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Foto: Jānis Slišāns

Aizraujoši sākušās Latvijas Virslīgas handbola čempionāta pusfināla spēles sievietēm. Abos pāros favorītes "Stopiņu NHK" un "LSPA" uzvaras izbraukumā izcīnīja tikai pēcspēles 7 metru metienu sērijās.

Pēc regulārā turnīra aizvadīšanas pirmās divas vietas izcīnīja "Stopiņu NHK" un "LSPA" handbolistes, kas tām uzreiz nodrošināja vietu pusfinālā. Dobeles SS un "SK Latgols" komandām par iekļūšanu labākajā četriniekā vēl bija jāspēlē ceturtdaļfinālā. Ne dobelniecēm, ne ludzānietēm regulārajā turnīrā nebija izdevies atņemt līderēm ne punktu. Līdz ar to nekas neliecināja, ka pusfināli izvērtīsies tik aizraujoši.

Stopiņu NHK nenotur pārsvaru

Dobeles SS un "Stopiņu NHK" spēle iesākās līdzīgi (10:10), tomēr puslaika pēdējās desmit minūtēs čempiones "Stopiņu NHK" ieguva piecu vārtu pārsvaru (16:11). Pēc pārtraukuma viešņas ieguva arī septiņu vārtu pārsvaru (18:11), tomēr dobelnieces ar turnīra rezultatīvāko spēlētāju Lauru Ņeverovsku priekšgalā pakāpeniski samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (23:24). Uz to "Stopiņu NHK" atbildēja ar Lanas Nikolajevas un Elzas Seržantes precīzajiem metieniem, nepilnas sešas minūtes pirms otrā puslaika beigām atkal iegūstot +4 (27:23).

Ar to tomēr spēle nebija galā. Mača pēdējās trīs minūtes rezultatīvi nospēlēja dobelnieces Adele Veldze, Līva Umbraško un Laura Ņeverovska, izraujot neizšķirtu pamatlaikā - 27:27. Jau spēles laikā Dobeles SS handbolistes nerealizēja trīs 7 metru soda metienus, kas arī atspoguļojās pēcspēles metienu sērijā. "Stopiņu NHK" handbolistes realizēja visus piecus metienus, bet Dobeles SS tikai - trīs. Līdz ar to uzvaru spēlē ar 32:30 izcīnīja pāra favorītes "Stopiņu NHK".

Uzvarētājām desmit vārtus guva Ivita Asare, bet astoņus - Lana Nikolajeva. Mājiniecēm 13 reizes izcēlās Laura Ņeverovska, bet piecas - Elīna Freiberga.

LSPA atspēlējas un uzvar

"SK Latgols" un "LSPA" maču veiksmīgāk iesāka rīdzinieces, izvirzoties vadībā ar 5:3. Ātri vien iniciatīvu pārņēma mājinieces un ne tikai rezultātu izlīdzināja (10:10), bet arī puslaiku noslēdza ar divu vārtu pārsvaru - 13:11. Pēc pārtraukuma "LSPA" samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (15:16), tomēr Ludzas handbolistes ātri vien atjaunoja četru vārtu pārsvaru - desmit minūtes pirms otrā puslaika beigām bija 22:18.

"LSPA" neizkāra balto karogu, bet fenomenāli atspēlējās. Vārtus gūstot Annalēnai Borhaimerai, Žoellei Gīzelerei un Kristīnei Kirejevai, viešņām pat izdevās izvirzīties vadībā ar 23:22. Punktu spēles pamatlaikam pielika Inese Šļubčenko, kura no 7 metru soda metienu līnijas panāca "SK Latgols" izlīdzinājumu pamatlaikā - 23:23. Šajā pēcspēles sērijā nepietika ar desmit izpildītajiem metieniem. Abas komandas kopumā izpildīja 14 metienus, kur veiksmīgāk veicās "LSPA". Izšķirošo metienu laukuma saimniecēm nerealizēja Anita Puncule, kas ļāva "LSPA" svinēt uzvaru ar 29:28.

Uzvarētājām pa sešiem vārtiem guva Žoelle Gīzelere un Kristīne Kirejeva, bet piecas reizes izcēlās Laura Krievāne. Mājiniecēm 15 vārtus guva Inese Šļubčenko, bet piecus - Anita Puncule.

Finālā iekļūs komandas, kas pirmās sasniegs divu uzvaru robežu. Otrās spēles tiks aizvadītas 27. aprīlī Ulbrokā un Rīgā.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
14. aprīlis.
Dobeles SS - Stopiņu NHK 30:32 (11:16, 27:27)

Dobeles SS: Ņeverovska 13/2, Freiberga 5/1, Umbraško 4/1, Veldze un Dubrovska 3, Rozenfelde 2/1.
Stopiņu NHK: Asare 10/2, Nikolajeva 8/3, Seržante 7/1, Ekkerte 6/1, Gailuma 1/1.
SK Latgols - LSPA 28:29 (13:11, 23:23)
Latgols: Šļubčenko 15/7, Puncule 5/1, Zaščerinska 3, Matisāne 2, Zaharāne 1, Borisenko un Fota 1/1.
LSPA: Kirejeva un Gīzelere 6/2, Krievāne 5, Brikmane 4/1, Borhaimera 3/1, Kiršteine un Sidorova 2, Eihvalde 1/1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2013-04-14 15:27, pirms 11 gadiem
Mača pēdējās trīs minūtes dobelnieces Līva Umbraško, Adele Veldze, Līva Umbraško un Laura Ņeverovska guva katra pa vieniem vārtiem, izraujot neizšķirtu pamatlaikā - 27:27.
Labi, ka Līvai Umbraško, Adelei Veldzei un Laurai Ņeverovksai ar vieniem gūtiem vārtiem pievienojās arī Līva Umbraško, savādāk būtu dimbā.

     [+] [-]

, 2013-04-14 16:27, pirms 11 gadiem
Ja uzvarētāju nosaka ar 7m soda metieniem, tos izpilda spēlētāji, kuri spēlei beidzoties nav noraidīti, diskvalificēti vai noraidīti uz visu spēli. Katra komanda izvēlas 5 spēlētājus. Šie spēlētāji katrs izpilda vienu metienu, mainoties ar pretinieku komandas spēlētājiem. Komandām netiek prasīta iepriekš noteikta metienu izpildītāju secība. Vārtsargi var tikt brīvi izvēlēti un mainīti starp piedalīties tiesīgajiem spēlētājiem. Spēlētāji drķst piedalīties metienu izpildē gan kā izpildītāji gan vārtsargi.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-15 13:46, pirms 11 gadiem
nnike rakstīja: Tikai negodīgi, ka dažiem šīs iespējas liedz.
kurā spēlē kas bija liegts?