Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Skrīveri" handbolistes atspēlējas un izcīna LČ 5. vietu

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"Skrīveri" handbolistes atspēlējas un izcīna LČ 5. vietu
Skrīveri handbolistes
Foto: Helmuts Tihanovs

Latvijas Virslīgas čempionāta piekto vietu sievietēm šodien Aizkrauklē izcīnīja "Skrīveri" handbolistes, kas atbildes mačā ar 35:26 (14:11) pieveica "Salaspils HK", likvidējot pirmajā mačā iegūto sešu vārtu deficītu (32:38), un divu spēļu summā uzvarēja ar 67:64.

Maču veiksmīgāk iesāk Salaspils vienība, kura pirmā puslaika vidū bija izvirzījusies vadībā ar četru vārtu pārsvaru (10:6). Atlikušajās puslaika minūtēs viešņas guva vairs tikai vienus (!) vārtus, bet "Skrīveri" vienība jau pārtraukumā pēc Annijas Ozoliņas precīzā metiena devās ar +3 (14:11).

Pirmo reizi neizšķirtu divu spēļu summā "Skrīveri" handbolistes panāca tikai desmit minūtes pirms spēles beigām (27:21). Pēc diviem Daces Potapovas metieniem salaspilietes samazināja rezultāta starpību līdz četriem vārtiem (23:27), taču ar to bija par maz... Pēdējās sērijas astoņās minūtēs "Skrīveri" uzvarēja ar 8:3 un nodrošināja pārlienošu uzvaru šajā mačā ar 35:26, bet uzvaru sērijā par 5. vietu ar 67:64.

Uzvarētājām 11 vārtus guva Annija Ozoliņa, bet deviņus - Anete Čeiča. Mājiniecēm 10 vārtus guva Dace Potapova, bet septiņus - Linda Borisanova.

Finālā trešo sezonu pēc kārtas tiksies "LSPA" un "Stopiņu NHK" vienības. Par bronzu cīnīsies Dobeles SS un "SK Latgols" handbolistes.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
28. aprīlis.
Skrīveri - Salaspils HK 35:26 (14:11)

Skrīveri: Ozoliņa 11/, Čeiča 9, Liepiņa 7, E.Balanda un V.Balanda 4.
Salaspils: Potapova 10/1, Borisanova 7, Daugaviete 3, Šilova 2, Sokologorska, Kozlova, Salmane un Agarkova 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv