Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns: "Ceru, ka lēmums tiks mainīts, lai Latvija varētu cīnīties par PČ-2021"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krištopāns: "Ceru, ka lēmums tiks mainīts, lai Latvija varētu cīnīties par PČ-2021"
Dainis Krištopāns. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns atklāj, ka cer uz Eiropas Handbola federācijas (EHF) lēmuma mainīšanu, lai lai Latvija varētu cīnīties par ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru, šodien vēsta pašmāju federācija.

Kā jau ziņots, Eiropas Handbola federācijas (EHF) aprīlī nolēma, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ netiks izspēlētas pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" 1. un 2. kārtas, vietas finālturnīrā sadalot pēc "Euro 2020" reitinga. Līdz ar to Latvijas izlasei tika liegta iespēja cīnīties par ceļazīmi uz PČ finālturnīru. 2019. gada Latvijas sporta spēļu labākajai komandai pirmajā kārtā bija jāspēkojas ar Izraēlu, bija lieliska iespēja tikt tālāk, taču EHF lēmums izvērtās skarbs. "Tas ir spļāviens sejā daudzu valstu handbolistiem un handbola sabiedrībai. Neskatoties uz ārkārtīgi lielajiem izaicinājumiem, ko izraisa koronavīruss, šis lēmums neatbilst "fair-play" principiem," šokēts bija Latvijas Handbola federācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Dainis Krištopāns tagad izsaka savas domas par EHF skarbo lēmumu: "Daudz bija komentāru par EHF lēmumiem. Domāju, tie atšķiras tieši tik, cik konkrēti kādu ir skāruši. Ir nepatīkama situācija, kuru viņi risināja, kā mācēja. Protams, gribas cīnīties par savu vietu zem saules. Tagad ceru, ka situācija mainīsies un attiecīgi arī iepriekš pieņemtie lēmumi, lai Latvija varētu cīnīties par vietu pasaules čempionātā!"

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots 14.-21. janvārī Ēģiptē. Pastāv iespēja, ka pandēmijas dēļ to nāksies pārcelt uz vēlāku laiku, kas dos iespēju pabeigt kvalifikācijas mačus un ļaus pretendēt arī Latvijas izlasei.

215 centimetrus garais latvietis: "Sezona bija ļoti turbulenta un ar daudz pavērsieniem. Maķedonijā sezonas gaitā "Vardar" komandu mocīja traumu daudzums un ekonomiskais burbulis, kurš, manuprāt, pārplīsa. Vācijā arī "Fuchse" komanda bija stipri novājināta ar traumām un daudz izmaiņām. Tā visa rezultātā arī Vācijā rezultāti nebija tie labākie. Nedomāju, ka varētu izbaudīt Bundeslīgu. Esmu pieradis spēlēt vairāk taktisku handbolu. Jebkurā gadījuma esmu pateicīgs komandai, ka varēju gūt kārtējo pieredzi savā karjerā. Protams, ka arī no Berlīnes atmiņā paliks vairāki patīkami mirkļi."

Pirms divām nedēļām Krištopāns atgriezās dzimtajā Ludzā. "Berlīnē nosēdējām vairāk nekā mēnesi. Cerībā, ka kaut kas atsāksies. Braucām no Berlīnes uz Ķīli. Tālāk ar prāmi devos līdz Klaipēdai. Lietuvas policijas pavadībā tikām līdz Latvijas robežai. No Liepājas jau brīvi varēja doties līdz Ludzai. Ceļš bija ļoti ilgs, bet bez piedzīvojumiem.''

2020.-2021. gada sezona Krištopānam būs jāpavada Francijas handbola grandā PSG. "Protams, komunicējam ar PSG. Pagaidām vairāk ar sadzīves iekārtošanas jautājumiem. Bet esmu arī kontaktā ar komandas treneri, un par visām izmaiņām, kas notiek, viņš mani informē. Noteikti kaut kad jūlijā būtu jādodas uz turieni, lai varētu iekārtoties un bez raizēm sākt sezonu. Visi mēs saprotam, ka situācija var mainīties. Kas būs tuvākajā nākotnē, neviens paredzēt nevar. Parasti Francijas līga sākas septembrī, bet, kā jau teicu, var būt visādi," saka mūsu handbolists.

Izmantotie resursi:
handball.lv