Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas handbolisti Latvijas izlases grupā revanšējas Baltkrievijas B izlasei

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Norvēģijas handbolisti Latvijas izlases grupā revanšējas Baltkrievijas B izlasei
Foto: EHF EURO

2022. gada Eiropas handbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlases grupā Norvēģijas B izlase savā laukumā ar 27:19 pārspēja Baltkrievijas B izlasi un kļuva par līderi.

Abu komandu pirmajā spēlē Minskā, kurā Baltkrievijai bija spēcīgākais sastāvs, mājinieki uzvarēja ar 33:25 un jau toreiz Baltkrievijas izlases galvenais treneris Jurijs Ševcovs teica, ka uz Norvēģiju brauks B izlase. Tā arī notika, kaut gan arī baltkrievu B izlasē bija vairāki ļoti labi zināmi spēlētāji - Puhovskis, Titovs, Kamišiks, vārtsargs Saldatenko... 7 spēlētāji bija no Minskas SKA. Norvēģijas B izlases sastāvs bija praktiski tāds pats kā Minskā un arī šoreiz viens no komandas treneriem bija Valerijs Putāns.

Tikai 11. minūtē baltkrievi guva pirmos vārtus, kamēr norvēģi jau piecas reizes bija raidījuši bumbu Vlačeslava Saldatenko vārtos - 5:1. Turpinājumā tieši rumāņu kluba CSM "Bacau" vārtsargs kļuva par vienu no galvenajiem mača varoņiem un vēl nevar zināt, kā spēle būtu beigusies, ja otrā puslaika sākumā Saldatenko savainojuma dēļ nebūtu spiests noiet malā (atvairīja 47 procentus metienu)... Pirmo puslaiku norvēģi uzvarēja ar 11:10, bet otrajā soli pa solim audzēja pārsvaru un beigās guva pārliecinošu uzvaru.

Baltkrieviem 9 vārtus guva pieredzējušais Boriss Puhovskis no Zaporožjes "Motor", bet 6 vārti ir 22 gadus vecā Minskas SKA kreisā ārējā Juliāna Girika rēķinā. Norvēģijai 9 vārtus guva Sebastians Bartolds no dāņu kluba "Aalborg", 7 vārti - Akselam Horgenam no cita dāņu kluba "Bjerringbro-Silkeborg", bet 6 vārti - 22 gadus vecajam Tomasam Boilesenam no vēl viena dāņu kluba KIF "Kolding".

Tagad mūsu grupā Norvēģijai ir 4 punkti 3 spēlēs, Baltkrievijai - 2 punkti divās spēlēs, Itālijai - 2 punkti 2 spēlēs, bet Latvijai zaudējums pagaidām vienīgajā spēlē. 10. janvārī Latvijas izlase Valmierā tiksies ar Itāliju. Turpinājums paredzēts martā.