Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Tuminskis pievienojas Turcijas dominējošajam klubam "Besiktas"

Rolands Eliņš

Tuminskis pievienojas Turcijas dominējošajam klubam "Besiktas"
Austris Tuminskis. Foto: imago/Noah Wedel/Scanpix

Latvijas handbolists Austris Tuminskis atstājis Vācijas otrās Bundeslīgas komandu „Aue” un pievienojies Turcijas 14-kārtējai čempionei „Besiktas”, paziņojis Vācijas klubs.

29 gadus vecais Austris Tuminskis iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja „Aue” vienībā, kas Vācijas otrajā Bundeslīgā atrodas tabulas vidusdaļā. Šobrīd klubs ieņem 11. vietu 18 komandu konkurencē, un Tuminskis izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem, bet tagad pēc dalības Eiropas čempionāta finālturnīrā viņš ticis pie jaunas iespējas, pievienojoties daudz titulētākam klubam.

„Tuminskis no pirmā februāra ir atstājis mūsu komandu,” vēstīts „Aue” paziņojumā. „Viņš pārcēlies uz Turcijas „Besiktas”. Mēs pateicamies viņam par mūsu komandā pavadīto laiku un novēlam veiksmi nākotnē.”

„Besiktas” ir viens no Turcijas lielākajiem klubiem, kuram ir arī spēcīgas futbola un basketbola komandas. „Besiktas” handbola komanda ir spēcīgākā Turcijas čempionātā jau 11 gadus pēc kārtas, kamēr Turcijas kausa izcīņā tā triumfējusi deviņos no iepriekšējiem desmit gadiem. Kopumā tās rēķinā ir 14 Turcijas čempiones tituli un 13 uzvaras kausa izcīņā.

„Besiktas” iepriekšējos trīs gados spēlēja EHF Čempionu līgā, taču ne reizi neizkļuva no grupas, divreiz paliekot trešajā vietā sešu komandu konkurencē. Šosezon „Besiktas” Čempionu līgā gan nepiedalījās un spēlēja EHF kausā, kur apstājās jau kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/1746409759...

     [+] [-]

, 2020-02-03 22:13, pirms 4 gadiem
Prieks, ka latviešu handbolistiem pievērš arvien lielāku uzmanību.