Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Eiropas handbols aprīlī un maijā nenotiks, Latvijas izlase varētu spēlēt jūnija vidū

Agris Suveizda

Eiropas handbols aprīlī un maijā nenotiks, Latvijas izlase varētu spēlēt jūnija vidū
Aivis Jurdžs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Eiropas Handbola federācijas Izpildkomiteja pieņēmusi virkni lēmumu un noteikusi provizorisko sacensību kalendāru sakarā ar piespiedu dīkstāvi Covid-19 pandēmijas dēļ.

Federācija nolēmusi, ka tās paspārnē esošās sacensības neatsāksies līdz pat jūnijam, un tāpat noteikusi provizorisko kalendāru, kas gan vēl var mainīties atkarībā no apstākļiem. Notikumiem noteikts arī pēdējais termiņš, līdz kuram šīs spēles ir jāatceļ vai jāpārceļ vēl tālāk.

Latvijas kontekstā tuvākais pasākums bija pasaules čempionāta kvalifikācija, kurā vīriešu izlasei aprīļa vidū bija jātiekas ar Izraēlu. Pašlaik paredzēts, ka šī pārspēļu kārta provizoriski varētu notikt no 17. līdz 21. jūnijam, bet uzvaras gadījumā pret Portugāli būtu jāspēlē jūlija pirmajās dienās. Vēlākais atcelšanas datums ir attiecīgi 29. maijs un 12. jūnijs.

Jūlija pirmajā pusē bija paredzēts Eiropas čempionāts U20 izlasēm – augstākajai divīzijai jānotiek Itālijā un Austrijā, bet B divīzija jāuzņem Latvijai un Bosnijai un Hercegovinai. Šie turnīri provizoriski pārcelti uz 13.-23. augustu, taču problēmas varētu radīt to norise paralēli U18 čempionātam.

Čempionu līgas "Final 4" Ķelnē bija paredzēts 30. un 31. maijā, taču nu tiek piedāvāts to pārcelt uz 22. un 23. augustu. Ar visu notikumu provizoriskajiem datumiem varat iepazīties ŠEIT.