Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dudes pārstāvētā "Limoges" izrauj uzvaru pēdējās sekundēs

Ints Megnis
Ints Megnis

Dudes pārstāvētā "Limoges" izrauj uzvaru pēdējās sekundēs
Latvijas izlases kapteinis Ingars Dude. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Vēsturē pirmo uzvaru Francijas handbola čempionāta augstākajā līgā ceturtdien izcīnīja Latvijas izlases kapteiņa Ingara Dudes pārstāvētā "Limoges", kas, pateicoties pēdējo sekunžu metienam, ar rezultātu 29:28 uzveica "Creteil".

Uzvaras vārtus īsu brīdi pirms finālsvilpes iemeta Miks Baslērs, kurš ar deviņiem precīziem raidījumiem arī bija cīņas rezultatīvākais spēlētājs. Tikmēr Ingars Dude šajā mačā ar rezultatīviem metieniem neizcēlās.

Dude Limožas klubā spēlē jau kopš 2016. gada, ilgus gadus pavadot Francijas otrajā līgā, bet tagad vienība beidzot iekļuvusi spēcīgāko komandu saimē. Pirmās kārtas mačā "Limoges" ar 23:31 atzina "Nimes" pārākumu.

Latvietim, atšķirībā no kluba, šī nav debija Francijas augstākajā līgā. Tajā viņš spēlēja arī 2014./15. g. sezonā - viņa pārstāvētā "Istres" toreiz palika pēdējā vietā, bet Dude 26 mačos atzīmējās ar 16 vārtiem, 35 divu minūšu noraidījumiem un trim diskvalifikācijām.

Latvijas handbola zvaigznes Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Paris Saint-Germain" komanda līdz šim aizvadījusi vienu spēli, ar 34:31 pārspējot "Aix".