Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

50 gadus vecais Himeness pārraksta Eiropas tūres vēsturi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

50 gadus vecais Himeness pārraksta Eiropas tūres vēsturi
Migels Anhels Himeness nav iedomājams bez cigāra
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas golferis Migels Anhels Himeness svētdien, 18. maijā, kļuva par pirmo golferi, kurš Eiropas tūres rīkotajās sacensībās uzvarējis pēc savas 50. dzimšanas dienas. Himenesam vēsturiskais panākums savās mājās Spānijā.

Hironā notikušajā "Open de España" trīs golferi, bez Himenesa arī austrālietis Ričards Grīns un beļģis Tomass Pīterss, 82 bedrītes izgāja ar -4, bet pārspēlē veiksmīgāks bija Malagā dzimušais Himeness.

5. janvārī 50. dzimšanas dienu nosvinējušais Himeness "Open de España" uzvarēja ar 27. mēģinājumu. Spāņa kontā tagad ir 21 Eiropas tūres tituls. Zīmīgi, ka divas trešdaļas no tiem viņš ieguvis pēc 40. dzimšanas dienas.

Savu iepriekšējo titulu Himeness decembra sākumā izcīnīja Hongkongā, kur uzvarēja, būdams 49 gadus un 337 dienas vecs. Tas bija iepriekšējais Eiropas tūres čempionu vecuma rekords, kuru Himeness šodien tātad uzlaboja.

Nedēļas PGA turnīrā "HP Byron Nelson Championship", kas notika Ērvingā (Teksasa), par čempionu kļuva 28 gadus vecais amerikānis Brendons Tods, kuram karjeras pirmais PGA tituls. Viņš to izcīnīja 77. turnīrā.