Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tamazam asinis vārās - potenciālais līderis Mankendā aiztriekts pie dublieriem

Emils Ozerinskis

Tamazam asinis vārās - potenciālais līderis Mankendā aiztriekts pie dublieriem
Gotjē Mankendā ar bumbu. Foto: Ruslans Antropovs

Futbola klubs "Liepāja" šobrīd Virslīgas čempionātā ierindojas piektajā pozīcijā. Iepriekšējā spēļu kārtā pret čempioniem valmieriešiem vēju pilsētas komandas pieteikumā nebija viena no tās spilgtākajiem spēlētājiem Gotjē Mankendā. Kā noskaidroja Edmunds Novickis, liepājnieku galvenā trenera Tamaza Pertijas pacietības mērglāze pielijusi pilna un Kongo DR futbolists aizsūtīts stažēties dublieru treniņos.

Šosezon sešas rezultatīvas piespēles sakrājušais Gotjē Mankendā nebija pieteikts 15. kārtas spēlei, kurā "Liepāja" jau pašā sākumā nonāca skaitliskajā mazākumā un otrajā puslaikā izlaida pārsvaru, piekāpjoties ar 1:2 valmieriešiem. Izrādās, ka Kongo DR futbolista palikšana ārpus spēles pieteikuma nebija saistīta ar kādām veselības likstām, bet gan ar Tamaza Pertijas dusmām par futbolista neapmierinošo attieksmi.

Gruzīnu speciālists ļoti skarbi izteicās par flanga spēlētāju, kurš sevi prātā esot nostādījis Latvijas futbola zvaigznes statusā. Mankendā neesot gribējis ne kārtīgi strādāt treniņos, ne arī performējis spēļu laikā. Pēdējoriez futbolists rezultatīvi izcēlās 9. kārtas spēlē pret "Super Nova", sakrājot trīs rezultatīvas piespēles.

Pertija norādīja, ka futbolistam esot jāapzinās šis attieksmes jautājums. Ja notikšot pozitīvas izmaiņas, tad Mankendā būšot iespēja atgriezties galvenajā komandā, bet ja nē, tad treneris izteicis gatavību futbolistu turēt dublieros kaut vai divus gadus. Pertija jūtas personīgi pievilts, jo tieši treneris esot izdarījis galveno darbu, lai klubs ar Kongo DR futbolistu pagājušajā starpsezonā uz diviem gadiem pagarinātu līgumu.

Pertija emocionāli izteicās: "Četrus mēnešus prezidentu pierunāju! Izdarīju visu viņa labā! Bučoju pliko pauri! Atbalstīju! Aiziet Mankendā!"

Pēdējais piliens trenerim bija spēlē Jelgavā, kur liepājnieki nespēja atspēlēties. Flanga uzbrucējs spēles gaitā esot plātījis rokas un raidījis pārmetumus komandas biedriem, par to, ka tie nepalīdzot Kongo DR futbolistam. Pertija skarbi atzīmējis, ka 26 gadus vecajam spēlētājam būtu jāpalīdz komandai, nevis pārējai komandai "jāplēš pakaļa", kamēr Mankendā varēs spēlēt "baltiem cimdiem".

"Liepājas" dublieru komanda spēlē Latvijas futbola otrajā līgā (pēc spēka trešā). Aizvadītajā nedēļas nogalē kļuva zināms, ka šķīrušies "Liepājas" un komandas ilggadējā vārtsarga Krišjāņa Zviedra ceļi. Savukārt pirms gaidāmā vasaras pāreju loga atvēršanās Kurzemes komanda negaidīti saņēmusi jaunu spēlētāju pieteikšanas liegumu par neizpildītajiem FIFA lēmumiem.

Ceturtdien "Liepāja" savā laukumā pulksten 17:00 samērīs spēkus ar "Tukums 2000/Telms" futbolistiem.

     [+] [-]

, 2023-05-31 11:14, pirms 11 mēnešiem
Būs vien jāpārdod pa lēto.

     [+] [-]

, 2023-05-31 11:37, pirms 11 mēnešiem
Jau iepriekš dublieros bija nonākuši arī Kapuns un Torivio.

     [+] [-]

, 2023-05-31 11:56, pirms 11 mēnešiem
Mankendā nav vienīgais nomestais uz dublieriem...

  +2 [+] [-]

, 2023-05-31 13:17, pirms 11 mēnešiem
Pertiju arī uz dublieriem Pie Makendā

  +3 [+] [-]

, 2023-05-31 14:04, pirms 11 mēnešiem
Mūžīgais neveiksminieks turpina uzvesties kā klauns! Vēl pāris zāģi un cerams varēs braukt atpakaļ uz Gruziju!!

  +2 [+] [-]

, 2023-05-31 14:29, pirms 11 mēnešiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Mūžīgais neveiksminieks turpina uzvesties kā klauns! Vēl pāris zāģi un cerams varēs braukt atpakaļ uz Gruziju!!
tad dosies uz SN

     [+] [-]

, 2023-05-31 16:00, pirms 11 mēnešiem
Pandora rakstīja: Būs vien jāpārdod pa lēto.
Uz Valmieru!

     [+] [-]

, 2023-05-31 16:06, pirms 11 mēnešiem
Mankendā nesen nepagarināja līgumu ar tiem plānprātiņiem? Teksts vien, ka gatavi spīdzināt spēlētāju 2 gadus nevis atbrīvot pēc savstarpējās vienošanās vien pierāda, kā galvā slims tur viens otrs.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-31 19:05, pirms 11 mēnešiem
Ja Grobiņas SC pastiprinātu ar 3 labiem leģionāriem domāju virslīgā būtu tajā paša vietā ja ne augstāk. FK Liepāja ir sapuvusi jau ipašnieku pusē un Tamazs būs tikai grēkāzis ko atlaidīs, protams viņa vaina ari tur ir, bet ne jau galvenais vaininieks.

     [+] [-]

, 2023-05-31 20:15, pirms 11 mēnešiem
Tamazu nekur neviens neatlaidīs pat ja komanda izkristu uz 1.līgu

     [+] [-]

, 2023-05-31 20:23, pirms 11 mēnešiem
Ļurba rakstīja: Tamazu nekur neviens neatlaidīs pat ja komanda izkristu uz 1.līgu
Kas viņš par izredzēto?
Viņam pieder FK Liepāja akciju kontrolpakete?

     [+] [-]

, 2023-05-31 23:08, pirms 11 mēnešiem
Ko var visu laiku nīdet par Tamazu, ne jau jūs viņu atlaidīsiet, ja kluba īpašniekam viss apmierina tad Tamzs arī strādas, kā saka ne jūsu nauda.
Otrs kad Tamazs bija Valmierā un izveidoja tur top 3 klubu, tad visi bļāva ka Jurģis super, nu un kur šogad ir valmiera?? Virslīgas līmenis ir audzis, un ne jau treneris ir tas kas 100% nosaka kadu vietu ieņema klubs. Tur tak miljons sakritības sākot no speletāju algām un līmeņa, beidzot ar komplektāciju, traumām, komandas saspēlešanos, treneri, iedzīvi utt.