Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Blekpūlē pavadīšu vienu nedēļu"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kazakevičs: "Blekpūlē pavadīšu vienu nedēļu"
Dainis Kazakevičs
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

LMT Virslīgas kluba "Jelgava" galvenais treneris Dainis Kazakevičs laikā no 13. līdz 20. decembrim dosies stažēties Premjerlīgas klubā "Blackpool". Par saviem plāniem Anglijā treneris sīkāk izklāstīja nelielā intervijā portālam Sportacentrs.com.

Jau iepriekš ziņojām, ka uz "Blackpool" stažēties dosies divi LMT Virslīgas klubu galvenie treneri - Dainis Kazakevičs un Vladimirs Babičevs. Portāls Sportacentrs.com sazinājās ar "Jelgavas" aizbildni Kazakeviču, lai sīkāk uzzinātu par viņa plāniem Blekpūlē. Latvijas kausa ieguvējvienības galvenais treneris atklāja, ka šī viņam būs pirmā tik nopietnā stažēšanās kādā no Eiropas lielo līgu klubiem, kaut arī iepriekš viņš bijis gan Itālijā, gan Vācijā:

"Uz "Blackpool" grasos doties 13. decembrī, bet atpakaļ došos tieši pēc nedēļas. Šajā laikā man būs iespēja vērot visu klubā notiekošo, sākot ar treniņiem, atjaunošanos, kā arī taktikas izstrādi nākamajam pretiniekam. Tā visa noslēgumā klātienē vērošu Premjerlīgas spēli pret "Tottenham Hotspur". Iespēja doties uz "Blackpool" lielā mērā radās pateicoties Normundam Malnačam. Klubam un man ir ļoti labas attiecības ar Malnača kungu. Par stažēšanos Anglijā vienošanos bijām panākuši jau tad, kad angļu klubs aizvadīja pārbaudes spēli Zemgales olimpiskā centra stadionā pret "Jelgavu".

Tā man nebūs pirmā pieredze ārzemju klubos, jo līdz tam esmu bijis Frankfurtes "Eintracht" un Romas "Lazio", taču šoreiz man pirmo reizi būs pilna pieeja visam gatavošanās ciklam. Līdz šim man bija iespējas apskatīt kluba bāzi, atsevišķus treniņus vai to daļas, bet šoreiz varēšu sekot līdzi notikumiem komandā visas nedēļas garumā. Būs interesanti pavērot, kā notiek futbolistu atjaunošanās process pēc aizvadītās spēles, uz ko tiek likts uzsvars, gatavojoties nākamajam mačam, kā tiek veidota taktika noteiktajam pretiniekam. Agrāk man tādas iespējas nebija, jo no viena treniņa nevarēja izdarīt secinājumus."

Sarunas noslēgumā Dainis Kazakevičs atklāja, ka jau uzsācis apmācības A-UEFA trenera kategorijas licences iegūšanai. Nākamās sezonas sākumā tai jau būtu jābūt viņam kabatā.

 +19 [+] [-]

, 2010-11-30 16:13, pirms 14 gadiem
A licence - ceļš uz izlases trenera amatu.

  +3 [+] [-]

, 2010-11-30 16:24, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: A licence - ceļš uz izlases trenera amatu.
Nebūtu slikti.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-30 16:27, pirms 14 gadiem
A ir augstākā līmeņa licence?

  +3 [+] [-]

, 2010-11-30 16:33, pirms 14 gadiem
Jogurts rakstīja: A ir augstākā līmeņa licence?
ja nemaldos,tad ir vēl Pro

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 16:44, pirms 14 gadiem
Jogurts rakstīja: A ir augstākā līmeņa licence?
ir UEFA PRO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-30 17:16, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: A licence - ceļš uz izlases trenera amatu.
Ne obligāti. Vāciešiem gan Bekenbauers, Fellers bija nevis treneri bet Tīmšefs tjipa komandas priekšnieks, jo nebija atbilstošas licenzes

  +3 [+] [-]

, 2010-11-30 17:16, pirms 14 gadiem
Malacis Dainis! Ceru kljuus par labaako treneri latvijaa

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 17:17, pirms 14 gadiem
Bet tā uz Liepāju... redzot, ko čalis ir spējis izdarīt ar ierobežotajiem Jelgavas resursiem, būtu tiešām interesanti, ko viņš varētu izdarīt Liepājā, kurai ir laba jauniešu skola un arī finanses stipri vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-11-30 17:30, pirms 14 gadiem
babicevs jau laikam tikai ekskursijaa uz Angliju laidiis! Kazakevicsh tiesam stazesies!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 17:32, pirms 14 gadiem
Domaaju ka Dainim ir padomaa kas lielaaks par Latvijas izlasi, domaaju ka vinsh ar laiku straadaas par treneri kaadaa no eiropas speeciigaakajaam futbola liigaam.
patiik man shis treneris atceros kaa vinsh saaka savas trenera gaitas pats buudams veel puika, noveelu veiksmi karjeras buuveeshanai, jo taa izskataas sanaaks laba, pat loti laba

     [+] [-]

, 2010-11-30 18:26, pirms 14 gadiem
sportabirza.com rakstīja: Šis vīrs varētu stāties Starkova vietā!
Ta jebkas varētu stāties sarķa vietā

  +1 [+] [-]

, 2010-11-30 19:07, pirms 14 gadiem
Nesaskatu Kazakevišu kā labu treneri un jāatzīst, ka vairums pie viņa spēlējušo futbolistu viņu par tādu neuzskata. Jā Kazakēviša kungs ir izveidojis un sapulcinājis lielisku komandu, bet atslēgas vārds šajā teikumā ir savācis. Viņš ir lielisks organiozators un daudz labāk redzētu viņu kā sporta funkcionāru, manuprāt šādi viņš Latvijas futbolam būtu spējīgs dot vairāk

  -1 [+] [-]

, 2010-11-30 19:41, pirms 14 gadiem
a123 rakstīja: Nesaskatu Kazakevišu kā labu treneri un jāatzīst, ka vairums pie viņa spēlējušo futbolistu viņu par tādu neuzskata. Jā Kazakēviša kungs ir izveidojis un sapulcinājis lielisku komandu, bet atslēgas vārds šajā teikumā ir savācis. Viņš ir lielisks organiozators un daudz labāk redzētu viņu kā sporta funkcionāru, manuprāt šādi viņš Latvijas futbolam būtu spējīgs dot vairāk

Malacis nu tak beidzot kads saprot u redz ka vis ok ir tikai uz virsmas. Bet isteniba nekads superstars vinjsh nav.

     [+] [-]

, 2010-11-30 21:02, pirms 14 gadiem
Ļoti pozitīvu iespaidu atstāj šis treneris - profesionāls un. atšķirībā no lielākās daļas citu treneru, arī tolerants. Ceru, ka viņš arī kaut ko iegūs no šī brauciena, kas pēcāk varētu noderēt komandai. Protams, ka mēs nevaram viņu salīdzināt ar Starkovu, jo trūkst pieredzes liela mēroga spēlēs. Starkovam tās ir vairāk kā saprašanas. Bet par izlases trenera amatu gan ir stipri pāragri vēl runāt, manuprāt. Ar Jelgavu vēl ir ko strādāt. Sasniegs vienu virsotni (tiks pie medaļām), tad varēs skatīties nākamās virzienā, bet, lai veicas ar licences iegūšanu.