Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" notur savus vārtus neieņemtus un izceļas simboliskajā izlasē

Emils Ozerinskis

"Riga" notur savus vārtus neieņemtus un izceļas simboliskajā izlasē
Armands Pētersons. Foto: Zigismunds Zālmanis

Sportacentrs.com futbola žurnālisti izvērtējuši 21. jūnija "Optibet" Virslīgas spēles, nosaucot savu kārtas simbolisko izlasi. Galveno varoņu lomās šoreiz trīskārtējās valsts čempiones "Riga" futbolisti, kuri savam jaunajam galvenajam trenerim Andrim Rihertam atveda svarīgu uzvaru cīņā par šīs sezonas godalgām.

Virslīgas 30. sezonā Sportacentrs.com simboliskās izlases veido portāla futbola apskatnieki Edmunds Novickis, Agris Suveizda, Arkādijs Birjuks, Miķelis Osis un Emīls Ozerinskis, šoreiz izskatot pirmssvētku spēļu kārtu, kas norisinājās 21. jūnijā.

Virslīgas 16. simboliskā izlase
"Liepājas" kluba ieņemtā poza - nespēlēt pie mākslīgā apgaismojuma, gada astronomiski garākajā dienā šoreiz maksāja spēles kvalitātes kritumu un pamatīgas mocības futbolistiem, kuriem bija jācieš ekstrēma svelme uz laukuma. Lai gan dienas gaisma pilnīgi mierīgi ļautu spēlēt līdz vēlam vakaram, taču mačs sākās pussešos, kad karstums vēl nekur nebija atkāpies. Mačs bija samocīts un spēlētājiem trūka enerģijas joņot pa laukumu. Labāk šajā mačā spēja adaptēties Āfrikas futbolisti. "Daugavpils" rindās savu laukuma pusi neieņemtu palīdzēja nosargāt Idovu Akintola, savukārt Viljams Mukvelle līdz pat mača beigām flirtēja ar aizskriešanu bīstamos pretuzbrukumos. Vienā no tādiem kamerūnietis lieliski pameta bumba garām Marko Simičam un varēja nonākt uz tikšanos vienatnē ar liepājnieku vārtsargu. Taču no potenciālas nonākšanas zaudētājos Kurzemes komandu izglāba Seidinā Keitā, kurš uz pārējo futbolistu fona bija daudz enerģiskāks un spēlēt gribošāks. Senegālas futbolists divcīņā ar Mukvelli glāba "Liepāju" no potenciāli ielaistiem vārtiem. Bezvārtu neizšķirts gan nebija rezultāts ko šajā mačā vēlējās Kurzemes komanda, kurai nu pacietības mērs bija iztecējis, atlaižot no darba baltkrievu Dmitriju Mološu.

Intriga neradās spēlē starp turnīra līdervienību RFS un pastarīti "Noah". Favorīti sasita piecus bezatbildes vārtus. Labi savas komandas spēles veidošanā iesaistījās Renārs Varslavāns, veicot rezultatīvu piespēli un nopelnot arī 11 metru soda sitienu. Savukārt aizsardzībā pretiniekiem neko neļāva izveidot Vitālijs Jagodinskis, kurš pie standartsituācijas guva arī savus sezonas pirmos vārtus.

Dienas un vienlaicīgi spēļu kārtas centrālā spēle notika "Skonto" stadionā, kur "Riga" pietika ar vieniem vārtiem, lai uzvarētu "Valmieru". Uzvaras vārtus ar sitienu no asa leņķa jau spēles ievadā guva Mikhaels Soisalo. Aizsardzības malā ar saviem uzdevumiem pārliecinoši tika galā Armands Pētersons. Savukārt pretiniekiem savu vārtu priekšā pie labām izdevībām neļāva tikt Antonijs Černomordijs. Tāpat pretinieku spēles jaukšanā kvalitatīvi iesaistījās viens no "Riga" svaigākajiem papildinājumiem Ivans Paurēvičs. "Valmierai" reālu vārtu gūšanas iespēju bija maz, bet individuālu pretinieku apspēlēšanu uzņēmās Alvis Jaunzems, kurš izkārtoja komandas biedram Sovam izcilu rezultāta izlīdzināšanas iespēju, bet Sova sekmes no vārtu priekšas visiem humora mīļotājiem jau ir labi iepazītas. Lai gan ielaistos vārtus var norakstīt uz Riharda Matrevica sirdsapziņas, taču kopumā "Valmieras" vārtsarga spēle bieži izglāba komandu no vārtu zaudēšanas. Mača kompensācijas laikā vienā uzbrukumā "Riga" tika pat pie četrām sitienu iespējām, bet Matrevics bija necaursitams.

Tā kā šī bija pirmā patiesi lielā Andra Riherta uzvara pie "Riga" stūres, tad arī viņš tiek atzīts par Sportacentrs.com Virslīgas 16. simboliskās izlases treneri. Iepriekš šo atzinību divreiz saņemot kā "Mettas" trenerim, Rihertam šī ir trešā šāda atzinība šajā sezonā.

Sportacentrs.com Virslīgas simboliskās izlases vizualizācijas autors - Eduards Petrovs.

1. kārta2. kārta3. kārta4. kārta5. kārta6. izlase7. izlase8. izlase
9. izlase10. izlase11. izlase12. izlase13. izlase14. izlase15. izlase16. izlase