Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" spārni Kamešs un Soisalo pirmoreiz ielido simboliskajā izlasē

Emils Ozerinskis

"Riga" spārni Kamešs un Soisalo pirmoreiz ielido simboliskajā izlasē
Mikaels Soisalo. Foto: Zigismunds Zālmanis

Sportacentrs.com futbola autori izvērtējuši aizvadīto Virslīgas spēļu sniegumu, nosaucot savu 9. Virslīgas simbolisko izlasi, kurā lielāko pārstāvniecību ieguva "Riga" un "Metta" komandas.

Par Virslīgas 30. sezonas simboliskajām izlasēm Sportacentrs.com vērtējumā balso futbola žurnālisti, apskatnieki un komentētāji Edmunds Novickis, Agris Suveizda, Arkādijs Birjuks, Miķelis Osis un Emīls Ozerinskis.

Virslīgas 9. simboliskā izlase
Svētdien spēļu kārtu ievadīja duelis Mežaparkā, kur trīskārtējā valsts čempione "Riga" sakāva "Liepājas" futbolistus. Izceļoties ar diviem gūtiem vārtiem, Stefans Miloševičs palielināja savu šosezon gūto vārtu skaitu līdz desmit. Pret kurzemniekiem lieliski strādāja "Riga" spēle flangos. Savus pirmos divus vārtus Virslīgas čempionātā guva somu spārns Mikaels Soisalo. Savukārt pretējā laukuma pusē ar rezultatīvu piespēli izcēlās Vladimirs Kamešs. Abiem "Riga" flangu spēlētājiem šī ir pirmā nokļūšana Sportacentrs.com veidotajā Virslīgas simboliskajā kārtas izlasē. No "Liepājas" rindām atzinību saņem centra pussargs Jevgeņijs Berjozkins, kurš veidoja labas situācijas partneriem, kuri gan tās izniekoja. Arī divcīņās baltkrievu futbolists bija labākais savā komandā. Jāpiemin, ka Berjozkins simboliskajā izlasē iekļuvis jau trešo reizi pēc kārtas.

Pamatīgi ar Virslīgā jauniekļauto "Noah" mocījās "Valmieras" futbolisti. Dodot iespēju sevi apliecināt dziļāk rezervē esošajiem futbolistiem, vidzemnieki nespēja radīt saasinājumu pie pretinieku vārtiem. Otrajā puslaikā uz maiņu laukumā nāca Džibrils Gejs, kurš guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, ļaujot smagam akmenim novelties no valmieriešu pleciem un atvedot trīs punktus. Gejs kļuvis par otro spēlētāju, kurš iekļuvis mūsu veidotajā simboliskajā izlasē no rezervistu soliņa. Iepriekšējā spēļu kārtā to pašu izdarīja Artūrs Karašausks.

Sezonas pirmo uzvaru izcīnīja "Metta", kas tika galā ar Jūrmalas "Spartaku". Šīs Virslīgas sezonas sensācija Junusa Muritala guva abus "Mettas" vārtus, ļaujot komandai pakāpties uz sesto pozīciju turnīra tabulā. Vienīgais pārmetums nigēriešu futbolistam šajā spēlē ir par nevietā nopelnītu dzelteno kartīti, kas Muritalam liks izlaist komandas nākamo spēli. Spēles pirmajos vārtos, kas izrādījās arī uzvaru nesošie, Muritalam bumbu uz galvas nolika Emīls Birka, tiekot pie rezultatīvas piespēles un savas otrās simboliskās izlases. Laukuma viduszonā "Mettas" spēli diriģēja Kristers Čudars, akurāti dalot piespēles komandas biedriem. Savukārt par simboliskās izlases vārtsargu šoreiz tiek atzīts Jānis Beks, kurš aizvadīja savu pirmo "sauso" spēli Virslīgas čempionātā. Beks jau otro reizi ticis simboliskajā izlasē. Kas zīmīgi, arī pirmā reize tika nopelnīta mačā pret "Spartaku".

Paši sev dramatiskus piedzīvojumus sagādāja RFS futbolisti, kuri izniekoja izcilus izgājienus uz "Ventspils" vārtiem. Ar minimālu 1:0 RFS tika pie saviem trīs punktiem, taču slidenais rezultāts lika nervozēt spēles izskaņā, kad kurzemniekiem radās iespējas laupīt RFS turnīra tabulas līderkomanas godu. No RFS vienības simboliskajā izlasē iekļuvuši futbolisti, kuri noorganizēja vienības vienīgo vārtu guvumu. Standarta situācijā pēc Petra Mareša piespēles vārtus ar galvu guva Žiga Lipuščeks. Abi futbolisti droši spēlēja arī aizsardzībā, lielāko spēles daļu neļaujot pretiniekiem neko nopietnu tā arī izveidot. Čehijas futbolistam šī ir pirmā iekļūšana mūsu simboliskajā izlasē, kamēr slovēnis to paveic jau ceturto reizi.

Par 9. simboliskās izlases treneri izvēlēts valsts čempiones vadītājs Deniss Laktionovs, kura komanda sakāva labi komplektēto "Liepāju".

Sportacentrs.com Virslīgas simboliskās izlases vizualizācijas autors - Eduards Petrovs.

1. kārta2. kārta3. kārta4. kārta5.kārta6. izlase7. izlase8. izlase9. izlase

     [+] [-]

, 2021-05-11 21:05, pirms 3 gadiem
Protams kur bez gejiem 😁