Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ar diviem vārtiem kārtējo reizi simboliskajā izlasē iesoļo Šāričs

Emils Ozerinskis

Ar diviem vārtiem kārtējo reizi simboliskajā izlasē iesoļo Šāričs
Tomislavs Šāričs. Foto: Nora Krevņeva Baibakova

Sportacentrs.com futbola apskatnieki izvērtējuši pavasara cēliena pēdējo Virslīgas kārtu, izvēloties tās simbolisko izlasi. Ar tikai nedaudz uzlabotu dublieru sastāvu pie punkta tikt izdevās "Ventspils" futbolistiem.

Sportacentrs.com Virslīgas simbolisko izlašu noteikšanā piedalās Edmunds Novickis, Agris Suveizda, Arkādijs Birjuks, Miķelis Osis un Emīls Ozerinskis.

Virslīgas 13. simboliskā izlase
Notikumu, kas norisinājās RTU stadionā, par futbolu nosaukt bija grūti. Daugavpils "Lokomotiv" pēcteces "Noah" sniegums spēlē pret "Liepāju" bija pazemojošs Latvijas futbola čempionātam. Vismaz atsevišķi spēles dalībnieki veica darbības, kas, skatoties spēli no malas, neiet kopā ar godīgas spēles principiem. Jau iepriekš spēles ar "Noah" piedalīšanos radīja skepsi, bet pēc sestdienas spēlēs daudzi vietējā futbola cienītāji neskumtu, ja šī futbola komandu atgādinošā veidojuma mačus Virslīgā vairs nebūtu iespējams skatīties. Lai gan pēc šādas spēles nav vēlēšanās iekļaut kādu mača dalībnieku simboliskajā izlasē, taču kamēr rezultātus augstāk stāvošas institūcijas nav atcēlušas, baltkrievu futbolista Mihaila Gordeičuka divus vārtus un divas rezultatīvās piespēles ir jāpiemin.

Pārējos trīs mačos vismaz tika spēlēts futbols. Kāda spēle bija atklāta un azartiska, citā norisinājās samocīta cīkstēšanās, bet tas vismaz bija īsts futbols. Spriedzes un emociju bagāta spēlē norisinājās starp "Riga" un "Metta". Abas komandas saņēma virkni ar dzeltenajām kartītēm, bet "Metta" pat palika skaitliskajā mazākumā. Par čempionvienības uzvaras kaldinātāju ar vārtiem un rezultatīvu piespēli kļuva Vladimirs Kamešs. Aizsardzībā "Riga" vārtus neieņemtus palīdzēja noturēt Milošs Vraņanins. Lai gan "Metta" ielaida trīs vārtus, tomēr tajos grūti vainot centra aizsargu Babā Musā, kurš kļuvis par zaļibalto izteiktu balstu aizsardzības līnijā.

Pirmo reizi sezonā tika fiksēts bezvārtu neizšķirts, "Ventspils" jauniešiem noturot savus vārtus neieņemtus pret "Spartaku". Jūrmalnieku rindās somu futbolists Adams Marhijevs ļoti centās izdarīt visu, lai pie panākuma tiktu "Spartaks", taču "Ventspils" gados ļoti jaunā aizsardzība izturēja pretinieku spiedienu. Centra aizsargi Maksims Semešoko un Kristers Neilands spēja apturēt vairākus ļoti bīstamus uzbrukumus. Īpaši jāizceļ vairāki Neilanda izklupieni soda laukumā. Kuldīdznieks, kurš šīs sezonas laikā līdz šim spēlēja uzbrukumā un flanga pussarga pozīcijā, apliecināja, ka var pārliecinoši un koordinēti spēlēt arī pie saviem vārtiem. No vienas puses var teikt, ka "Ventspils" šajā spēlē izmantoja autobusu, taču Igoram Kičiginam pieejams bija tikai nedaudz pastiprināts dublieru sastāvs. Ja ne Kazīma divas nopūdelētās iespējas kompensācijas laikā, "Ventspils" bija ļoti tuvu uzvaras izraušanai. Tādēļ Kičiginam tiek atzinība kā kārtas labākajam trenerim.

Savu pozīciju turnīra tabulās augšgalā ar uzvaru pār daugavpiliešiem saglabāja RFS. Pārliecinošā manierē savus otros vārtus Virslīgā guva daugavpiliešu uzbrucējs Valērijs Lizunovs, kurš sāk kļūt par vienu no šis sezonas Virslīgas atklājumiem. Tā pat lielisku spēli aizvadīja cits gados jauns futbolists Frenks Orols, kura vairāki atvairītie sitieni "Daugavpils" vārtos ļāva saglabāt intrigu līdz pat cīņas izskaņai. RFS uzvaras izcīnīšanai talkā nāca pieredze, kas netrūkst komandas kapteinim Tomašam Šimkovičam, taču par mača glaveno varoni kļuva RFS balsta pussargs Tomislavs Šāričs, kurš guva abus galvaspilsētas komandas vārtus.

Sportacentrs.com Virslīgas simboliskās izlases vizualizācijas autors - Eduards Petrovs.

1. kārta2. kārta3. kārta4. kārta5. kārta6. izlase7. izlase8. izlase9. izlase
10. izlase11. izlase12. izlase13. izlase