Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Laizāns: "Spēles pret "Skonto" man ir īpašas"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Laizāns: "Spēles pret "Skonto" man ir īpašas"
"Skonto" un "Ventspils" spēlē netrūka divcīņu, un tajās tāpat kā visā mačā mazliet pārāki bija ventspilnieki (Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64).

Latvijas futbola Virslīgas 27. kārtas centrālajā mačā starp Rīgas "Skonto" un FK "Ventspils" (0:1) liela uzmanība tika pievērsta viesu pussargam Oļegam Laizānam. Viņš pēc spēles sarunā ar Sportacentrs.com komentēja aizvadīto cīņu, kā arī prognozēja, kāds būs čempionāta noslēgums.

"Var teikt, ka svētki izdevās. Neiznāca viss iecerētais, taču galvenais ir rezultāts. Mums tā bija svarīga spēle pret principiālu pretinieku," pēc mača izteicās viens no "Ventspils" līderiem Oļegs Laizāns. Viņš par sevi lika runāt pirms nedēļas, augstā līmenī aizvadot maču Latvijas izlasē pret grieķiem. Savukārt šodien pussargs ar komandas kapteiņa apsēju ap roku atzīmēja savu 100. spēli Virslīgā, turklāt pret bijušo klubu. "Pirmajā puslaikā īpašu vārtu gūšanas iespēju nebija ne mums, ne pretiniekiem, kaut gan bumbu vairāk kontrolējām mēs. Otrajā taimā guvām vārtus, noturējām aizsardzību. Galvenais, ka uzvarējām! Vai pietrūka Kosmačova? Nē, jo mums vienlīdzīgi ir visi pussargi, ar kuriem ir ērti saprasties."

24 gadus vecais Laizāns Virslīgā ticis pie vārda "Skonto", kur uzsāka profesionālo karjeru, kā arī šībrīža klubā "Ventspils", taču pa vidu pārstāvēja gan Polijas augstākās līgas vienību Gdaņskas "Lechia", gan Latvijas 1. līgas komandu "Gulbene". Šodien, spēlēdams pret savu pirmo klubu, Oļegs jutās īpaši: "Jā, pret cīnīties pret "Skonto" man ir ļoti principiāli. Tur aizvadīju sešus gadus, komandā joprojām palikuši daudzi draugi, un gribas sevi parādīt. Šodien viss izdevās."

Komentējot savas komandas izredzes šosezon atgūt Latvijas čempionu titulu, Laizāns prognozēt kaut ko atteicās: "Skatoties tabulā, pagaidām mums viss rit veiksmīgi. Tomēr svarīga tagad būs katra spēle, un jāuzvar ikvienā. Punktus var zaudēt pret jebkuru komandu, tāpēc arī negribu prognozēt neko negribu. Protams, esmu pārliecināts, ka "Ventspils" būs čempione [smejas]!"