Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas sezona startē ar "Olimpa" un "Metalurga" dueli

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Virslīgas sezona startē ar "Olimpa" un "Metalurga" dueli
Skats no iepriekšējās sezonas pēdējās komandu tikšanās
Foto: Aigars Prūsis, Sportacentrs.com

2011. gada Latvijas futbola Virslīgas sezona oficiāli tiks atklāta šodien, kad Skonto hallē laukumā dosies "JFK Olimps" un "SK Liepājas Metalurgs" futbolisti. Mača sākums plkst. 15:00 un spēli varēsiet vērot portāla Sportacentrs.com video tiešraidē.

Izspēles sistēma

Jaunās sezonas formāts laikam tikai retajiem Latvijas futbola cienītājam vēl izraisa kādus jautājumus, taču īsumā to ir vērts aprakstīt. 2011. gada sezonā elites sabiedrībā par medaļām cīnīsies deviņi klubi, kuri savā starpā izspēlēs četru apļu turnīru, kopumā aizvadot pa 32 spēlēm. Katra ar katru divas reizes spēlēs mājās un tikpat reižu izbraukumā. Nekādas izslēgšanas spēles vai pārspēles cīņās par medaļām nav paredzētas. Vietu Virslīgā arī nākamajā sezonā garantēs labākās astoņas komandas, bet devītās vietas ieguvēja cīnīsies ar 1. līgas otro spēcīgāko klubu.

Kā strādās Sportacentrs.com?

Daudzus noteikti uztrauc jautājums, kā varēs sekot līdzi notikumiem Virslīgā. Jāapbēdina tie līdzjutēji, kuri bija pieraduši pie mūsu teksta tiešraidēm. Nekas tāds vairs nav paredzēts (īss LIVE teksts gan varētu parādīties), toties mūsu plānā iekļautas video translācijas no gandrīz visām Virslīgas spēlēm, protams, no tām, kur ir labs interneta pieslēgums. Šī iemesla dēļ nevarēsim no 1. kārtas spēlēm parādīt tikai "Daugavas" un "Gulbenes" cīkstiņu, bet pārējos mačus ir paredzēts atrādīt dzīvajā. Vēl vairāk, Jums tiks piedāvāti aizvadīto spēļu video apskati, kā arī katras kārtas video apskati, tajos iekļaujot vārtu guvumus un citus ievērojamākos notikumus. Ir paredzēts veidot mēneša vārtu guvumu apskatus utt. Tāpat pēc katras kārtas piedāvāsim aprakstošos rakstus, kuros izvēlēsimies labākos spēlētājus, piedāvāsim statistiku un citas interesantas lietas. Ja Jums ir vēl kādi ierosinājumi, rakstiet komentāros vai arī sūtiet autoram vēstules. Sezona būs laba!

Sezonu iesāks "Olimpa" un "Metalurga" spēle

Rīga, Skonto halle, 15:00
Tieši tā, sezona būs laba. Pirmais mačs allaž ir īpašs. Uz papīra gan šīsdienas spēle varētu būt prognozējamākā no visām, taču futbolā gadās visādi. Starpsezonā komandu sastāvos bijušas milzīgas izmaiņas. Mājinieku rindās vairs neredzēsim tik svarīgus spēlētājus kā Elvis Stuglis, Andrejs Siņicins, Valērijs Šabala, Oskars Darģis, Aleksandrs Kļimovs, Dmitrijs Daņilovs, daudzos leģionārus un vēl virkni spēlētāju. Viņu vietā klāt nākuši gados ļoti jauni spēlētāji, kā arī atsevišķi leģionāri. Tā kā komandu oficiālie sastāvi vēl nav publicēti, pilnīgi precīzi par sastāva aprisēm vēl pāragri runāt. Skaidrs ir tas, ka "Olimps" šogad, vismaz sezonas sākumā būs krietni vājāks nekā iepriekšējā gadā. Šai komandai daudzi atvēl izteiktu pastarītes lomu. Pārbaudes spēlēs ar dažādām sekmēm tika spēlēts pret dažādiem 1. līgas un Virslīgas komandām. Ar rezultativitāti olimpieši nav izcēlušies.

"Metalurgam" sezona ir jāiesāk ar uzvaru. Tas ir skaidrs ne tikai atbalstītājiem, bet arī komandas treneriem un spēlētājiem. Starpsezonā komandu pameta ĻOTI daudz labu spēlētāju, tādēļ visu pārskaitīšanai aizies milzīgs interneta vietnes daudzums, bet tādi vārdiņi kā Deniss Rakels, Kristaps Grebis, Takafumi Akahoši, Maksims Rafaļskis, Intars Kirhners, Jurica Puljizs, Dariuss Miceika vienaldzīgus atstās tikai Latvijas futbola nīdējus.

Liepājnieki cītīgi sezonai gatavojās gan Latvijā, gan arī siltajās zemēs, bet vēl tuvāk ar Vladimira Osipova vadīto komandu varējām iepazīties Latvijas kausa izcīņas spēlēs pret "Jelgavu" un "Jūrmalu-VV". Bez spožuma, bet šie pretinieki tika apspēlēti. Pēc Ridigera Abramčika aiziešanas liepājnieki oficiālās spēlēs vēl nav zaudējuši. Paskatīsimies, kā būs šodien. Tiešām, skatīsimies, jo portāls Sportacentrs.com piedāvās spēles video tiešraidi. Pie mikrofona būs lieliskais Virslīgas cienītājs Valdis Bērziņš.

2010. gada savstarpējās spēles (Olimps - Metalurgs)

RezultātsVārti
0:3Rakels; Kavaļausks; Spasojevičs
0:4Grebis; Rakels; Kavaļausks 2
1:2Siņicins - Akahoši; Jemeļins

Favorīti

Līdz šim katra Virslīgas sezona iesākās ar galveno uzmanības veltīšanu trīs klubiem: "Ventspilij", "Skonto" un "Metalurgam". Daudzu skatījumā ierasto kārtību šogad varētu izjaukt Daugavpils "Daugavai". Bukmeikeri gan joprojām augstāk vērtē augstāk nosaukto trijnieku, taču "Daugava" tālu neatpaliek. Krietni piezemētāk tiek vērtētas "Jelgavas" izredzes, par minimālām eksperti uzskata abu Jūrmalas komandu izredzes uzvarēt čempionātā, bet "Gulbene" un "Olimps" ir pārliecinošas pastarītes. Lejasgala komandu spēki atsevišķos kantoros gan tiek vērtēti dažādi.

Triobet.com skatījums uz čempionāta noslēgumu

KomandaKoeficients
Liepājas Metalurgs2.75
Ventspils3.50
Skonto4.50
Daugava5.00
Jelgava25.00
Jūrmala-VV50.00
Jūrmala75.00
Gulbene300.00
Olimps500.00

1. kārta

DatumsLaiksSpēle
02.04.15:00Olimps - Liepājas Metalurgs
03.04.16:00Ventspils - Jūrmala-VV
03.04.17:00Daugava - Gulbene
03.04.18:00Jūrmala - Jelgava

Apsveicam visus ar jaunās sezonas sākumu!

Izmantotie resursi:
LFF: Latvijas Virslīgas čempionāta sākums | 2....

Sekosi līdzi Virslīgai?

  • 116

  • 61

  • 37

  • 26