Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Werder" triumfē Vācijas kausa izcīņā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Werder" triumfē Vācijas kausa izcīņā
"Werder" triumfē Vācijas kausa izcīņā!
Foto: AFP

Šovakar Berlīnē tika aizvadīta Vācijas kausa izcīņas finālspēle starp Levekūzenes "Bayer 04" un Brēmenes "Werder". Pateicoties Mezuta Ezila otrajā puslaikā gūtajiem vārtiem, finālā ar 1:0 triumfēja Brēmenes "Werder".

Ar vairāk nekā 70 000 skatītājiem pārpildītajā Berlīnes Olimpiskajā stadionā pirms fināla sākuma svilpes risinājās vairāku minūšu gari priekšnesumi, Vācijas himnas atskaņošana utt. Kameru uzmanība tika pievērsta slavenajam "Werder" brazīliešu pussargam Diego, kuram šī vakara mačs ("Mana svarīgākā spēle mūžā") bija pēdējais Brēmenes kluba sastāvā. Viņš pirms mača sākuma zemu paklanījās "Werder" fanu priekšā. Arī pazīstamajam "Werder" un kādreizējam Vācijas izlases pussargam Frankam Baumanam mačs bija īpašs - viņš ar šo spēli beidza karjeru. Baumans bija pēdējais "Werder" futbolists, kurš Brēmenē spēlēja arī izcili veiksmīgajā 2003./2004. gada sezonā ("Werder" izcīnīja valsts čempionu titulu un kausu).

Arī pati finālspēle beidzot varēja sākties. Lai gan, kā jau finālā, komandas sākumā lieki neriskēja un nedemonstrēja ļoti skatāmu futbolu, tomēr tehniskais izpildījums abām komandām bija ļoti augstā līmenī - "nepiespiesto kļūdu" tikpat kā nebija. Pārāka tomēr izskatījās "Werder" - tās uzbrukumi noslēguma fāzē bija mērķtiecīgāki un reālāk apdraudēja Renē Adlera sargāto cietoksni. Brēmeneieši tomēr pieaugošo spiedienu vārtu guvumā pārvērst nespēja, kamēr "Bayer 04" sagaidīja pirmo simtprocentīgo momentu - pēc Renato Augusto piespēles no kreisās malas Patriks Helmess no ļoti izdevīgas pozīcijas soda laukumā netrāpīja pa bumbu... Tūlīt pat ar bīstamu Naldo tālu soda sitienu atbildēja arī "Werder". Puslaika noslēgumā "Werder" vēlreiz nopietni apdraudēja Adlera vārtus, taču pēc tāla centrējuma Naldo sitienu ar galvu "Bayer 04" vārtsargs meistarīgā lēcienā atvairīja - pēc pirmā puslaika 0:0.

Otrais puslaiks iesākās jau daudz aktīvāk abu komandu izpildījumā. Pa pāris pusmomentiem varēja redzēt pie abu komandu vārtiem, līdz 58. minūtē beidzot rezultāts tika atklāts! Laukuma vidū lieliski nospēlēja Diego, apspēlēdams pāris pretinieku futbolistus un skrējienā piespēlēdams Mezutam Ezilam, kurš iebrāzās soda laukumā pa kreiso malu un sita - ar neliela rikošeta palīdzību bumba iespurdza Renē Adlera sargātajos vārtos - 1:0 "Werder" labā! Pēc pāris minūtēm notika vēl viens ievērības cienīgs fakts - nomainīts tika Franks Baumans, ilggadējais "Werder" pussargs un kapteinis. Pateikdamies publikai, Baumans pēdējoreiz profesionālā futbolista karjerā nosoļoja nost no laukuma. Skaidrs, ka "Bayer 04" vairs nebija, ko zaudēt, un leverkūzenieši uzreiz kļuva aktīvāki un arī bīstamāki, kamēr "Werder" vairāk cerēja uz ātriem pretuzbrukumiem. Vienā no tādiem Hugo Almeida spēcīgi no tālienes sita pa Adlera vārtiem, bet Vācijas izlases kandidāts šo šāvienu ne bez pūlēm atvairīja. Laiks ritēja, bet kārtējo saasinājumu veica "Werder" - cik tur trūka, lai Ezils paspētu pie bumbas pirms Adlera izrāvienā uz vārtiem... Pāris minūtes pirms mača beigām Ezils tika nomainīts, un nekas neliecināja, ka viņa gūtie vārti var nekļūt par izšķirošajiem finālā - "Bayer 04" uzbrukumi bija visai bezzobaini. Protams, neiztika arī bez laika vilcināšanas, taču "Werder" minimālo pārsvaru noturēja, izcīnot Vācijas kausu un vietu UEFA Eiropas līgā!

Līdz ar to noslēgusies futbola sezona Vācijā. Lielisku punktu nestabilajai sezonai pielikusi Brēmenes "Werder", un īpaši laimīgi var būt Diego un Franks Baumans - divi slaveni futbolisti, kuriem tā bija pēdējā spēle - brazīlietim "Werder" kreklā, bet Baumanam - karjerā.

Bayer 04 Leverkusen - Werder Bremen 0:1 (0:0)

Vārti: Ezils (58')
Brīdinājumi: Vidals (68') - Prēdls (37'), Nīmaijers (84'), Fringss (90'+1), Vīze (90'+2)
"Bayer 04": Adlers; Kastro (Haristeass 85'), Frīdrihs, Sinkēvičs, Kadlecs; Rolfešs, Augusto, Barneta, Vidals (Kross 85'); Helmess, Kīslings.
"Werder": Vīze; Frics, Prēdls, Naldo, Bēnišs; Baumans (Niemaijers 60'), Fringss, Ezils (Tziolis 87'), Diego; Pizaro, Almeida (Rozenbergs 90').
Galvenais tiesnesis: Helmuts Flaišers.
Skatītāji: 72 964

Pēdējo desmit sezonu kausa ieguvēji

SezonaKausa ieguvēja
1999./2000.FC Bayern München
2000./2001.FC Schalke 04
2001./2002.FC Schalke 04
2002./2003.FC Bayern München
2003./2004.Werder Bremen
2004./2005.FC Bayern München
2005./2006.FC Bayern München
2006./2007.1. FC Nürnberg
2007./2008.FC Bayern München
2008./2009.Werder Bremen

"Bayer 04" izcīnītie Vācijas kausi: 1993
"Werder" izcīnītie Vācijas kausi: 1961, 1991, 1994, 1999, 2004, 2009

Mezuta Ezila ("Werder") uzvaras vārtu guvums.