Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Gomezs piekrīt pāriet uz "Bayern" (papildināts)

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Gomezs piekrīt pāriet uz "Bayern" (papildināts)
Mario Gomezs
Foto: AFP

Vācijas izlases un līdzšinējais "VfB Stuttgart" uzbrucējs Mario Gomezs šodien izšķīries nākotni turpināt Minhenes "Bayern" vienībā. Līdz ar to praktiski nekas nevar stāvēt ceļā, lai abas puses nevienotos par turpmāko sadarbību.

23 gadus vecais Vācijas izlases un "VfB Stuttgart" uzbrucējs Mario Gomezs ir nolēmis piekrist Minhenes "Bayern" piedāvājumam un pāriet uz titulēto bavāriešu klubu. To šodien pavēstījis gan Gomezs, gan abu iesaistīto klubu amatpersonas - tikpat kā nekas vairs nevar būt ceļā līguma parakstīšanai. Paredzams, ka Gomezs vienosies ar "Bayern" par turpmāko četru gadu kopdarbu - līdz 2013. gada vasarai. Jāatzīmē, ka "Bayern" pēc neoficiālas informācijas Štutgartei par Gomeza pirkšanu maksās 30 miljonus eiro, kas tādā gadījumā būs Bundeslīgas transfēra summas rekords!

Gomezs, kuram esot bijuši piedāvājumi arī no citu valstu top klubiem, stāsta, kāpēc izškīries par labu minheniešiem: "Priecājos, ka spēlēšu "Bayern". Tas ir kaut kas īpašs. Vēlos kopā ar Minheni nākamsezon spēlēt Čempionu līgā." Patlaban Gomezs kopā ar Vācijas izlasi gatavosies braucienam uz Āziju - 29. maijā vācieši Šanhajā spēlēs pret Ķīnas izlasi, bet 2. jūnijā Dubajā - pret Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE). Pēc brauciena notiks pēdējās sarunas ar "Bayern", tad arī tiks parakstīts līgums.

"Divreiz spējām Mario nosargāt mūsu komandā. Diemžēl tagad viņš ir izšķīries par pāreju," šodien ar nožēlu atzina "Stuttgart" menedžeris Horsts Helds. Savukārt "Bayern" valdes priekšsēdētājs Karls Haincs Rummenige, protams, staroja, sacīdams, ka "minhenieši ir ļoti priecīgi par Gomeza jāvārdu, jo Mario pieder pie valsts labākajiem vārtu guvējiem".

Gomezs aizvadītajā Bundeslīgas sezonā ar 24 vārtu guvumiem bija trešais rezultatīvākais līgas futbolists. Kopumā "Stuttgart" pirmajā vienībā Gomezs piecu sezonu laikā 119 spēlēs guva 62 vārtus. Vācijas izlasē Mario 23 mačos guvis sešus vārtus, pēdējā laikā izpelnoties kritiku par daudz neizmantotiem momentiem.

Gomezs ir jau piektais futbolists, kurš pirms gaidāmās sezonas papildinās "Bayern" rindas. Pirms tam priekšlīgumus jau parakstīja ukraiņu pussargs Anotolijs Timoščuks ("Zenit"), horvātu uzbrucējs Ivica Oličs ("Hamburger SV"), jaunais vācu talants Aleksandrs Baumhohans (Menhengladbahas "Borussia"), bet Andreass Gerlics atgriezīsies komandā no īres "Karlsruher SC" vienībā.

Gaidāms, ka "Bayern" pirms jaunās sezonas vēl varētu pastiprināties vismaz divās pozīcijās. Par reālāko vārtsarga kandidātu tiek minēts "Schalke 04" vārtu vīrs Manuels Noiers, savukārt malējā aizsarga pozīcijā minhenieši grib iegūt Dario Srnu ("Shakhter") vai Juriju Žirkovu ("CSKA").

Izmantotie resursi:
kicker.de
fcbayern.t-home.de

     [+] [-]

, 2009-05-26 15:40, pirms 15 gadiem
nezinu, man personīgi ļoti nepatīk, ka Bayern vienkārši izpērk visus Bundeslīgas labākos spēlētājus. pērkat taču no ārzemēm, taisat līgu spēcīgāku. jo šaubos, ka Štutgartei sanāks atrast aizvietotāju Gomezam. tā pat arī ar Oliču.

  -1 [+] [-]

, 2009-05-26 15:41, pirms 15 gadiem
Wow, es tieši tikko iegāju Bayern lapā, izlasīju vienu citu rakstu, uzspiedu uz sākumlapas un tur parādījās šī ziņa Traki, bet nesaku, ka slikti Lai arī cik tiks samaksāts[ceru, ka mazāk kā tie 30m], tas noteikti atmaksāsies uz maikām vien+jācer, ka labi spēlēs. Tagad Toni ir jāpazūd, jācer, ka viņš ilgi nevilcināsies un atradīs +/- labu klubu Itālijā

     [+] [-]

, 2009-05-26 15:44, pirms 15 gadiem
termometrs rakstīja: nezinu, man personīgi ļoti nepatīk, ka Bayern vienkārši izpērk visus Bundeslīgas labākos spēlētājus. pērkat taču no ārzemēm, taisat līgu spēcīgāku. jo šaubos, ka Štutgartei sanāks atrast aizvietotāju Gomezam. tā pat arī ar Oliču.
Kad Bayern pēdējoreiz RIKTĪGI pastiprināja sastāvu no BL klubiem? Pēdējā laikā tas ir pierimies, Oličam pašam beidzās līgums, HSV paši viņu palaida nemākot pagarināt. 100 un 1 reizi pārcilāta tēma, Gomezs ir pirmais nopietnais pastiprinājums no cita BL kluba kopš Klozes. Tagad jau 100% šis citu Vācijas klubu spēlētāju skaits ir pazeminājies Bayern transfēru listē! Timoščuks nebija no citas līgas un nepadarīs līgu spēcīgāku? Riberī nebija? Toni nebija?

  +3 [+] [-]

, 2009-05-26 15:55, pirms 15 gadiem
Piekrītu ka laikam Toni jādodas prom jo 4 uzbrucēji-agri vai vēlu kādam nepatiks mazais spēles laiks.MU bija 3 uzbrucēji un Tevezs tāpat bija visu laiku sašutis.

     [+] [-]

, 2009-05-26 15:56, pirms 15 gadiem
termometrs rakstīja: nezinu, man personīgi ļoti nepatīk, ka Bayern vienkārši izpērk visus Bundeslīgas labākos spēlētājus. pērkat taču no ārzemēm, taisat līgu spēcīgāku. jo šaubos, ka Štutgartei sanāks atrast aizvietotāju Gomezam. tā pat arī ar Oliču.
Nedomāju ka ir tā , kā tu saki , bet ja es kļūdos , tad tas tikuntā ir tikai labs mārketings . Viņi atnēm konkurentiem līderus lai viņu konkurenti būtu vājāki un viņi paši spēcīgāki .

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 15:58, pirms 15 gadiem
oo zbis, bet ceru van Gāls laidīs Mario laukumā, savadāk atkal nauda izgāzta par velti

Bet es esmu priecīgs viens no maniem mīļākajiem futboliestiem spēles manā mīļākajā komandā Bayern!

  +2 [+] [-]

, 2009-05-26 15:59, pirms 15 gadiem
njā. Bayern pierada, ka Vācija tai pieder monopols. Ik pa laikam tie pirkti labi speletaji, parsvara no sivakajiem pretiniekiem.

  -4 [+] [-]

, 2009-05-26 15:59, pirms 15 gadiem
nafig viņš te ir vajadzīgs??? ai Bayerns paši vainīgi.

     [+] [-]

, 2009-05-26 16:02, pirms 15 gadiem
Ceru, ka Gomezs nebūs kārtējais labais spēlētājs, kurš pēc nokļūšanas Bayern sistēmā, tā teikt, "apklust".

  -4 [+] [-]

, 2009-05-26 16:08, pirms 15 gadiem
Nu, Gomezs ir viens no galvenajiem Bundeslīgas uzbrūkošajiem spīdekļiem. Labākais iedomājamais papildinājums bavāriešiem

  -1 [+] [-]

, 2009-05-26 16:13, pirms 15 gadiem
Neesmu sajūsmā par Bayern, bet nudien, cerams, ka tizlenis Toni tiks kādam iesmērēts, jo viņam nav vietas labā klubā. Lai iet paspēlēt uz Serie B.

  -1 [+] [-]

, 2009-05-26 16:24, pirms 15 gadiem
Izpirkšana, izpirkšana!!! Minimālā summa - 30 milj! Stājieties rindā!

Man jau nu ļoti patīk, sākam būvēt jaunu komandu no nulles. Tā nav ilgtermiņa domāšana, šādā veidā diez vai Bayern tuvākā nākotnē gūs kādus ievērojamus panākumus. Nekādas pēctecības, nekāda īstas komandas gara radīšana, turklāt savi talanti tiek svaidīti uz visām pusēm prom.
Patiesībā starpsezonas man bieži aizvadāmas ar ne pārāk pozitīvām emocijām. Pēkšņi tiek noārdīts viss, kam līdzi justs sezonas garumā. Gribētos būt ne tikai kluba, bet arī komandas līdzjutējai.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 16:25, pirms 15 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nu, Gomezs ir viens no galvenajiem Bundeslīgas uzbrūkošajiem spīdekļiem. Labākais iedomājamais papildinājums bavāriešiem
Vispār jau tas pats Srna, Adlers būtu daudz vajadzīgāki šajā brīdī, bet ja runājam par uzbrukumu, tad cerēju uz Džeko
Slēpts komentārs: Jurchiks413

     [+] [-]

, 2009-05-26 16:42, pirms 15 gadiem
Jurchiks413 rakstīja: neesmu Toni fans, bet gribu teikt vienu - kas Tu taads esi?ko Tu esi sasniedzis saliidzinaajumaa ar Toni?kaa Tu driiksti kaadam futbolistam paarmest vina vaajumu vai kko taadu...kauneejies...
Tu gribi teikt, ka neviens parasts futbola skatītājs nevar kritizēt kādu spēlētāju, tāpēc ka redz viņš nav tik daudz sasniedzis????
MUĻĶĪBAS!

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 16:46, pirms 15 gadiem
grosis7 rakstīja: Tu gribi teikt, ka neviens parasts futbola skatītājs nevar kritizēt kādu spēlētāju, tāpēc ka redz viņš nav tik daudz sasniedzis????
MUĻĶĪBAS!
ko noziimee kritizeet?pateikt, ka vina vieta ir B- seerijaa?vot taas ir mulkiibas...es arii briidi pakritizeeju DB9 peec penaltija pret Everton, bet visi mees esam cilveeki, s*it happens...bet saukt par tizleni, pateikt, ka vieta ir B-seerijaa...

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 17:01, pirms 15 gadiem
Nu ko, tad tas ir noticis! Uzbrukuma līnija praktiski skaidra kļūst. Atliek vien noskaidrot, vai Toni paliks, jo Bayern vadība uzskata, ka tā spēlēs nākmgad ar 4 uzbrucējiem, no kuriem viens būs jaunais T.Millers... Pēc Gomesa iegādes uzrodas viens liekais... Nu Kloze tas nebūs točna, Oliču tad arī neņemtu, ja jau nav vajadzīgs, Gomezs (savus 20-30 m vērts) ar tā kā uz soliņa diez vai sēdēs... Atliek vien itāļu milzis, kas daudz ir šķērdējis momentus šogad Te nu rodas pamats baumām par viņa maiņu atpakaļ uz kādu Itālijas klubu... Toni+cash pret kādu perspektīvu jauno talantu...

     [+] [-]

, 2009-05-26 17:35, pirms 15 gadiem
super! vismaz kāds vācietis nāk klāt.
Slēpts komentārs: basiiiccc

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 20:47, pirms 15 gadiem
Tātad šis solis parāda to, ka Toni dodas prom. Ceru, ka viņš tiks atpakaļ Itālijā, kaut vai "Fiorentina". Atbalstu Gomeza transfēru, tas ir tikai solis uz priekšu viņa karjerā, tāpat tas varētu būt ar Timoščuku, Žirkovu un Srnu, nemaz nerunājot par Baumjohanu un Noieru. "Bayern" labi iepērkas un var redzēt, ka nākamsezon ir mērķi. Tas priecē...

     [+] [-]

, 2009-05-26 20:47, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: katejais sviests no taviem komentiem, beidz vienreiz futbolu kometenet..
nu es vismaz futbolu komentēju, kamēr tu neko pa futbolu nesaki.

  +2 [+] [-]

, 2009-05-26 21:07, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Vispār jau tas pats Srna, Adlers būtu daudz vajadzīgāki šajā brīdī, bet ja runājam par uzbrukumu, tad cerēju uz Džeko
Iespējams, bet man ir tāda sajūta, ka Mario "Bayern" iederēsies vienkārši lieliski
Toni varēs ēst makaronus (atvainojos, ka saku tā, būdams Itālijas fans!)

     [+] [-]

, 2009-05-26 23:44, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: katejais sviests no taviem komentiem, beidz vienreiz futbolu kometenet..
Īstenībā ļoti prātīgu domu termometrs uzrakstīja, tieši šitā sviesta dēļ, ar ko viņi nodarbojas, arī man Bayern kretinē.
Jē, māk izpirkt citu klubu līderus, baigā māka, lai paši atrod talantus vai izaudzē, nevis gaida, kad viņiem gatavus pienesīs.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 23:54, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Īstenībā ļoti prātīgu domu termometrs uzrakstīja, tieši šitā sviesta dēļ, ar ko viņi nodarbojas, arī man Bayern kretinē.
Jē, māk izpirkt citu klubu līderus, baigā māka, lai paši atrod talantus vai izaudzē, nevis gaida, kad viņiem gatavus pienesīs.
Bayern statuss neļauj apdedzināties no savām kļūdām, taču jāatzīst, ka ambicioziem spēlētājiem tā ir gandrīz vai vienīgā drošā iespēja, kā no Vācijas sevi pierādīt Eiropā (domāts ČL).

     [+] [-]

, 2009-05-27 00:04, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Bayern statuss neļauj apdedzināties no savām kļūdām, taču jāatzīst, ka ambicioziem spēlētājiem tā ir gandrīz vai vienīgā drošā iespēja, kā no Vācijas sevi pierādīt Eiropā (domāts ČL).
Nu ne gluži, Dortmunde 1997. g. uzvara, 1998. g. pusfināls.
Leverkūzene pirms Bayern uzlidojuma (Lusio, Ze Roberto un Ballaks!) arī sevi neslikti pierādīja.

     [+] [-]

, 2009-05-27 00:06, pirms 15 gadiem
Es uzskatu, ka Bayern vajadzētu vēl papildināties ar kādu labu aizsargu, es domāju visi atceras, kas bija 1. spēlē, kad Lāms nebija un kas bija 2. spēlē, kad Lāms bija...

  +1 [+] [-]

, 2009-05-27 02:23, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Īstenībā ļoti prātīgu domu termometrs uzrakstīja, tieši šitā sviesta dēļ, ar ko viņi nodarbojas, arī man Bayern kretinē.
Jē, māk izpirkt citu klubu līderus, baigā māka, lai paši atrod talantus vai izaudzē, nevis gaida, kad viņiem gatavus pienesīs.
Zināji, ka daudzu klubu zvaigznes ir Bayern audzēkņi? Vācijā tas pats Misimovičs, Trohovskis, Hummels, Hiclspergers, Kross, Hamans, Gerero. Es arī Šveiniju, Lāmu, Otlu nesauktu par sliktiem. Ovens Hārgrīvzs tika pārdots apr 25 miljoniem... Rensings un Lells arī nav Bayern dēļ meistarības, bet dēļ tā, ka turpat uzauga un bija lojāli un neaizmuka kamēr bija jauni un nedabūja spēles laiku. Tas pats Alū Diarā dažus savus karjeras agros gadus Bayern pavadīja, Podoļskis pats par Bayern pavadīto laiku pozitīvi izteicās, nav viņi nemaz tik traki kā visi grib ieborēt! Starp citu, tagadējais Stuttgart treneris ir Bayern akadēmijas audzēknis. Markus Babels. Nav nemaz tik slikti audzēkņi, ne? Sanāktu tīri solīda komanda, ja atpirktu Misimoviču, Trohovski, Hargo, Gerero, Hiclspergeru, Čeloci atpakaļ, ne? Tie ir tikai daži

     [+] [-]

, 2009-05-27 22:44, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Zināji, ka daudzu klubu zvaigznes ir Bayern audzēkņi? Vācijā tas pats Misimovičs, Trohovskis, Hummels, Hiclspergers, Kross, Hamans, Gerero. Es arī Šveiniju, Lāmu, Otlu nesauktu par sliktiem. Ovens Hārgrīvzs tika pārdots apr 25 miljoniem... Rensings un Lells arī nav Bayern dēļ meistarības, bet dēļ tā, ka turpat uzauga un bija lojāli un neaizmuka kamēr bija jauni un nedabūja spēles laiku. Tas pats Alū Diarā dažus savus karjeras agros gadus Bayern pavadīja, Podoļskis pats par Bayern pavadīto laiku pozitīvi izteicās, nav viņi nemaz tik traki kā visi grib ieborēt! Starp citu, tagadējais Stuttgart treneris ir Bayern akadēmijas audzēknis. Markus Babels. Nav nemaz tik slikti audzēkņi, ne? Sanāktu tīri solīda komanda, ja atpirktu Misimoviču, Trohovski, Hargo, Gerero, Hiclspergeru, Čeloci atpakaļ, ne? Tie ir tikai daži
Man nav galēji negatīvs viedoklis par nevienu klubu, tas nav priekš manis..
Tomēr spēlētājus, kurus nopērk 18 gadu vecumā (Misimovičs, Gerero, Hārgrīvzs), es nesauktu par kluba audzēkņiem, tāpat kā neuzskatu Makedu un abus da Silvas par Mančestras produktu. Var jau ilgi runāt, no kāda vecuma tad spēlētājam būtu jābūt komandā, lai to uzskatītu par kluba audzēkni, man konkrēts vecums nenāk prātā, bet 18 gadi, tas jau ir gatavs spēlētājs, visi pamati jau ielikti, atliek tikai nobriest talantam.
Trohovskis, Hāmans, Hummels, tie jā.. runa bija par akadēmijas devumu paša kluba sākumsastāvam, un tie pagaidām ir Lāms un Švainijs. Otls pagaidām izskatās, ir uz robežas starp pamatu un rezervistu soliņu.
Kāpēc tad Trohovskis nebija tik labs, lai spēlētu, 21 gadu vecums tā kā būtu pietiekams debijai, nevis marinēšanai zemākajās līgās? Vai sakarā ar viņu un citiem var runāt par nelojalitāti vai tomēr neuzticēšanos saviem jaunajiem?
Bet neskatoties arī uz Tevis pieminētajiem jaunajiem (Misimoviču, Gerero un Hargo es tomēr pie tiem neskaitītu) viena no Bayern konkurences metodēm gan pagātnē, gan tagad izskatās, ir nocelt pretinieku līderus un tas man nešķiet atbalstāmi.