Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bundeslīgā sākušās transfēru spekulācijas

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Bundeslīgā sākušās transfēru spekulācijas
Mario Gomezs
Foto: AFP

Noslēgusies Vācijas Bundeslīgas 2008./2009. gada sezona, un jau uzreiz pēc tās sākušās dažādas baumas un spekulācijas sakarā ar spēlētāju transfēriem. Vairākas runas par iespējamo futbolistu darba vietu maiņu ir pamatotas un skaļas, tāpēc piedāvājam jums iepazīties ar iespējamajiem transfēriem.

Lai gan transfēru logs atvērsies tikai 1. jūlijā, klubiem nekas neliedz jau tagad piesaistīt un parakstīt priekšlīgumus ar citu vienību futbolistiem. Kamēr vairāku klubu spēlētāji jau bauda atvaļinājumu, Brēmenes "Werder" un Leverkūzenes "Bayer 04" gatavojas, iespējams, savai gada spēlei - Vācijas kausa finālam, kas Berlīnē norisināsies sestdien, 30. maijā. Abām komandām šis fināls ir pēdējā iespēja izcīnīt ceļazīmi uz Eirokausiem nākamsezon. Bet nu par visu pēc kārtas.

Jaunā Vācijas čempione "Wolfsburg" pagaidām visvairāk likusi runāt par sevi sakarā ar treneru nomaiņu. Aizvadījis lielisku sezonu Volfsburgā, Fēlikss Magats nolēmis turpmāk strādāt ar Gelzenkirhenes "Schalke 04" klubu, bet "Wolfsburg" vienību vadīs Armins Fē. Vienā no pirmajām intervijām Fē jau paziņojis, ka mēģinās paturēt komandā visus svarīgākos čempiontitulu ieguvušos futbolistus (piekrišanu mutiski devis uzbrukuma līderis Grafite, kurš centīšoties uz līdzīgu soli pierunāt arī otru lielisko uzbrucēju - Edinu Džeko), tomēr "Wolfsburg", kas nākamsezon startēs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, noteikti vēloties arī pastiprināties. Fē sacījis, ka Čempionu līgā tikai ar Grafiti un Džeko spēlēt nevarēs, tāpēc komandai vajadzīgs vēl trešais pasaules klases uzbrucējs. Skatīsimies...

Minhenes "Bayern" pēc relatīvi neveiksmīgās sezonas veiks samērā ievērojamas pārmaiņas klubā. Par jauno galveno treneri, kā jau ziņots iepriekš, strādās holandietis Luiss van Gāls, bet par jauno menedžeri - Kristians Nerlingers. Sastāva ziņā gaidāmas interesantas izmaiņas. Klubu pametīs aizsargi Sanjols un Odo, kā arī uzbrucējs Lukašs Podoļskis. Vienošanās jau panākta ar ukraiņu pussargu Anatoliju Timoščuku, jauno talantu Aleksandru Baumjohanu, kā arī uzbrucēju Ivicu Oliču ("HSV"). Pēdējās dienās Vācijā skaļi tiek runāts par to, ka "Bayern" vadība gatava atdot 30 miljonus eiro par "Stuttgart" uzbrucēju Mario Gomezu. Līdz nedēļas beigām jau būšot skaidrs, vai šī "Bayern" vēlme piepildīsies. Tāpat sarunas esot par vārtsarga Manuela Noiera ("Schalke 04") un aizsarga Dario Srnas ("Shakhter") vai Jurija Žirkova ("CSKA") iegādi. Savukārt Spānijā liela interese esot par "Bayern" līderiem - aizsargu Filipu Lāmu un pussargu Franku Riberī. Vasara minheniešiem būs karsta...

Visai klusi pagaidām darbojas Vācijas trešā labākā komanda "Stuttgart". Bez jau minētās iespējamās Gomeza pārdošanas Minhenei tiek baumots par Hamburgas pussarga Pjotra Trohovska iegādi. Pagaidām gan nekā konkrēta...

Gaidāms, ka ievērojamo sastāva zaudējumi būs Berlīnes "Hertha", kas ieņēma 4. vietu Bundeslīgā. Komandu pametīs abi uzbrukuma līderi - Andrejs Voroņins (atgriezīsies "Liverpool") un Marko Panteličs. Prom vēlas arī viens no spilgtākajiem spēlētājiem - aizsargs Josips Šimuničs ("Vēlos spēlēt komandā, kas izcīna čempionu titulu!"). Vairāki futbolisti esot tuvu līguma parakstīšanai ar Berlīni, bet tik skaļu uzvārdu kā minētie šajā sarakstā pagaidām nav.

Papildināt sastāvu grasās "Hamburger SV", kas atvadās no uzbrucēja Ivicas Oliča (uz "Bayern") un izīrētā Alberta Štraita. Iespējams, Hamburgā spēlēs grieķis Konstantīnoss Kacuranis ("Sporting"), sarunas ritot arī par "Bayern" ne visai vajadzīgo pussargu Timu Borovski, kā arī "Twente" futbolistu Eljero Eliju.

Ja Dortmundes "Borussia" un "Schalke 04" pagaidām transfēru ziņā klusē, tad "Hoffenheim" gan ne. Pagarināts līgums ar bosniešu uzbrucēju Vedadu Ibiseviču, komandu pametīs vairāki otrā plāna aktieri, bet klāt, visticamāk, nāks brazīlietis Maisosuels ("Botofago"), par kuru Hofenhaima gatava maksāt 4,5 mkiljonus eiro. Vienošanās gandrīz jau panākta.

Vienīgais ievērojamais pastiprinājums Leverkūzenes "Bayer 04" komandai ir somu aizsargs Sami Hipija, bet klāt nākt grasās Erens Derdijoks no "Basel". Savukārt otra kausa izcīņas fināliste - Brēmenes "Werder" - iespējams, jau šodien paziņos par līdera Diego pārdošanu uz Turīnas "Juventus" par 30 miljoniem eiro - Diego jau izgājis medicīniskās pārbaudes Turīnā. Iegūtā naudas summa par brazīliešu brīnumdari gan noteikti tiks iztērēta saprātīgi - piemēram, ļoti iespējams, ka Brēmenē karjeru turpinās Menhengladbahas "Borussia" un visas Vācijas jaunais talants Marko Marins (pārejas summa tiek minēta 10 miljonu eiro apmērā). Savukārt kapteinis Franks Baumans beigs karjeru.

Kā jau starpsezonā gadās, ir daudz runu un baumu. Tiklīdz kāds ievērības cienīgs darījums būs noticis oficiāli, par to, protams, ziņos arī eSports.lv.

Izmantotie resursi:
bild.de
bundesliga.de

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 08:39, pirms 15 gadiem
Nu Bayern Lāmu un Riberī vajag 100 % paturēt. Noteikti vajag normālu vārtsargu. Manā skatījumā Renzings ir rezervistu līmenī. Tad jau labāk Kraftu likt vārtos Buts arī parāk labs neizskatās. Vajag Renē Adleru vai Manuēlu Noieru. Varbūt arī kādu no rezervēm paņemt. Bet tikai ne Kraftu Vai no jauniešu komandas.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 09:48, pirms 15 gadiem
Mean Machine 24 rakstīja: Nu Bayern Lāmu un Riberī vajag 100 % paturēt. Noteikti vajag normālu vārtsargu. Manā skatījumā Renzings ir rezervistu līmenī. Tad jau labāk Kraftu likt vārtos Buts arī parāk labs neizskatās. Vajag Renē Adleru vai Manuēlu Noieru. Varbūt arī kādu no rezervēm paņemt. Bet tikai ne Kraftu Vai no jauniešu komandas.
j par Riberii tiesham maksaas tur tos ntos desmitus miljhonu (cik saprotu runa gaaja pat par 60 milj eiro) tad nu gan Bayern nevajadzetu Riberii patureet...

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 13:06, pirms 15 gadiem
Lāma pāreja manuprāt nenotiks nu nekādi - viņš līgumu ar Bayern ir pagarinājis līdz 2014. gadam plus Minhenē jūtas tīri komfortabli. Ribery - te viss atkarīgs no naudas summas. Tiešām, ja kāds dos tos 60 m, tad domāju, transfērs notiks. Nu jau pat uzpeldēja baumas par darījumu ar Real - Ribery apmaiņā pret Snjeideru+cash!! Gomezs!! Itkā jau ok, bet 30 m tā kā padaudz... Ceru, ka arī bez Gomeza iespējamās pārejas, Bayern iegādāsies vēl kādu "skaļu" uzvārdu

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 13:21, pirms 15 gadiem
Jāpatur esošie spēlētāji atskaitot Borovski, Toni, Rensingu, Van Bomelu un vēl varbūt Van Bujtenu VAI Demikeli varētu pārdot.

Bayern interesējas arī par Eljero Elia, bet tas nav pieminēts. Arī Veslijs Sneijders ir redzeslokā. Vajag iegādāties Gomezu/Džeko, Misimoviču/Gurkufu/Sneijderu, pagarināt līgumu ar Ze Roberto, iegādāties Šrna vai Torosidi, Lāmam kādu rezervistu nopirkt[ar skatu nākotnē], Adleru vai Enki vajag dabūt. Autor, Bayern ar Adleru un Enki saista vairāk nekā ar Noieru! Būs karsta vasara. Ja netiks dabūts ne Misimovičs, ne Gurkufs, ne Sneijders un Ze Roberto nepaliks, tad jāsauc Toni Kroos atpakaļ. Varbūt vēl labās malas wingeri vajadzētu, jo tad varētu Šveinsteigeru pārbīdīt uz vidu kur viņš ļoti labi noder. Tādā gadījumā gan kkāds Hļebs vai kkas tāds kak raz būtu!

  -2 [+] [-]

, 2009-05-26 13:48, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Jāpatur esošie spēlētāji atskaitot Borovski, Toni, Rensingu, Van Bomelu un vēl varbūt Van Bujtenu VAI Demikeli varētu pārdot.

Bayern interesējas arī par Eljero Elia, bet tas nav pieminēts. Arī Veslijs Sneijders ir redzeslokā. Vajag iegādāties Gomezu/Džeko, Misimoviču/Gurkufu/Sneijderu, pagarināt līgumu ar Ze Roberto, iegādāties Šrna vai Torosidi, Lāmam kādu rezervistu nopirkt[ar skatu nākotnē], Adleru vai Enki vajag dabūt. Autor, Bayern ar Adleru un Enki saista vairāk nekā ar Noieru! Būs karsta vasara. Ja netiks dabūts ne Misimovičs, ne Gurkufs, ne Sneijders un Ze Roberto nepaliks, tad jāsauc Toni Kroos atpakaļ. Varbūt vēl labās malas wingeri vajadzētu, jo tad varētu Šveinsteigeru pārbīdīt uz vidu kur viņš ļoti labi noder. Tādā gadījumā gan kkāds Hļebs vai kkas tāds kak raz būtu!
tev galvenais kautko nopirkt Manuprāt no Gomeza jēgas nebūs nekādas, ja viņš spēlēs tāpat kā izlasē. Vispār ko viņš tur dara??? DŽeko ir jāpaliek Wolfsburgā + visticamāk viņš tur jūtās lieliski, arī Gorkufs pats izteicās ka grib palikt Bordo, tad nah viņam iet uz Bayern. Par spīti Toni sliktajai sezonai viņu nevajag pārdot Atkal iespēlēsies un bombardēs pretinieku vārtus. Varētu nopirkt Stīvenu Defūru no Standard. Kā jau teicu vajag kādu no rezervēm vai no jauniešu komandas paņemt, jo vajag arī pašiem kādu labu futbolistu izaudzināt.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 14:06, pirms 15 gadiem
reiniksrobi, baigi tu uz Gorkufu esi ieciklējies. Nu, nebūs viņš Bayernā. Viņam ir tikai divi iespējamie varianti - Bordo vai Milāna.
Francijas presē paklīdušas baumas, ka par Žinjaku Štutgarte un Hamburga interesējoties. Bet nu tās tādas baumiņas, maz ticams.

     [+] [-]

, 2009-05-26 14:09, pirms 15 gadiem
Bayernam vajag Bremenes vārtu vīru

     [+] [-]

, 2009-05-26 14:10, pirms 15 gadiem
suvass rakstīja: reiniksrobi, baigi tu uz Gorkufu esi ieciklējies. Nu, nebūs viņš Bayernā. Viņam ir tikai divi iespējamie varianti - Bordo vai Milāna.
Francijas presē paklīdušas baumas, ka par Žinjaku Štutgarte un Hamburga interesējoties. Bet nu tās tādas baumiņas, maz ticams.
Viņš ir tikai viens no variantiem. Nebūtu slikti, ja ACM viņu izīrētu Bayern, līdz brīdim kamēr Toni Kroos būs atpakaļ būtu ideāls spēlētājs. Man svarīgāk būtu lai Krosam būtu vieta 2010. gada modelī

     [+] [-]

, 2009-05-26 14:51, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Autor, Bayern ar Adleru un Enki saista vairāk nekā ar Noieru!
http://www.bild.de/BILD/sport/telegramm/sport-telegramm,rendertext=8486372.html

Hēness: "Ir tikai viens GK - tas ir M.Noiers no Schalke"

     [+] [-]

, 2009-05-26 14:55, pirms 15 gadiem
Miķelis Osis rakstīja: bild.de: Sport-Telegramm - Bild.de

Hēness: "Ir tikai viens GK - tas ir M.Noiers no Schalke"
Bet senāk. Itkā vēl nesen pats Noiers un vēl kkas no Schalke pateica, ka pievienošanās Bayern tiekot izslēgta, nav bijuši nekādi kontakti, Noeirs solijies savu līgumu izpildīt ar Šalki utt, tagad atkal jaunas baumas. Man jau nebūtu nekas pretī, bet ticamākais variants šķiet Enke youtube.com: YouTube - Manuel Neuer 2008/2009 un youtube.com: YouTube - Manuel Neuer - One Man Show vs. Porto Izcili video par Noieru Vienkārši atceroties cik agrāk pārliecinoši visi no Noiera puses runāja pret pievienošanos Bayern, neticās, ka baigi kkas būs mainījies. Ja jā, tad OK, jānopērk ir, itkā 9m tiek minēta summa!

     [+] [-]

, 2009-05-27 19:10, pirms 15 gadiem
domaaju Marko Marins vareeja paariet pa lielaaku summu...vins nav veerts 10milj..vinjam jaadod vismaz 15!