Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Nāgelsmans tuvojas Minhenes "Bayern", Leipciga par treneri prasa 25 miljonus eiro

Agris Suveizda

Nāgelsmans tuvojas Minhenes "Bayern", Leipciga par treneri prasa 25 miljonus eiro
Hanzi Fliks un Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Vācu mediji Kicker un Sport 1 ziņo, ka 33 gadus vecais vācu treneris Juliāns Nāgelsmans ir panācis principiālu vienošanos ar Minhenes "Bayern" un lūdzis sava pašreizējā kluba "Leipzig" vadībai priekšlaikus izbeigt līgumsaistības.

Jau ilgāku laiku tiek runāts, ka šī būs Nāgelsmana pēdējā sezona pie "Leipzig" stūres. Iepriekš figurējusi arī iespēja pievienoties Anglijas "Tottenham", kas nesen atlaida portugāli Žuzē Morinju, taču nu reālākais scenārijs esot pāreja pie Leipcigas konkurentes Minhenes "Bayern", kurai arī visdrīzāk būs jāmeklē jauns treneris – Hanzi Fliks ir informējis vadību, ka vēlas pēc "Euro 2020" finālturnīra pārņemt Vācijas izlasi, kas šķirsies no Joahima Lēva.

Nāgelsmanam ar "Leipzig" gan vēl ir spēkā līgums uz diviem gadiem, un Sky Germany ziņo, ka klubs ir ar mieru palaist treneri ar vienu nosacījumu – ja "Bayern" samaksās 25 miljonu eiro lielu kompensāciju. Nāgelsmans, kuru "Leipzig" no "Hoffenheim" izpirka par pieciem miljoniem, pie kluba stūres aizvada otro sezonu. Pirmajā sezonā "Leipzig" ieguva Vācijas bronzu un sasniedza Čempionu līgas pusfinālu, bet šosezon, visticamāk, atgūs Vācijas vicečempiones godu – trīs kārtas līdz sezonas beigām "Leipzig" par septiņiem punktiem atpaliek no "Bayern" un par septiņiem punktiem apsteidz "Wolfsburg".

Ja Nāgelsmans pārcelsies uz Minheni, favorīts uz viņa atbrīvoto krēslu Leipcigā būs amerikānis Džesijs Māršs, kurš vada Austrijas bagātāko klubu "Salzburg". Leipcigu visdrīzāk pametīs arī sporta direktors Markuss Kreše, kurš ir vienojies ar vadību par sadarbības izbeigšanu un varētu pievienoties Frankfurtes "Eintracht". Savukārt "Augsburg", kas atrodas četrus punktus virs izkrišanas zonas, nolēmusi atbrīvot galveno treneri Haiko Herrlihu un viņu aizstāt ar Markusu Vaincīrlu.

Trenera karjeru Nāgelsmans sāka "Hoffenheim". Vispirms viņš vadīja jaunatnes komandas, 2014. gadā triumfējot U19 Bundeslīgā, bet 2016. gadā viņš debitēja pie pirmās komandas stūres, kļūdams par visu laiku jaunāko galveno treneri līgā. Nāgelsmana vadībā "Hoffenheim" finišēja 4., 3. un 9. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.kicker.de/nagelsmann-vo...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 14:54, pirms 3 gadiem
Augsburgai pilns rubulis? 4 punkti virs izkrishanas, 3 speeles palikushas, bet shie jau pateikushi, ka atlaidiis? Tas jau bija zinaams, jeb tur kaads praataa sajucis?

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 15:10, pirms 3 gadiem
Tīri skaisti savu sapni realizēt jau 33 gados. Nav šaubu par trenera kvalitātēm, galvenais, lai nepazaudē ģērbtuvi. Tomēr jauns vēl un Noiers pat ir vecāks, tā kā cerams viss izdosies.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-26 16:20, pirms 3 gadiem
stop, autor!

nu ja, tā arī bija - ļoti būtiski, viņu nozīmēja par Hofenhaimas treneri tad, kad Hofenhaima bija dimbā... viņš izvilka sezonu, viņš izvilka vietu Bundeslīgā.

When Nagelsmann took over the club in February 2016, Hoffenheim were 17th in the table

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:08, pirms 3 gadiem
Nezinu vai vinš spēs vadīt tik lielu klubu kā Bayern, ka tik nesanāk kā Kovačam smagi ap...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 18:15, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Nezinu vai vinš spēs vadīt tik lielu klubu kā Bayern, ka tik nesanāk kā Kovačam smagi ap...
Par to pašu biju domājis, bet Kovacš nebija savus klubus aizvedis tik tālu Vācijā un Eiropā kā Nāgelsmans.
Nekas, Peps arī sāka trenēt jauns gurķis Barcu, gan jau būs labi.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-26 22:03, pirms 3 gadiem
....nu, tad skaidrs - labākie spēlētāji un treneris Leipcigai tiks iztirgoti - sveika otrā bundeslīga!....

  +1 [+] [-]

, 2021-04-26 22:24, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ....nu, tad skaidrs - labākie spēlētāji un treneris Leipcigai tiks iztirgoti - sveika otrā bundeslīga!....
Šodien pat oficiāli tika paziņots, ka Leipcigas sporta direktors tagad darbosies Frankfurtē. Diezgan apjomīgas izmaiņas komandā būs.

     [+] [-]

, 2021-04-27 10:54, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ....nu, tad skaidrs - labākie spēlētāji un treneris Leipcigai tiks iztirgoti - sveika otrā bundeslīga!....
Nebūsi pārsteidzies? No titula pretendentiem uz 2. bundi tik strauji nekrīt.
Lai nu kam, bet Leipcigai līdz šim pastāvīgi ir bijusi laba pēctecība kadru nomaiņā.