Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vai Olivers Kāns kļūs par "Schalke 04" menedžeri?

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vai Olivers Kāns kļūs par "Schalke 04" menedžeri?
Olivers Kāns mediju uzmanības lokā
Foto: AP

Kopš Vācijas Bundeslīgas klubs Gelzenkirhenes "Schalke 04" pirms pāris nedēļām atlaida menedžeri Andreasu Melleru, kā reālākais viņa aizstājējs tiek minēts neviens cits kā Vācijas futbola leģenda - bijušais Minhenes "Bayern" un Vācijas izlases vārtsargs Olivers Kāns.

Mēneša pirmajā pusē šosezon ļoti neveiksmīgi spēlējošā Gelzenkirhenes "Schalke 04" kluba vadība no amata atbrīvoja menedžeri Andreasu Melleru. Kopš šī brīža turīgā kluba vadība meklē Mellera aizstājēju, un kā reālākie pretendenti uz šo amatu ir Vācijas futbolā ļoti labi zināmi cilvēki - leģendārais, nu jau karjeru beigušais vārtsargs Olivers Kāns (39), Vācijas izlases menedžeris Olivers Bīrhofs, kā arī "Wolfsburg" galvenais treneris Fēlikss Magats.

Favorīts šīs trijotnes vidū ir Olivers Kāns, kurš pagājušajā ceturtdienā kopīgi ar savu aģentu tikās ar "Schalke 04" bosu Klemensu Tenniju. Trīs ar pusi stundu ilgstošajā sarunā abas puses pārrunāja iespējamo sadarbību. "Schalke 04" boss Tennijs pēc sarunas aplaimoja presi ar skaļiem izteikumiem: "Kāns ir piemērots kandidāts. Kopīgi pārrunājām iespējamo sadarbību, un mūsu viedokļi saskan. Varbūtība, ka Olivers Kāns kļūs par mūsu menedžeri, ir ļoti liela. Vienojāmies, ka tuvāko divu, triju nedēļu laikā sazvanīsimies. Pa šo laiku vēl gribam runāt arī ar citiem amata kandidātiem."

Pats Kāns, kurš 1994. gadā pameta ekonomikas studijas, lai pilnībā pievērstos futbolam, bija visai nerunīgs: "Notika interesanta informācijas apmaiņa. Tomēr pagaidām pavisam noteikti nekas nav pasludināts vai pieņemts!" Pagājušajā gadā savu izcilo karjeru beigušā vārtsarga atgriešanās Bundeslīgā kādā amatā esot tikai laika jautājums. Arī Kāna bijušais klubs Minhenes "Bayern" meklē jaunu menedžeri, jo Uli Hēness nākamgad plāno nomainīt Francu Bekenbaueru bavāriešu kluba prezidenta krēslā. Tiesa gan, menedžeris Hēness no komentāriem Kāna sakarā atsakās, kamēr runīgs ir Bekenbauers.

"Man ir skaidrs, ka Olivers ir gatavs strādāt menedžera amatā. Kā nekā, 14 panākumu bagāti gadi kopdarbā ar Uli Hēnesu. Kāpēc "Bayern" Kānu neņem par menedžeri? Varbūt Oliveram pat būtu labāk, ka viņš strādātu citā klubā, nevis sev zināmajā "Bayern". Jaunas karjeras sākumā citas sejas, cita komanda - tas Kānam būtu ļoti noderīgi," izteicies Bekenbauers. Savukārt Karls Haincs Rummenige, "Bayern" valdes priekšsēdētājs, savos skopajos komentāros jau paspējis apsveikt "Schalke" ar Kāna izvēli.

Arī Otmārs Hicfelds, Minhenes "Bayern" bijušais panākumu bagātais treneris, kurš ar "Bayern" triumfēja Bundeslīgā un Vācijas kausa izcīņā pērn, atbalsta Kāna kandidatūru "Schalke" menedžera postenim: "Oliveram tā ir milzīga iespēja nostiprināties menedžera amatā. Viņš tam ir kā radīts! Kānam piemīt visas vajadzīgās īpašības, ar kurām panākumi tiktu gūti it visur - viņš vienmēr paredz notikumus uz priekšu un nekļūst nervozs pie pirmajām neveiksmēm. Ar šādu filozofiju viņš atstātu iespaidu visur. Vācijas futbolam būtu lieliski iegūt šādu personību futbola vadībā."

Leģendārajam Kānam gaidāms jauns izaicinājums. Tas, vai Oli kļūs par "Schalke 04" menedžeri, kļūs zināms tuvākajā laikā. Skaidrs ir viens - "Schalke", kā to apstiprinājusi kluba vadība, plāno būvēt pavisam jaunu komandu, tuvākajos gados par čempionu titulu nesapņojot. Iespējams, pavisam drīz pārliecināsimies, uz ko menedžera amatā spējīgs ambiciozais Kāns.

Izmantotie resursi:
bild.de

  -4 [+] [-]

, 2009-03-26 20:51, pirms 15 gadiem
Njā, liekas, ka ļoti, ļoti drīz Schalke un Bayern apmainīsies sastāviem, ja menedžeris būs Kāns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-03-26 21:17, pirms 15 gadiem
ja menedžeris būs Kāns, tad redzēsim kā būs

  +1 [+] [-]

, 2009-03-26 21:20, pirms 15 gadiem
Tas būtu tikai labi jo tad iespējams Šalke konkurētu Bayern un CL Bayern nebūtu vienīgie kas sistos līdz beigām katru sez bet no otras puses ko tad Kāns tik krasi var mainīt ? dzīvosim redzēsim kā būs es jau esmu 100% par

  +2 [+] [-]

, 2009-03-26 21:34, pirms 15 gadiem
Lai iegūst pieredzi un pēctam atgriežas Bayern! Klubā atbildīgus amatus ieņem leģendāri spēlētāji Vācijas futbolā! Rummenige, Hēness, Klinsmans, Bekenbauers visi ir ar lieliskiem pagātnes sasniegumiem. Lai Kāns vēlāk atgriežas uzkrājis pieredzi Schalke klubā! Es esmu PAR!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-26 21:46, pirms 15 gadiem
nedomāju, ka tā būs.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-26 23:16, pirms 15 gadiem
esmu par to lai Kahn butu Schalke manager

  +2 [+] [-]

, 2009-03-26 23:47, pirms 15 gadiem
Viennozīmīgi par! Gribu redzēt kas notiks ar "Shalke 04" kad Kāns būs pie stūres.
Moš sanāks labs menedžeris!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-27 00:15, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Lai iegūst pieredzi un pēctam atgriežas Bayern! Klubā atbildīgus amatus ieņem leģendāri spēlētāji Vācijas futbolā! Rummenige, Hēness, Klinsmans, Bekenbauers visi ir ar lieliskiem pagātnes sasniegumiem. Lai Kāns vēlāk atgriežas uzkrājis pieredzi Schalke klubā! Es esmu PAR!
+1.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-27 10:46, pirms 15 gadiem
domaaju iista vieta kanam ir tikai un vieniigi Bayern...latviesus vins nevienu nenjems....bet esmu par jo kaa jau reiniksrobis tu mineeji..ir vajadziiga pieredze... un tad jau uz Bayern..jo nu ..vins vareetu ari pieveersties moska vaartu sargu treneesanai