Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Freda Rutena dienas "Schalke 04" ir skaitītas

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Freda Rutena dienas "Schalke 04" ir skaitītas
Freda Rutena laiks "Schalke 04" pagājis...
Foto: AP

Viens no Vācijas Bundeslīgas bagātākajiem futbola klubiem Gelzenkirhenes "Schalke 04" vairs neturpinās sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Fredu Rutenu. Pašlaik gan aktuālākais jautājums ir - cik drīz Rutens beigs strādāt ar "Schalke"? Vai varbūt jau ir beidzis?

46 gadus vecais holandiešu futbola speciālists Freds Rutens pērnajā vasarā pārņēma Gelzenkirhenes "Schalke 04" galvenā trenera grožus. Bagātā vāciešu kluba līdzjutēji holandieti gaidīja ar lielām cerībām, kuras pastiprināja arī Rutena izvēlētie spilgtākie komandas jaunpienācēji - Eiropas čempionāta viens no spilgtākajiem spēlētājiem Nīderlandes izlasē - centra pussargs Orlando Engelārs, kā arī peruāņu uzbrucējs Džefersons Farfans. Tomēr gaišās cerības drīz vien pārvērtās par neveiksmēm, kas sekoja viena pēc otras. Vispirms "Schalke 04" ļoti agri izstājās no Eirokausiem, tad sekoja klupiens Vācijas kausa izcīņā un visu sezonu rādītais nestabilais sniegums Bundeslīgā - tajā šobrīd gelzenkirhenieši ieņem tikai 8. vietu.

Skaidrs, ka pie šādiem rezultātiem zem liela spiediena atrodas viss klubs. Rutens un ģenerālmenedžeris Andreass Mellers tā arī nespēja saliedēt izlutināto komandu. Vispirms darbu zaudēja Mellers, un drīz vien jāseko arī Rutena kārtai. Vakardienas treniņā kāds no komandas līdzjutējiem izbļāvis trenerim adresētu jautājumu: "Cik ilgu tu vēl būsi te?" Uz to Rutens atbildējis pavisam konkrēti: "Vēl stundu." Pēc treniņa Rutens, ignorējot žurnālistus, pameta Gelzenkirheni un devās uz dzimteni Nīderlandi, lai gan vakarā bija paredzēta saruna ar kluba vadību.

Šodien Rutens Vācijas laikrakstam "Bild" izklāstījis patiesību par notikušo: "Komandas direktors Peters Peterss tikās ar mani un teica, ka nākamsezon "Schalke" klubā man nav nākotnes." Rutens arī piebildis, ka "Gelzenkirhenes "Schalke" ir lielisks klubs, kuram ar esošo līdzjutēju pulku ir milzīgs potenciāls", tāpat holandiešu speciālists noraidījis baumas, ka rit pārrunas par viņa atgriešanos "PSV Eindhoven" klubā, tikai nu jau kā galvenajam trenerim.

Atklāts paliek jautājums - vai Rutens tiešām turpinās trenēt neveiksmīgi spēlējošo "Schalke" līdz šīs sezonas beigām? Kluba prezidents Jozefs Šnusenbergs neieslīgst sarunas ar Rutenu detaļās, taču viņa izteikumi šokējuši komandas līdzjutējus: "Mēs izmetam no galvas cerības par čempionu titulu nākamajos gados! Šosezon visos turnīros esam izgāzušies, bet tagad ap dažiem līderiem būvēsim jaunu un izsalkušu vienību. Tas būs ilgs process..."

Kāda izskatīsies "Schalke 04" nākotnē, nezina ne komandas līdzjutēji, ne lielākā daļa kluba pārstāvju. Vien skaidrs, ka gluži citu komandu pavisam drīz trenēs pavisam cits treneris...

Izmantotie resursi:
bild.de

     [+] [-]

, 2009-03-26 20:08, pirms 15 gadiem
Bagatakais nezinaju Pec rezultatiem nevareja pateikt

  +1 [+] [-]

, 2009-03-26 20:16, pirms 15 gadiem
Kurš klubs ar tādu sponsoru un sastāvu ir bomāri ?

     [+] [-]

, 2009-03-27 00:46, pirms 15 gadiem
Vsjo, Rutens atlaists!!! Lasīju tikko!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-27 13:22, pirms 15 gadiem
pagajušo sezonu...Slomka bija labs...Scheissei 05 vnm kaut kas nepatiik...jamaina vadiiba..

     [+] [-]

, 2009-03-27 14:25, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: pagajušo sezonu...Slomka bija labs...Scheissei 05 vnm kaut kas nepatiik...jamaina vadiiba..
Vo Vo, ar Slomku vismaz kko varētu sasniegt, bet viņu atlaida pēc pirmajām neveiksmēm, na*uj to Schalki