Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Rafinjam milzīgs naudas sods par dalību Olimpiādē

Rafinjam milzīgs naudas sods par dalību Olimpiādē
Rafinja
Foto: DDP

Vācijas Bundeslīgas futbola kluba ''Schalke 04'' vadība piespriedusi naudas sodu 700 tūkstošu eiro apmērā komandas aizsargam Rafinjam par to, ka brazīlietis pārstāvēja savu valstsvienību Olimpisko spēļu laikā, lai gan klubs bija pret spēlētāja došanos uz Pekinu.

Atgādināsim, ka šī gada jūlijā 23 gadus vecais brazīliešu futbolists Rafinja, neskatoties uz sava kluba "Schalke 04" kategorisko aizliegumu piedalīties Olimpiskajās spēlēs, patvaļīgi ar savas valsts izlasi aizbrauca uz Pekinu, kur piedalījās futbola sacensībās un izcīnīja bronzas medaļu. Tādējādi bez aizsarga "Schalke" nācās iztikt vairāk nekā mēnesi, kura laikā tika aizvadītas trīs spēles.

Tika minēts, ka brazīlietim tiks piespriests naudas sods, kas rakstāms ar sešiem cipariem. Precīzu skaitli "Schalke" kluba vadība gan atteicās nosaukt. Turklāt klīda runas, ka ar brazīliešu aizsargu arī tiks lauzts līgums, ko vēlas pats klubs. Tādā gadījumā gan soda mērs nesamazinātos.

Laikraksts ''SportBild'' ziņo, ka brazīlietim piespriest milzīgs naudas sods, kā arī, iespējams, drīzumā tiks lauzts līgums.
''Piespriestais sods ir saskaņā ar pārkāpuma nopietnību,'' sacīja ''Schalke'' kluba priekšsēdētājs Klemens Tonīss.

Rafinja iesniedzis savu lietu Starptautiskajā sporta arbitrāžas tiesā (CAS) cerībā, ka Brazīlijas Futbola Federācija varētu nomaksāt piespriesto naudas sodu viņa vietā.

Saistītie raksti:
Rafinja par dalību Olimpiskajās spēlēs sodīts...
Rafinja neklausa "Schalke 04" vadību, nolemjot...

Izmantotie resursi:
sportinglife.com

 +16 [+] [-]

, 2008-09-24 18:06, pirms 16 gadiem
Cik nozelojami.es speletaja puse
Slēpts komentārs: Yakuza

  +8 [+] [-]

, 2008-09-24 18:56, pirms 16 gadiem
bez variantiem.. jaajiet prom vinjam no tadas komandas... domaju ari, ka nebus problemu vinjam atrast jaunu komandu..

  +6 [+] [-]

, 2008-09-24 19:11, pirms 16 gadiem
Par bargu. Gan drīz kāds klubs izdomās iepirkt brazīli, jo ar Shalki tur būs kā būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2008-09-24 19:35, pirms 16 gadiem
Rafinja - malacis, Schalke - losharas
Slēpts komentārs: pony

  +4 [+] [-]

, 2008-09-24 19:50, pirms 16 gadiem
Nu bez kluba viņš točna nepaliks. Labs špīlers tomēr.

 +10 [+] [-]

, 2008-09-24 19:56, pirms 16 gadiem
Njuu, bet paskatamies no otras puses. Klubs par spēlētāja iegādi ir maksājis gan jau ka septiņciparu skaitli. Apmaksājis viņa uzturēšanos, izsniedzis auto un citas privilēģijas. Maksā drošvien arī ne algu mazo. Pretī prasot spēlētāja lojalitāti pret klubu. (KHL nesenais piemērs kaut vai). Ja čalītim līgumā nav bijis paredzēts, ka viņš brauc uz olimpiādi un par disciplīnas neievērošanu piespriest naudas sodus vai kāda cita veida sodus tad tās ir kluba tiesības un klubs nav vainīgs ka spēlētājs šadiem līguma nosacījumiem ir piekritis.

  +6 [+] [-]

, 2008-09-24 20:05, pirms 16 gadiem
PSC, stulbā Scheisse... LABS, RAFINJA, ej prom no tās GazProm komandas!

  +2 [+] [-]

, 2008-09-24 20:12, pirms 16 gadiem
Kraa rakstīja: Njuu, bet paskatamies no otras puses. Klubs par spēlētāja iegādi ir maksājis gan jau ka septiņciparu skaitli. Apmaksājis viņa uzturēšanos, izsniedzis auto un citas privilēģijas. Maksā drošvien arī ne algu mazo. Pretī prasot spēlētāja lojalitāti pret klubu. (KHL nesenais piemērs kaut vai). Ja čalītim līgumā nav bijis paredzēts, ka viņš brauc uz olimpiādi un par disciplīnas neievērošanu piespriest naudas sodus vai kāda cita veida sodus tad tās ir kluba tiesības un klubs nav vainīgs ka spēlētājs šadiem līguma nosacījumiem ir piekritis.
bet wai tad pirms olimpiaades neizskaneeja ka klubi naw tiesiigi speeleetaajiem liidz 23 gadu wecumam aizliegt doties uz olimpiaadi??

  +3 [+] [-]

, 2008-09-24 20:17, pirms 16 gadiem
inuss rakstīja: bet wai tad pirms olimpiaades neizskaneeja ka klubi naw tiesiigi speeleetaajiem liidz 23 gadu wecumam aizliegt doties uz olimpiaadi??
Tipa jā. Bet Schalke iesniedza prasību šķīrējtiesā un tika konstatēts, ka tāda spēlētāju palaišana uz olimpiādi ir balstījusies tikai uz ierasto praksi un ka nav FIFA noteikumu, kas klubiem liktu to darīt.
Barca ar Messi beigās samierinājās, bet Schalke ir principiālāki. Un šajā gadījumā viņiem vismaz juridiski piesieties nevar, tikai morāli. Taču abām pusēm šajā gadījumā ir morālie apsvērumi, kas runā tām par labu - spēlētājam - tiesības pārstāvēt savu valsti, Schalkei - rēķināties ar spēlētāju, ar ko ir parakstīts līgums. Un likuma burts šajā gadījumā ir Schalkes pusē.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-24 20:20, pirms 16 gadiem
march_2k rakstīja: Tipa jā. Bet Schalke iesniedza prasību šķīrējtiesā un tika konstatēts, ka tāda spēlētāju palaišana uz olimpiādi ir balstījusies tikai uz ierasto praksi un ka nav FIFA noteikumu, kas klubiem liktu to darīt.
Barca ar Messi beigās samierinājās, bet Schalke ir principiālāki. Un šajā gadījumā viņiem vismaz juridiski piesieties nevar, tikai morāli. Taču abām pusēm šajā gadījumā ir morālie apsvērumi, kas runā tām par labu - spēlētājam - tiesības pārstāvēt savu valsti, Schalkei - rēķināties ar spēlētāju, ar ko ir parakstīts līgums. Un likuma burts šajā gadījumā ir Schalkes pusē.
taa ar man likaas ka tas naw oficiaali..
Paldies

  +4 [+] [-]

, 2008-09-24 20:27, pirms 16 gadiem
Brazīlijas furbola federācijai būtu jāapmaksā kaut daļa no soda.

  +5 [+] [-]

, 2008-09-24 22:31, pirms 16 gadiem
GĀZPROM!

  +2 [+] [-]

, 2008-09-24 22:34, pirms 16 gadiem
Kautkādu triju spēļu dēļ tādu naudassodu uzlikt...! Kautkas nenormāls. Pēc kautkā tāda noteikti jebkurš spēlētājs sāktu plānot par kluba maiņu.

  -2 [+] [-]

, 2008-09-25 12:37, pirms 16 gadiem
Būtu dabūjis zeltu,atmaksātos,a tagad tā figova sanāk,a moš čals vēl ar to iegūs,izlasē uzspēlējis ir,PČ tuvojās,moš sastāvā tiks,a tad jau visi vārti vaļā

  +2 [+] [-]

, 2008-09-25 13:30, pirms 16 gadiem
Schaizeriem sheit nevar paarmest neko. Veids, kaadaa Rafinja atstaaja savu klubu, pilniibaa attaisno bargu naudassodu. Manupraat, sho summu Rafinjam buutu jaasedz no savas kabatas, bet federaacijai buutu jaamaksaa tikai apdroshinaashanas summa. Protams, ka federaacija ir tiesiiga aicinaat, bet pasham futbolistam ir jaazina, kaada riiciiba ir pieljaujama un kaada nav. Bravo, "Scheisse"!