Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmunde bruņojas: 50 miljoni par Azāra brāli un Vācijas izlases aizsargu

Agris Suveizda

Dortmunde bruņojas: 50 miljoni par Azāra brāli un Vācijas izlases aizsargu
Kristians Pulisiks un Torgans Azārs. Foto: imago images/Kirchner-Media/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas vicečempione Dortmundes "Borussia" pavēstījusi par Beļģijas izlases malējā uzbrucēja Torgana Azāra un Vācijas izlases kreisās malas aizsarga Niko Šulca iegādi. Ar abiem spēlētājiem līgums parakstīts līdz 2024. gadam.

Par 26 gadus vecā Torgana Azāra iegādi tika baumots jau ilgāku laiku. Pēc Bundeslīgas sezonas, kurā Menhengladbahas "Borussia" finišēja piektajā vietā, Azārs jau praktiski apstiprināja, ka karjeru turpinās Dortmundes "Borussia", un šorīt Dortmundes klubs to pavēstīja arī oficiāli. Pārejas maksa būs 25 miljoni eiro.

Edena Azāra brālis profesionālo karjeru sāka Francijas klubā "Lens" un pēc sezonas otrajā spēcīgākajā līgā kopā ar brāli pārgāja uz Londonas "Chelsea", Anglijas klubam par Torgana iegādi samaksājot vienu miljonu eiro. Anglijas Premjerlīgā Torgans gan tā arī neuzspēlēja un tika izīrēts Beļģijas "Zulte Waregem" un Menhengladbahas "Borussia", kas beļģi izpirka par astoņiem miljoniem eiro. Šī bija Azāra otrā sezona pēc kārtas, kurā viņš Bundeslīgā guva desmit vārtus. Izlasē Azārs 21 spēlē ir guvis trīs vārtus.

Savukārt vakar Dortmunde parakstīja līgumu ar 26 gadus veco "Hoffenheim" aizsargu Niko Šulcu, samaksājot 25,5 miljonus eiro. 2015. gadā Šulcs par četriem miljoniem no Berlīnes "Hertha" pārgāja uz Menhengladbahas "Borussia", uzspēlējot kopā arī ar Torganu Azāru, bet 2017. gadā par trim miljoniem nokļuva "Hoffenheim". Šosezon Šulcs 30 spēlēs guva vienus vārtus. Vācijas izlasē viņam sešas spēles un divi vārti.

Atgādinām, ka Dortmundes "Borussia" vairs nespēlēs amerikāņu uzbrucējs Kristians Pulisiks, kurš jau janvārī par 64 miljoniem eiro tika pārdots Londonas "Chelsea" un sezonas otro pusi Dortmundē pavadīja īrē.

Izmantotie resursi:
https://www.bvb.de/ger/News/Uebersi...
https://www.bvb.de/ger/News/Uebersi...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-22 15:22, pirms 5 gadiem
Vēl ne tik sen Dortmunde par reālu zvaigzni - Roisu Glādbahai samaksāja 12 miljonus un tas tobrīd skaitījās dārgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-22 19:39, pirms 5 gadiem
Un vēl tikko nopirka Juliānu Brandtu par €25M.