Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Šodien un rīt noskaidrosies Vācijas kausa izcīņas finālistes

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Šodien un rīt noskaidrosies Vācijas kausa izcīņas finālistes
Kuras komandas spēlētāji šogad virs galvas
turēs Vācijas kausu?
Foto: AP

Šodien un rīt Vācijā tiks aizvadītas nacionālās kausa izcīņas 1/2 fināla spēles futbolā. Šovakar pirmajā pusfinālā Leverkūzenes "Bayer 04" tiksies pret "Mainz 05", bet rītvakar "Hamburger SV" uzņems "Werder".

Klāt Vācijas kausa izcīņas pusfināli futbolā. Šovakar mačā starp Leverkūzenes "Bayer 04" un vienīgo turnīrā palikušo 2. Bundeslīgas pārstāvi "Mainz 05" noskaidrosies pirmā fināliste, bet rīt Ziemeļu derbija mačā starp "Hamburger SV" un Brēmenes "Werder" - otra (abas spēles sāksies plkst. 21:30 pēc Latvijas laika). Tā kā Vācijas kausa ieguvēja nodrošinās vietu Eirokausos, īpaša motivācija uzvarēt turnīrā ir komandām, kas uz triumfu Bundeslīgā var necerēt - tātad visām, izņemot "Hamburger SV", kas turpina aktīvi cīnīties par valsts čempiones titulu.

Kamēr stadions Leverkūzenē tiek pārbūvēts, "Bayer 04" savas mājas spēles uzņem Diseldorfas LTU arēnā. Arī šovakar tur "Bayer 04" uzņems savu pretinieci, un tā kausa izcīņas pusfinālā būs vienīgā turnīrā palikusī 2. Bundeslīgas komanda - "Mainz 05". Tā kā pirms sezonas "Bayer 04" vadība par pašsaprotamu mērķi izvirzīja tikšanu Eirokausos, tieši, pateicoties Vācijas kausa izcīņai, leverkūzenieši cer šo uzdevumu izpildīt. Tomēr arī Maincas klubs nedomā mest plinti krūmos, un tālu tikusī komanda ir kaujnieciska. To apliecina arī vienības galvenais treneris Jerns Andersens: "Uz Diseldorfu braucam kā izteikti autsaideri - kā vienmēr, kad otrās līgas komandai jātiekas izbraukumā pret pirmās līgas vienību. Taču mūsu komanda sev tic! Mums jau ir izdevušās sensācijas pret Ķelni un "Schalke 04" - kāpēc lai mēs to neizdarītu arī pret Leverkūzeni?" Tik optimistisks nav Maincas menedžeris Kristians Haidels, kurš uzsvēris, ka svarīgāki ir rezultāti 2. Bundeslīgā, un šodienas mačā cerību nav daudz. Par pārliecinošu mača favorīti, protams, tiek uzskatīta "Bayer 04" komanda.

Otrā pusfināla mačā rītvakar "Hamburger SV" uzņems Brēmenes "Werder". Jau ziņojām, ka Vācijā liela ažiotāža ir ap abām komandām - Ziemeļu derbijā Hamburga un Brēmene 19 dienu laikā tiksies četras reizes (!), un šovakar gaidāma pirmā tikšanās. Kā jau pirms derbijiem pienākas, abas komandas ir visai uzvilktas un alkst līdzjutējiem apliecināt, ka ir labākās. "Viss cits ir otršķirīgs - mūsu mērķis ir tikai fināls! Cik reižu pēc tam vēl spēlēsim pret Hamburgu, man neinteresē," kausa izcīņas lielo nozīmi akcentē "Werder" kapteinis Franks Baumans. Bukmeikeri abu komandu izredzes vērtē līdzīgi, nelielu pārsvaru atdodot "HSV" vienībai, kas būs mājniece.

Vācijas kausa izcīņas fināls notiks 30. maijā Berlīnes Olimpiskajā stadionā.

Vācijas kausa izcīņa futbolā

Pusfināli.

DatumsLaiksSpēle
21.04.2009.21:30Bayer 04 - Mainz 05
22.04.2009.21:30HSV - Werder

Fināls.

DatumsSpēle
30.05.2009.1. pāra uzvarētāja - 2. pāra uzvarētāja