Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Klasničs sūdz tiesā "Werder" mediķus

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Klasničs sūdz tiesā "Werder" mediķus
Ivans Klasničs vakardienas tiesas sēdes laikā
Foto: AP

Francijas futbola kluba "Nantes" uzbrucējs Ivans Klasničs turpina tiesas procesu pret sava bijušā kluba Brēmenes "Werder" mediķiem, kuri laicīgi nav novērtējuši horvātu futbolista problēmas ar nierēm, kā rezultātā spēlētājam vajadzēs jaunu nieru transplantāciju tuvākajos gados.

Horvātu futbolists Ivans Klasničs (29) no 2001. līdz 2008. gadam pārstāvēja Brēmenes "Werder" klubu, kļūstot par valsts čempionu un kausa ieguvēju 2004. gadā. 151 spēles laikā horvāts "Werder" labā guva 49 vārtus, taču līdzjutējiem labi atmiņā palikušas Klasniča veselības problēmas. 2007. gadā Klasničam tika atklātas nopietnas nieru problēmas, un veselu gadu futbolistam nācās izlaist bez futbola vairāku nieru transplantāciju dēļ (tiesa gan, pastāvēja bažas par karjeras beigām).

Noslēdzot 2007./2008. gada sezonu, Klasničs atteicās pagarināt līgumu ar "Werder", pārceļoties uz Francijas augstākās līgas klubu "Nantes". Nesen Klasničs nolēma iesūdzēt tiesā "Werder" mediķu brigādi ar galveno ārstu Gecu Dimanski priekšgalā. Pēc futbolista domām, Dimanskis un viņa palīgi esot atbildīgi, ka Klasničam nācās izlaist gadu bez futbola un visu dzīvi viņam būs jābūt mediķu netiešā uzraudzībā (regulāras pārbaudes, konsultācijas utt.). Klasničs uzskata, ka "Werder" ārstiem jau daudz agrāk bijis jāatklāj futbolista problēmas ar nierēm. Līdz šim abas puses mēģināja vienoties par iespējamo sāpju naudu par futbolistam nodarītajiem veselības kaitējumiem. Tomēr vakar Klasničs Brēmenē tiesas sēdē noraidīja piedāvājumu par vairāk nekā 350 000 eiro, palielinādams savu pieprasījumu līdz vairāk nekā 1,1 miljonam eiro.

"Man nav svarīga naudas summa, bet gan taisnība. Gribu zināt, kurš toreiz pieļāva kļūdu. Es varēju mirt laukumā!" par savu taisnību pārliecināts ir Klasničs. "Beidzot patiesība nāks gaismā, un atbildīgie cilvēki, kas uztaisīja šos sūdus, izpirks savu vainu. Tuvāko sešu gadu laikā man būs vajadzīga jauna nieres transplantācija, un tā ir liela slodze. Mani nesagaida viegla dzīve, tāpēc gribu atrast vainīgos." Uzvilkta ir arī Klasniča sieva Patrīcija, kura, visticamāk, nākamjai transplantācijai ziedos savu nieri (iepriekš to darīja abi Ivana vecāki): "Dimanskis sabojāja manu vīru, un es būšu nākamā, kas gulsies uz operāciju galda."

Vakardienas tiesas sēdes laikā arī notika dialogs starp Dimanski un Klasniču. Kamēr "Werder" ārsts mēģināja paskaidrot, ka jau 2002. gadā tika atklātas vairākas problēmas ar nierēm saistīto vielu apritē, kā rezultātā futbolists gan tika informēts, gan pārbaudīts pie vairākiem specializētiem ārstiem, Klasničs visu minēto noraidīja: "Muļķības. Es netiku par to apskaidrots. Par laimi, aklās zarnas operācijas laikā nieru problēmas atklājās!" Pēc horvāta atbildes Dimanskis vien nošūpoja galvu... Šī lieta gan nesolās tikt slēgta tuvākajā nākotnē - nākammēnes notiks pierādījumu iesniegšana, bet viss process, visticamāk, tiks turpināts tikai nākamgad. Dimanskis jau apzinājies, ka gadījumā, ja viņa vaina tiks nepārprotami pierādīta, var nākties doties cietumā.

Tikmēr mazāk nozīmīgs fakts, taču, kā izskatās, Klasniča un "Werder" domstarpības turpinās arī citā jautājumā. "Man jāatzīmē, ka spēlētājam, kurš tik daudz paveicis "Werder" labā, pat netika sarīkota atvadu spēle. ["Werder" direktora] Klausa Allofa sekretāre zvanīja, ka varu ierasties pēc sava atvadu pulksteņa (tas esot vairāku tūkstošu vērtībā). Bet es taču nebraukšu tam pakaļ!" paziņojis Klasničs. Runa ir par cēlu pulksteni, kuru pēc tradīcijas saņem "Werder" spēlētāji, kas atvadās no kluba. Uz to asi atbildējis Allofs: "Viņam būtu jātur mute! Tas ir ļoti dārgs pulkstenis, kuru tā vienkārši nemēdz nosūtīt pa pastu. Vēlējāmies to nodot personīgi." Dialogu turpinot, Klasničs atbildējis tikpat asi: "Es vairs neesmu "Werder" spēlētājs, un viņam nevajadzētu atļauties tā runāt par mani! Es to nepieļaušu. Pulksteni esmu nopelnījis, taču nu jau man tas ir vienaldzīgs, man to nevajag."

Kamēr "Werder" līdzjutējiem atliek vien nosodīt abu pušu rīcību, jo kādreiz tik populārais futbolists un fanu mīlulis, kā izskatās, krietni vien sastrīdējies ar veco klubu, strīds nebūt nav beidzies. Turpinājumu pavisam noteikti varēsim sagaidīt jau drīzumā.

Izmantotie resursi:
bild.de
kicker.de

Ivana Klasniča pēdējie mirkļi Brēmenē un atgriešanās laukumā

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Vedijs
Slēpts komentārs: gurgucis
Slēpts komentārs: wilwood

  +3 [+] [-]

, 2009-04-18 12:22, pirms 15 gadiem
Tur iet karsti. Riktīgi stulbi, ja ārsts ir bijis vainīgs, spēlētājam visa dzīve sačakarēta, arī viņa radiniekiem. Tomēr cēli, ka viņi palīdz, novēlu Klasničam labu veselību. Allofs patiešām ir pilnīgi dulls, ja spēj runāt par kādu sū.da pulksteni. Spēlētājam klubs uztaisa nopietnas veselības problēmas ar sekām uz visu dzīvi (pagaidām jau tas vēl nav pierādīts, bet tomēr), bet tas vēl runā par kādu sū.da pulksteni. Allofam vajadzētu padomāt ar galvu un tad spļaut ārā savas stulbības!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-18 12:23, pirms 15 gadiem
Nieru problēma laikam ir ļoti iespaidīga. Ja jau abi vecāki ir ziedojuši vienu no savām nierēm un arī sieva drīz ziedos savējo, tad jādomā, ka ne viens vien cilvēks būtu nikns. Nekādā veidā šeit nevar nosodīt futbolistu.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-18 12:28, pirms 15 gadiem
normis86 rakstīja: Nieru problēma laikam ir ļoti iespaidīga. Ja jau abi vecāki ir ziedojuši vienu no savām nierēm un arī sieva drīz ziedos savējo, tad jādomā, ka ne viens vien cilvēks būtu nikns. Nekādā veidā šeit nevar nosodīt futbolistu.
mātes nieri Klasniča ķermenis nepieņēma (medicīniski nemāku paskaidrot), tāpēc tēvam vajadzēja ziedot uzreiz...

  +1 [+] [-]

, 2009-04-18 12:32, pirms 15 gadiem
Pareizi dara ka iesudzeja

  +2 [+] [-]

, 2009-04-18 12:32, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: nu fcuk.....priecajies ka tev peec tam paliidzeeja....laikam taa tava sieva tevi kuuda.. eliiigaaa vecene
Par ko tur japriecajas mulki

  -2 [+] [-]

, 2009-04-18 12:33, pirms 15 gadiem
krisis rakstīja: Par ko tur japriecajas mulki
neviens jau nepriecājās - morāle NEKAD neprecies

     [+] [-]

, 2009-04-18 12:36, pirms 15 gadiem
Miķelis Osis rakstīja: mātes nieri Klasniča ķermenis nepieņēma (medicīniski nemāku paskaidrot), tāpēc tēvam vajadzēja ziedot uzreiz...
Tad skaidrs kāpēc jau abi vecāki ziedojuši, bet tik un tā ir skaidrs, ka pēc dažiem gadiem ģimenē visiem būs pa vienai nierei. Nedomāju, ka par šādu lietu kāds sapņo.

  +3 [+] [-]

, 2009-04-18 12:47, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: vo vo vienmēr tās sievas lien kur nevajag.
kaa lien kur nevajag kaa tu idiot vari glzet tadas mulkibas, turklat vinjai nakas tagad ziedot savu nieri, stulbs laikam esi...

  -1 [+] [-]

, 2009-04-18 13:17, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: kaa lien kur nevajag kaa tu idiot vari glzet tadas mulkibas, turklat vinjai nakas tagad ziedot savu nieri, stulbs laikam esi...
piedod, neizgulējies, parasti esmu kompetentāks.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-18 13:35, pirms 15 gadiem
Ārsti paliek ārsti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-18 15:37, pirms 15 gadiem
Murgs pilnīgais. Esmu par Klasniču. Žēl, ka horvātam tagad atlikušo dzīvi būs jāmocās, tiešām smagi. Werder klubs arī ļoti nekaunīgs.

     [+] [-]

, 2009-04-18 15:41, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: neviens jau nepriecājās - morāle NEKAD neprecies
Neviens jau tev neliek precēties, veidot ģimeni un sakarīgi dzīvot...