Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmundes "Borussia" grandu cīņā izcīna otro Superkausu pēc kārtas

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Dortmundes "Borussia" grandu cīņā izcīna otro Superkausu pēc kārtas
"Zirnekļcilvēks" Pjērs Emeriks Obamejangs pēc vārtu guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadīta Vācijas Superkausa izcīņa. Jau trešo gadu pēc kārtas šo trofeju sadalīja Dortmundes "Borussia" un Minhenes "Bayern". Gluži kā iepriekšējā reizē, arī šovakar pārāka bija Dortmunde, uzvarot pašreizējo Bundeslīgas čempioni un nacionālā kausa īpašnieci "Bayern" ar 2:0.

Dortmundes "Borussia" un Minhenes "Bayern" Vācijas Superkausa izcīņā tikās jau trešo reizi pēc kārtas. 2012. gadā triumfēja Minhene, bet pagājušās sezonas ievadā ar 4:2 pārāka bija "Borussia". Toreiz divus vārtus guva Marko Roiss, kurš joprojām atkopjas pēc savainojuma un šovakar nespēlēja. Tāpat Dortmundei bija jāiztiek bez pamatvārtsarga Romāna Veidenfellera un Matsa Hummelsa.

"Bayern" sastāvā iztrūka vairāku pamatsastāva futbolistu, kas deva iespēju laukumā doties vairākiem mazāk redzētiem futbolistiem, kā arī dažiem jaunieguvumiem, bijušo Dortmundes uzbrucēju Robertu Levandovski ieskaitot. Polim, kurš uz Minheni pārcēlās pēc iepriekšējās sezonas beigām, šī bija pirmā oficiālā spēle "Bayern" rindās, kas bija ne tikai jāaizvada pret "Borussia", bet arī tās laukumā.

Minhene varēja izvirzīties vadībā jau otrajā minūtē, kad no soda laukuma sita Šačiri, taču Dortmundes rezerves vārtsargs Langeraks atvairīja bumbu. Aktivitātes bija te pie vieniem, te otriem vārtiem, taču kopumā bīstamāki uzbrukumi bija Dortmundei. Immobile ar tālsitienu raidīja bumbu nedaudz garām, pēc Kirha sitiena glāba Noiers, turklāt "Bayern" ik pa laikam aizsardzībā pieļāva kļūdas un īpaši pārliecinoši neizskatījās.

Puslaika vidū Dortmunde savu pārsvaru pārvērta vārtu guvumā – Mhitarjans soda laukumā piespēlēja Obamejangam, bumba līdz uzbrucējam netika, taču no aizsargiem atlēca atpakaļ pie paša Mhitarjana, kurš ar spēcīgu sitienu pārspēja Noieru. Turpinājumā "Borussia" vēl vairākas reizes pārbaudīja Noiera meistarību, pārsvarā gan sitot bumbu vārtsargiem tieši virsū. 1:0 pēc 45 minūtēm.

Uzreiz pēc pārtraukuma labs izrāviens padevās Levandovskim, taču Langeraks izskrēja no vārtiem un novērsa briesmas. "Bayern" kopumā spēlēja labāk, taču īstu spiedienu uzsākt neizdevās. 62. minūtē pēc Piščeka centrējuma Obamejangs ar galvu raidīja bumbu vārtu stūrī, panākot 2:0. Gabonietis pēc vārtu guvuma galvā uzvilka Zirnekļcilvēka masku, bet mirkli vēlāk tika nomainīts.

Turpinājumā vēl vienam vārtu guvumam tuvu bija Mhitarjans, bet "Bayern" spēja atbildēt ar bīstamu standartsituāciju – pēc Alabas soda sitiena bumba lidoja vārtos, taču Langeraks spēlēja precīzi. Kopumā par Dortmundes uzvaru šaubos neradās, un "Borussia" izcīnīja savu otro Superkausu pēc kārtas, kā arī piekto kopumā - tikpat uzvaru ir arī "Bayern".

Dortmundes "Borussia" – Minhenes "Bayern" 2:0 (1:0)

Vārti: Mhitarjans 23'; Obamejangs 62'
Brīdinājumi: Hojbjerjs, Boatengs, Lāms
Borussia: Langeraks, Šmelcers (Durms 46'), Ginters, Papastatopuloss, Kirhs (Benders 85'), Piščeks, Kēls, Hofmans, Mhitarjans, Immobile, Obamejangs (Ramoss 63')
Bayern: Noiers, Alaba, Boatengs, Rode, Bernats, Hojbjerjs (Gece 59'), Martiness (Dante 31'), Gaudino, Šačiri, Levandovskis, Millers (Lāms 46')

Pieci iepriekšējie Vācijas Superkausi

GadsVietaUzvarētājaFinālisteRez
2013.DortmundeBorussia DBayern4:2
2012.MinheneBayernBorussia D2:1
2011.GelzenkirheneSchalkeBorussia D0:0
2010.AugsburgaBayernSchalke2:0
1996.ManheimaBorussia DKaiserslautern1:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-08-13 21:02, pirms 10 gadiem
Levandovskis jau tagad kož pirkstos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-13 21:03, pirms 10 gadiem
Bayern būs švaki, kautvai ar dažiem iztrukstošjiem speletajiem.

     [+] [-]

, 2014-08-13 21:04, pirms 10 gadiem
Salvatorre rakstīja: Levandovskis jau tagad kož pirkstos.
Tas ir tikai superkauss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-13 21:05, pirms 10 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Borussia paņems Bundeslīgu.
Diezvai, bet nesaprotu kā var tā nodot savas pilsētas klubu kā to izdarīja Gotze, Levandovskis un arī par Roisa pāreju tiek runāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-13 21:09, pirms 10 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Borussia nespēlēja Veidenfellers, Hummels, Gindogans, Reus, kamēr bayern spēlēja visi labākie

DvB būs spēks!
Paskaties Bayern sastāvu, tas arī ne tuvu nebija labākais. No pamata tikai
Millers, Levandovskis, Alaba, Noijers, Boatengs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-08-13 21:10, pirms 10 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Dortmund Logic.

Every season sell a super star to Bayern

Still beat them.. Simply BVB
Paskatīsimies ko kepkas teiks, kad sezonas beigās Bayern būs 15 punktu paŗsvars.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-13 21:12, pirms 10 gadiem
Pelnīti, BVB vispār varēja sagraut Minheni, jo iespēju bija pa pilno!

  -1 [+] [-]

, 2014-08-13 21:22, pirms 10 gadiem
Dortmudei nav variantu, jo Minhenei praktiski pieder tas klubs, kad dortmunde bija uz bankrota robezas, tiesi Minhene iedeva vienm naudu, tapec vini audzina jaunos un Minhene pamaj ar ceku gramatinu un savac visu ko grib no taa kluba.
Salvatorre rakstīja: Diezvai, bet nesaprotu kā var tā nodot savas pilsētas klubu kā to izdarīja Gotze, Levandovskis un arī par Roisa pāreju tiek runāts.

     [+] [-]

, 2014-08-13 21:23, pirms 10 gadiem
Sie pirmssezonas Bayern rezultāti vieš lielas bažas visiem Bayern līdzjutējiem...vai Peps būs Bayern tanku nolaidis dzelmē?

  +1 [+] [-]

, 2014-08-13 21:25, pirms 10 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Borussia nespēlēja Veidenfellers, Hummels, Gindogans, Reus, kamēr bayern spēlēja visi labākie

DvB būs spēks!
Tu jau nezini Bayern sastāvu, šis bija otrais sastāvs + kādi 3 pamatsastāva spēlētāji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-13 21:50, pirms 10 gadiem
Robijs Huds....nu tu esi kompetentaakais eksperts pilniigi smiekli naak!

  +1 [+] [-]

, 2014-08-13 21:52, pirms 10 gadiem
Peps ar spaanju speletaju iepludinaashanu un ar savu ex.FARSAS speles stilu ir nogremdeejis bayern tanku dziljaak nekaa tas bija Van Gaala vai Jirgena Klinsmana vadiibaa!!!!

     [+] [-]

, 2014-08-13 22:06, pirms 10 gadiem
Protams, ka Superkauss neko nenozīmē, tāpat kā Anglijā (Arsenāla fani, es runāju ar jums), taču Bayern izskatījās diezgan švaki, cik noprotu pēc ekspertu komentāriem, vairāk taktiski nekā fiziski. Būs interesanta sezona, ceru uz Dortmundes uzvaru, pašlaik unikāls klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-08-13 22:47, pirms 10 gadiem
vēl nav mēnesis peč PČ
ko Jūas prasāt no kodolkluba

     [+] [-]

, 2014-08-13 23:59, pirms 10 gadiem
Puisīt, haluciogēnās sēnes nevajag ēst..
1) Dortmunde tāpat kā lielākā daļa vācu klubu ir jaukta tipa sabiedrība - Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA, kur ar pilnu atbildību un arī pilnībā noteicošu menedžmentu un lēmējinstitūcijām ir Borussia Dortmund GmbH, kas savukārt pieder sporta klubam Borussia Dortmund e. V., kur visu nosaka kopsapulcē ievēleta valde/padome. Tā ir klasiska vācu profesionāla futbola kluba juridiskas uzbūves forma, lai nekādi šeihi vai citu attīstības zemju mērkaķēni nevarētu nopirkt kontrolpaketi. Attiecīgi Dortmundei kā vienīgajam vācu klubam bezemocionāla kapitāla (lai nebūtu nekādi ambiciozi vietējie vai ārzemju investori/āksti) piesaistes nolūkos 2000.gadā bija IPO, kur dalībnieki ir plaši nospredoti..
2) Vacke X reizes dažādos TV radījumos (pie Lanca, Bekmana, utt..) un avīzēs ir tik sīki aprakstījis no kā aizņēmās/savāca piķi, kad pirms viņa iecelšanas par CEO bija iebraukuši briesmīgos mīnusos. Piķi vajadzēja savāk salīdzinoši nelielu (bet 1 nedēļas laikā), lai varētu nomaksāt kvartāla maksājumu no parāda pamatsummas banki konsorcijam, lai pēc šī maksājuma saņemtu pamatsummas atmaksas brīvdienas uz 2 gadiem! Starp šīm privātpersonām bija 2 labi zināmas privātpersonas no Minhenes, kurām gan nav nekāda tieša sakara ar Bayern futbola klubu un tā juridiskajām struktūrām.
3) VISS SKAIDRS, čalīt?


bekonsz rakstīja: Dortmudei nav variantu, jo Minhenei praktiski pieder tas klubs, kad dortmunde bija uz bankrota robezas, tiesi Minhene iedeva vienm naudu, tapec vini audzina jaunos un Minhene pamaj ar ceku gramatinu un savac visu ko grib no taa kluba.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-14 00:12, pirms 10 gadiem
Cik patīkami skatīties uz cilvēku, kurš sataisijis 10 profilus un tad cītīgi diskutē savā starpā Var redzēt ka nabagam nav ko darīt. Varēja vismaz kkādu darbu pa vasaru atrast kamēr skolā brīvlaiks... vismaz nebūtu 24/7 jāsēž pie kompja un jādegradējās
Lai gan, kurš gan tādu Robi ņemtu darbā.... labākajā gadījumā par padušu ostītāju.

  -2 [+] [-]

, 2014-08-14 00:33, pirms 10 gadiem
Patīkama uzvara!

  -2 [+] [-]

, 2014-08-14 08:58, pirms 10 gadiem
kaut kas taads superkausaa bija jau pirms gada,kas beigaas chempii sanaaca visi labi atceramies,jaacer,ka Dortmundei shogad nebuus taada pati traumu epideemija sezonas laikaa kaa pirms gada,tad var ar sanaakt diezgan interesantas beigas,jo Dortmundei viena speeleetaaja iztruukums ir daudz juutamaaks kaa Bayern,kam reaali gandriiz uz katru poziiciju ir divi normaali pretendenti

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 09:15, pirms 10 gadiem
un protams visvairaak zeel Martinesa,izskataas ka buus aaraa uz pamatiigu laiku