Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācijas izlases pussargs Gross no "Brighton" pārceļas uz "Borussia"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vācijas izlases pussargs Gross no "Brighton" pārceļas uz "Borussia"
Paskāls Gross. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas futbola izlases pussargs Paskāls Gross no Anglijas premjerlīgas vienības Braitonas un Hovas "Albion" atgriezies dzimtenē un pārstāvēs Dortmundes "Borussia" komandu.

Kā ceturtdien paziņoja "Borussia", līgums ar 33 gadus veco Grosu noslēgts uz divām sezonām.

Tiek vēstīts, ka transfēra summa ir 7,5 miljoni eiro.

Gross savu karjeru uzsāka "Hoffenheim" rindās un bundeslīgā debitēja jau 2009.gadā, vēlāk pārstāvot "Karlsruher" un "Ingolstadt". Savukārt "Brighton" vienību vācietis pārstāvēja kopš 2017.gada un kopumā visos turnīros laukumā devās 261 spēlēs un guva 32 vārtus.

"Paskāls pēdējos gados kļuvis par augstākā līmeņa spēlētāju," norāda pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas finālistes "Borussia" direktors Larss Rikens. "Viņš mums piešķirs lielāku stabilitāti un viņa pieredze dos pozitīvu efektu."

Gross 2017./2018.gada un pagājušajā sezonā tika atzīts par "Brighton" labāko spēlētāju.

Pieredzējušais pussargs, kurš tikai pagājušajā gadā debitēja Vācijas izlasē, bet šogad bija valstsvienības sastāvā Eiropas čempionātā, ir trešais "Borussia" nopietnais papildinājums starpsezonā.

Iepriekšējā sezonā tikai piektajā vietā bundeslīgā palikusī Dortmundes vienība jaunā galvenā trenera Nuri Šahina vadībā komandu papildinājusi arī ar diviem "VfB Stuttgart" spēlētājiem - aizsargu Valdemaru Antonu (par 22,5 miljoniem eiro) un uzbrucēju Serhū Girasī (17,5 miljoni eiro).

Izmantotie resursi:
LETA